CZ CZ

Báječná Neděle v Parku Crève Coeur - Martin

0 hodnocení
Kultura
„Už prvá minúta ukázala prepojenie dvoch hereckých generácií, čo stojí za pozornosť.“ Hospodářské noviny

Báječná Neděle v Parku Crève Coeur

„Už prvá minúta ukázala prepojenie dvoch hereckých generácií, čo stojí za pozornosť.“ Hospodářské noviny

Hru významného amerického dramatika Tennessee Williamse Báječná neděle v parku Crève Coeur si zvolila pre svoj režijný debut herecká legenda Iva Janžurová.
„Tennesseee Williams je pre mňa tým najvýsostnejším dramatickým autorom a vždy bolo mojím snom stretnúť sa s jeho dokonalými kresbami ľudských duší na javisku,“ hovorí Iva Janžurová v súvislosti so svojou prvou divadelnou réžiou.

V cituplnej komédii Báječná neděle v parku Crève Coeur si Iva Janžurová zahrala v polovici 80. let v Divadle na Vinohradech v režii Stanislava Remundy.Teraz rovnakú postavu zverila svojej dcére Sabině Remundové, do dalších úloh obsadila Barboru Munzarovou a Lucii Žáčkovou, sama sa tiež objaví v jednej z úloh

Williamsova Báječná neděle v parku Crève Coeur mala premiéru v roku 1979. Z veľkej vášne a túžby po šťastí sa v žiari horúceho dňa prepletá príbeh štyroch ženských hrdiniek. V spoločenskej rubrike miestneho nedeľníka sa objaví oznámenie, ktoré - v každej z nich inak - vyvolá nečakanú aktivitu! Nechcú nič viac a nič menej než ktokoľvek z nás: vymaniť sa z nijakosti obyčajného života, žiť romantický život plný vzrušení a vykričať svoju žiadostivosť navzdory všednostii dní. A keď Dorothea v jednej situácii povie svojej bytnej „Bodey, ty žiješ ze zážitků druhých!“ pochopíme, aká dojemná, ale i komická aktivita duše môže byť, keď v nemožnosti vlastného prežitku vložíte všetky svoje nádeje a sny do životov svojich najbližších.

Do iskrenia a vzrušenia vstupuje, ako tragikomický záblesk slečna Glucková. V jej izbe o poschodie vyššie totiž straší. A my sa smejeme, aby sme prehlušili jej tieseň.

Helena sa tak nechce podobať všetkému, čo by len trochu pripomínalo malosť prostrednosti, finančnú neistotu, samotu v utajovaní zvláštnosti svojej schopnosti milovať. Ale aj ju, tak ako každého z nás, zaráža poznanie, že to, čo si neprajeme, čoho sa bojíme, čomu sa bránime, do svojho života práve preto priťahujeme ....

Doplňující informace

Možnosti dopravy: Pěšky, Bicyklem, Autem, Vlakem, Autobusem
Možnosti parkování: Parkování zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovost

Vhodné pro: Dospělé
Aktualizováno dne: 3.10.2019
Zdroj: DO Strojár

Datum konání

Událost se už skončila.

Říjen 2019

Po Ut St Čt So Ne
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3

Kliknutím na příslušný den akce zobrazíte čas konání


Vstupné

Není uvedeno.


Kontakt

Telefon: +421 908 222 141 - predpredaj
Báječná Neděle v Parku Crève Coeur
DO Strojár
Námestie Svetozára Hurbana Vajanského 2
036 01  Martin
Kraj: Žilinský
Okres: Martin
Region: Turiec
 49.069219, 18.925339

DO Strojár
Námestie Svetozára Hurbana Vajanského 2
036 01  Martin

Zobrazit kontakt

tipy na zážitek v okolí Události