HU HU

Szlovákia környékén - kerékpáros versenyek

0 hodnotenia
Cyclo Sport
A Szlovákia körüli verseny jubileumi 65. éve ismét egy szinttel feljebb tart. A korábbi kiadásokkal ellentétben szeptemberben a legmagasabb bajnokság legfeljebb hét csapata lép fel a szlovák utakon. A hazai rajongók ismét üdvözölhetik a világ kerékpározásának nagy neveit. A Kassa, Spišské Podhradie, Dolný Kubín, Považská Bystrica, Trenčianske Teplice és Trnava útvonalon 21 csapatból álló peloton versenyez az UCI-pontokért a 2021. szeptember 14. és 18. közötti időszakban.

Szlovákia környékén - kerékpáros versenyek

A Szlovákia körüli verseny jubileumi 65. éve ismét egy szinttel feljebb tart. A korábbi kiadásokkal ellentétben szeptemberben a legmagasabb bajnokság legfeljebb hét csapata lép fel a szlovák utakon. A hazai rajongók ismét üdvözölhetik a világ kerékpározásának nagy neveit. A Kassa, Spišské Podhradie, Dolný Kubín, Považská Bystrica, Trenčianske Teplice és Trnava útvonalon 21 csapatból álló peloton versenyez az UCI-pontokért a 2021. szeptember 14. és 18. közötti időszakban.

Három éve a legfontosabb eseményünk a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárában a világbajnokság előtti utolsó szakasz ellenőrzéseként telepedett le. A szivárványos mezt igénylő versenyzőknek így egyedülálló esélyük van arra, hogy a verseny tempójában finomítsák formájukat. A szervezők kielégítik igényeiket azzal, hogy hasonló profilt kínálnak a pályákról, mint az adott évben a világbajnokság. És ez a mostani kiadásban sem lesz másként. Az esemény általános partnere a Nike - az első szlovák fogadó cég, hazánk legrégebbi és legnagyobb fogadó cége. A fő partner a Škoda márka, amely egy autóflotta biztosításával biztosítja a mobilitást a verseny során.

Forrás: Okolo Slovenska (2.8.2021)
Forrás: Okolo Slovenska (2.8.2021)

A csapatok felállása a 65. éves Szlovákia körüli futamon

A kerékpározás szerelmesei Szlovákiában ismét nagyszerű lehetőséget kapnak arra, hogy közelről láthassák azokat az embereket, akik győztes babérokat szednek a világ legfontosabb eseményein. A WT csapatok kategóriájában való részvételt megerősítették a törzsvendégek Deceuninck útvonalainkon - a Quick Step és a Bora -Hansgrohe , előzetes ígérettel Petr Sagan elindítására. A rendezvényünkkel való korábbi elégedettség után ismét üdvözöljük az Israel Start-Up Nation-t és a német Team Team DSM-et (korábban Sunweb). A 7 legjobb csapat közül az ausztrál Team BikeExchange kerékpárosok , a dél -afrikai Qhubeka Assos és a kazahsztáni Astana Premier Tech versenyzői mutatják be a szlovák utakon.

Ezt a számot 6 profi kontinentális csapat egészíti ki - Bingoal Pauwels Sauces, ausztrál Bardiani CSF Fairzane, Uno X, Gazprome Rusvelo, Novo Nordisk és Kern Pharma. A rajtot 7 kontinentális csapat és a szlovák válogatott zárja. Az elmúlt évekhez képest nő a szlovákok száma a pelotonban, hiszen a szlovák válogatott és a Dukla Banská Bystrica szereplése mellett az új szlovák kontinentális csapat, a Cycling Academy Trenčín is bemutatkozhat. A rajtnál Kasper Author, Mazowsze Serce Polski, Adria Mobil, Friuli ASD és Maloja Pusbikers csatlakozik a szlovák kontinentális egységekhez.

Forrás: Okolo Slovenska (2.8.2021)

A pálya Szlovákiától keletre nyugatra viszi a kerékpárosokat

Idén a rajt és a befejezés hangulatát a szó szoros értelmében az egész ország rajongói élvezik majd, keletről nyugatra. A szervezők azért állították össze a pályát, hogy közelebb hozzák a jelenlegi világbajnoki pályához, és a lehető legjobb edzési feltételeket biztosítsák a versenyzőknek.

A verseny vonzó esti prológgal indul Kassa történelmi utcáin. A keleti metropolisz lesz az első 151 km hosszú szakasz színhelye is. A rajt és a cél a Roosevelt utcán lesz, a Double Tree by Hilton Hotel előtt. Az első szakaszban a versenyzők 5 hegymászó bónusszal (Bukovec, Štós, Folkmár, Jahodná és Bukovec felett) és két sebességbónusszal (Medzev, Gelnica - mindig az MsÚ -n) versenyeznek.

A keleti sportunk szerelmesei másnap meglátják a világ pelotont. A szepesi vár alatti indulással a kerékpárosokat az ősi Lőcse, Szepesvár, Magas -Tátra útján Dolný Kubínig viszi. A 190,4 kilométeren 2 sebességbónusz (Szepesújváron és Liptószentmiklóson) és 2 hegymászó bónusz (Starý Smokovec és Štrbské Pleso) küzd. A Dolnokubínci a stadion közelében, a Športová utcában fogadja a győztest.

Még a harmadik napon sem fog lélegezni a világ pelotonja. A Dolný Kubínból induló útvonalon az Árva és a Kysuce utakon 194,2 kilométeren éri el Považská Bystricát. Akár 4 hegyi bónusz vár rá az útvonalon (Lutiše, Semeteš, Manínska tiesňava és Čelkova Lehota - nyereg) és 4 sebességbónusz (Čadca, Bytča, Považská Bystrica a célvonal átlépésekor, majd a Kukučínova utcán).

Az utolsó szakasz a kilométerek tisztességes részét is kínálja. Trenčianske Teplice fürdővárosban kezdődik, majd Motešice, Zlatníky, Topoľčany, Hlohovec, Šúrovce útján pelotont hoz Nagyszombatba a Štefánikova utcában. A célvonalon való áthaladás után a kerékpárosok teljesítik a kört Ružindolon, Borován és vissza Suchá nad Parnou felé. Az idei Szlovákia környékén 159 km megtétele után tetőzik Nagyszombat központjában, a Štefánikova utcában. Még az utolsó szakaszban is harcolni fognak 2 hegymászó bónuszért (röviddel Machnáč kezdete után, majd Hlohovecben) és 3 sebességbónuszért (Topoľčany, a célvonal 1. átkelése és Borová).

Forrás: Okolo Slovenska (2.8.2021)

UCI pontok és mezek

Az UCI 2.1 versenyek az UCI pontok tisztességes részét kínálják. Az összesített rangsorban az első 25 versenyző szerez gólt, míg a vezető akár 125 pontot is elérhet az összesített rangsorban. Pontokat adhat az első 3 szakaszban való elhelyezésért (14, 5, 3 pont) + 3 pontot a sárga mez megtartásáért.

A pontszerzést az UCI szabályai szabályozzák (2.10.008).

Az esemény több versenyt is magában foglal, amelyek vezetőit a pelotonban különleges mezek fogják megkülönböztetni. Az összverseny vezetője a legritkább, sárga trikót kapja, Niké - az Around Slovakia általános partnere - logójával. Számú családi vállalkozás 1 Szlovákiában a Forbes 2018 értékelésében, amelyet doc. Ing. Berger Ottó, CSc. tavaly úgy döntött, hogy tevékenységét kiterjeszti az egyik legnépszerűbb sportágra, és csatlakozott nemzetközi kerékpáros versenyeink általános partnerségéhez.

A pontozási verseny abból áll, hogy pontokat szereznek a célban (első 10 versenyző) és a sebességbónuszokban (5 versenyző). A verseny vezető versenyzője zöld mezt kap, amely nemcsak a Races Around Slovakia, hanem általában a kerékpározás, a Škoda márka hosszú távú partnerének logóját viseli.

A hegymászó bónuszok rangsorát a hegymászó versenyen értékelik. Vezetője pöttyös mezt kap. Az összetett legjobb 23 év alatti versenyzője fehér mezt kap.

A csapatok osztályozása is a verseny során történik. A legjobb szlovák versenyre is készülnek a szlovák kerékpárosok, és az utolsó szakasz után a legjobb 23 év alatti versenyzőt is díjazzák.

Minden szakasz végén kihirdetjük a legharcosabb versenyzőt is, aki másnap viseli a piros rajtszámot.

Forrás: Okolo Slovenska (2.8.2021)

Versenyzés a leple alatt

A globális világjárvány már második éve keveri az életkártyákat. Ezúttal is változások történtek a nemzetközi naptárban a szezon elején, versenyeinket még nem érintette a megváltozott program. Mind az UCI, mind az egyes országok operatívan kezelik a helyzetet, az adott országban érvényes jogszabályok szerint. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nagyon szigorú szabályokat dolgozott ki a szervezőkre. Ezek betartása az események értékelésének részévé vált.

Az összes versenyző, a kísérő és a rendezvény szervezőcsapatának kötelező tesztelése, vagy a fátyol viselése a közös érintkezés során szabványnak számít. Idén sem lesz ez másként. A felkészülés során versenyeink több változatával is számolunk a szurkolók felé - nyugodt körülmények, könnyebb korlátozások, szigorú intézkedések. Hisszük, hogy a nyár után stabilizálódik a helyzet, és a kerékpározás szerelmesei közelről láthatják a hangulatot a rajtnál és a célnál.

Az „energia a kerekeken” a város minden rajongójának kedvenc utazása

Érdekes programmal készülnek idén is a célvárosok nézői. Érdekes nyereményekkel telt sorsolás várja a gyerekeket, valamint a rendezvény partnereinek lelátói. A pálya mellett és a célegyenesben szurkolók ajándékokat várhatnak a reklámoszlopból, amelyek körülbelül fél órával a peloton előtt mennek. Természetesen minden a Szlovák Köztársaság kormányának, a főhigiénikusnak és az UCI Covid-19 vírus terjedésének megakadályozására vonatkozó irányelveinek megfelelően fog történni.

A korábbi évekhez képest újdonság lesz, hogy minden rajtszínvárosban népszerű utat tartanak a rajongók számára.

Forrás: Okolo Slovenska (2.8.2021)

További információ

Szállítási lehetőségek: Biciklivel
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben


Alkalmas: Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Frissítve: 8.8.2021
Forrás: Okolo Slovenska

Az esemény dátuma

Az esemény véget ért.

szeptember 2021

Po Ki utca Nem. Pi Így Született
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3

Az esemény időpontjának megtekintéséhez kattintson a rendezvény megfelelő napjára


Belépődíj

Nincs kijelentve.


Kapcsolatba lépni

Szlovákia környékén - kerékpáros versenyek
Košice-Západ
Vidék: Košický
Időszak: Košice II
Vidék: Abov
 48.713271153328, 21.230957888847

Košice-Západ

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események