EN EN

One Two Jazz Festival - Poprad

0 ratings
Culture
Prvý ročník festivalu One Two Jazz sa uskutoční v dňoch 18. a 25. októbra 2019. Festivalom chceme prezentovať stálice slovenskej jazzovej scény, ale i nové jazzové talenty a postupne naučiť vnímať obecenstvo rôzne druhy jazzového žánru, podporovať rozmanitosť jazzovej scény, rozvíjať a rozširovať jazzovú komunitu v meste Poprad a jeho okolí.

One Two Jazz Festival

Prvý ročník festivalu One Two Jazz sa uskutoční v dňoch 18. a 25. októbra 2019. Festivalom chceme prezentovať stálice slovenskej jazzovej scény, ale i nové jazzové talenty a postupne naučiť vnímať obecenstvo rôzne druhy jazzového žánru, podporovať rozmanitosť jazzovej scény, rozvíjať a rozširovať jazzovú komunitu v meste Poprad a jeho okolí.

Kto sme?

Sme občianske združenie NATURALISTA, ktoré vzniklo v roku 2016 ako voľné združenie kultúrne a environmentálne zmýšľajúcich ľudí, ktorí premýšľali nad zmenou umeleckého a ekologického života v okolí Svitu, Popradu a Vysokých Tatier. Snažíme sa realizovať projekty a aktívne prispievať k vytváraniu lepších podmienok pre život občanov, k lepšiemu kultúrnemu vyžitiu obyvateľov a návštevníkov regiónu.

10670_out381les4.jpg

Čo sme už dokázali?

V roku 2017 sme sa stali víťazom projektov Gesto pre mesto a DM spoločne s projektom „Šafrán" - prírodná komunitná záhrada vo Svite. Okrem samotnej záhrady sme v rámci nej vybudovali aj informačné a vzdelávacie tabule a hry na témy: História a súčasnosť komunitných záhrad doma a vo svete, Včely v meste a Naše vtáctvo.
V roku 2018 sme nadviazali aktívnu spoluprácu so Základnou školou Komenského vo Svite.
V tomto roku sme sa rozhodli pre našu najväčšiu výzvu, a to jazzový festival ONE TWO JAZZ, ktorým chceme prezentovať slovenskú hudobnú scénu a žáner jazz.

Na koho sa môžete tešiť?

THE COOLCATZ
Kapela je nová, ale tvoria ju skúsení muzikanti a jej príbeh je priam neuveriteľný. The CoolCatz ponúkajú covery známych funk, soul, jazz a popových pesničiek v podaní štvorice energických hudobníkov, ktorí Vám zlepšia náladu a rozhýbu Vaše boky aj po tom najhoršom dni.

Spev: Bohuš Hajduch
Bicie: Martin Lechman
Bassgitara: Jozef Cingeľ
Gitara: Tibor Dragon

10670_l9h0b51kb0.jpg

Arpád Farkaš a Ján Kopčák Duo

Arpi Farkaš - jazzový klavirista, pedagóg na ZUŠ Rožňava a na Súkromnom konzervatóriu Dezidera Kardoša V Prešove. Hráva s uznávanými muzikantmi hlavne z východného Slovenska ako napr. Mario Gapa Garbera, Andy Belej, Ján Kopčák, Michal Fedor, Braňo Valanský. Má za sebou niekoľko prestížnych vystúpení doma, ale aj v zahraničí. Spoločne so saxofonistom Jánom Kopčákom, muzikantom s pestrou hudobnou minulosťou a súčasnosťou, učinkovali v rôznych jazz-fusionových projektoch a na sólových koncertoch. S istotou Vás však naučia si jazz zamilovať.

Alan a Štefan Bartuš Trio

Alan & Štefan Bartuš Trio vzniklo na vnútorný podnet Bartušovcov prezentovať a realizovať vlastné hudobné predstavy. Kompozícia je vyústením skúseností autorov v rôznych žánroch a druhoch hudby. Najmä vážna hudba, hudba etník a world music. Jedná sa o akustický jazzový projekt v modernej interpretácii. Jednotlivé skladby reflektujú najnovšie trendy jazzovej hudby, pričom každý člen telesa má priestor na vlastnú realizáciu formou improvizácie. Jednotlivé skladby obsahovo zachytávajú profesné skúsenosti autorov ako aj ich silné emočné úseky života.

Piano: Alan Bartuš
Kontrabas: Štefan Pišta Bartuš
Bicie: David Hodek

10670_6cpqffcdb6.jpg

Milo Suchomel

Saxofonista Milo Suchomel patrí k našim najlepším jazzovým sólistom. Spolupracoval s mnohými osobnosťami slovenského jazzu a od roku 2003 je vedúcim svojho vlastného súboru Milo Suchomel Quartet. Jeho profesionálny záujem o tento hudobný štýl sa začal formovať počas štúdia na Štátnom konzervatóriu V Žiline. Neskôr absolvoval aj Konzervatórium v Bratislave a študijný pobyt na Univerzity of Louisville v Kentucky v USA.

10670_vrwt8yt9lr.jpg

A čo ešte?

Malé prekvapenie vo forme výstavy fotografi!

Additional information

Transport: By foot, By bike, By car, By train, By bus
Parking: Free parking nearby, Paid parking nearby

Accepted payments: Cash

Suitable for: Elderly, Handicapped, Young, Adults
Updated on: 2.10.2019
Source: startlab.sk

Date of the proceedings

The event is over.

October 2019

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Click on the day of the event to see the time of the event


Admission

5 €


Contact

Website: onetwojazz.sk
One Two Jazz Festival
Tatranská galéria
Hviezdoslavova 341/12
058 01  Poprad
Region: Prešovský
District: Poprad
Area: Spiš, Tatras
 49.058215, 20.297891

Tatranská galéria
Hviezdoslavova 341/12
058 01  Poprad

Show contact

tips on experience around Events