HU HU
2 hodnotenia
Cyclo GoCamping Gyerekeknek Anyukáknak A családnak Időseknek Pihenjen Sport Idegenforgalom
Mošovce városa ott terül el, ahol a Turčianska-medence alföldjei kezdenek benőni az egyedülálló Veľká-Fátra lábánál, Ostra és Drienko csúcsaival. Mošovcét először II. Ondrej király adománylevele említi. 1233-tól. Először szabad ügyvédi hivatással rendelkező királyi településként, a 14. század közepétől a Blatnica királyi várnak alárendelt kiváltságos városként fejlődtek. 1527-ben a Révayovcou család kezébe kerültek, amely közel 400 évre elnyomta Mošov városi jogait.

26. Dahlia Rallye

Mošovce városa ott terül el, ahol a Turčianska-medence alföldjei kezdenek benőni az egyedülálló Veľká-Fátra lábánál, Ostra és Drienko csúcsaival. Mošovcét először II. Ondrej király adománylevele említi. 1233-tól. Először szabad ügyvédi hivatással rendelkező királyi településként, a 14. század közepétől a Blatnica királyi várnak alárendelt kiváltságos városként fejlődtek. 1527-ben a Révayovcou család kezébe kerültek, amely közel 400 évre elnyomta Mošov városi jogait.

A Drienok sport- és rekreációs létesítmény a festői szépségű Mošovce falu szélén található. Ha szereti az aktív kikapcsolódást a természetben, ez a megfelelő hely az Ön számára. Az ŠRZ Drienok szabadidős tevékenységek széles skáláját kínálja látogatóinak. A nyári fürdőzés mellett lehetőség van iskolai kirándulások, gyermektáborok, valamint a tágas tereknek és pályáknak köszönhetően különféle sportolói összejövetelek, valamint tömegrendezvények, például fesztiválok, összejövetelek szervezésére is. Az uszodában 3 medence található - egy úszómedence, egy medence nem úszóknak, egy medence csúszdával és egy gyermekmedence. A tiszta ásványvíz a medencékben magától értetődő. A tágas, füves területen élvezheti a napsugarakat, amelyet különféle sporttevékenységekhez is használnak. Az étkezésről egy étterem és egy pizzéria gondoskodik, amelyek csak egy kőhajításnyira találhatók a medencéktől. Szociális létesítmények is vannak, melyek a tágas területen több helyen is találhatók. A sport szerelmesei az akadálymentesített tenisz- és röplabdapályáknak köszönhetően megérik a pénzüket. A gyerekek biztosan élvezni fogják a mászókákat, hintákat és homokozót. Ha szeretne még egy kicsit fent maradni a Drienok komplexumban, itt gond nélkül aludhat. Közvetlenül az egyetemen szállhat meg panzióban, kabinokban, kempingben, lakókocsikban vagy lakókocsikban, amelyeket bárhol felállíthat az egyetemen.

A kemping elhelyezésére szolgáló terület kapacitása 300 lakókocsi vagy sátor. A kempingezésre fenntartott területrész elektromos csatlakozásokkal is ellátott. A WC-k és zuhanyzók (WC és zuhanyzók) a kabinok között találhatók a kempingezésre kijelölt területek közelében, külön férfiak és nők számára.

A nyaralótelep férőhelye 113 férőhely A látogatók rendelkezésére álló nyaralók állnak rendelkezésre: 21 x 4 fős nyaraló szociális ellátás nélkül 1 x 4 fős nyaraló szociális szolgáltatásokkal 2 x 8 személyes nyaraló szociális szolgáltatásokkal 3 x 3 fős házikó szociális szolgáltatások nélkül

A Drienok Mošovce területén 8 sportolásra szánt pálya található 3x teniszpálya 2x röplabdapálya 1x strandröplabda 2x hálólabda

A Drienok panzió éttermében WIFI kapcsolat áll rendelkezésre

A Penzión Drienok éttermében készételeket, perceket és pizzát kínálunk. Az étterem a nyári szezonban minden nap 8:00 és 22:00 óra között tart nyitva. A holtszezonban az étterem zárva tart, a múltban Mošovce fontos Turca kézműves központ volt. A kézműves termelés igen nagy fellendülést ért el, és mintegy 15 céh működött a városban, a csizmadia és a leghíresebb szűcsök céhe maradt fenn a legtovább. A mai Mošovce fontos rekreációs területként jellemezhető számos látnivalóval. Az építészeti emlékek közül figyelmet érdemel a 18. század második feléből származó rokokó klasszicista kastély nagy angolparkkal. A község további nevezetességei: Ján Kollár szülőházának emlékhelye, a régi templom helyén épült neogótikus templom értékes oltárral, 1784-ből származó evangélikus templom, mauzóleum kézműves múzeummal és művészettel. nouveau üvegház 1800-ból. Mošovce igazán egyedi környezettel rendelkezik. A történelmi sikátorok és növényzet együttese esztétikailag lenyűgöző mozaikszerűen tagolt tájat alkot, érzékenyen kapcsolódik a Nagy-Fátra erdőkomplexumához. Ez a hegység Szlovákia egyik legvonzóbb turisztikai vonzereje. Fantasztikus formájú mészkövek és dolomitok, Gaderská, Blatnická és más völgyek leírhatatlan szépsége messze földről vonzza a természeti szépségek csodálóit.

Mošovce számos fontos személyiséget adott a szlovák nemzetnek, közülük a leghíresebbek a zeneszerző és tanár Frico Kafenda (1883-1963), Anna Lacková-Zora író (1899-1988), irodalomkritikus, történész és költő, Štefan Krčméry (1892-1955). ), Jur Tesák Mošovský barokk dramaturg, egyházi méltóság és szlovák vallásos író, akinek művei a humanizmus korszakához tartoznak, vagy a szlovákiai önkéntes tűzoltóság megalapítója, Miloslav Schmidt. A bennszülöttek közül a legjelentősebb a nagy szláv költő, filozófus és evangélikus prédikátor, Ján Kollár (1793-1852), aki Glory lánya című verses kompozícióját legalább két nemzeti irodalomban örökítette meg. A Slávý důr kiindulópontként és egyben indítékként hatott a nacionalisták és hazafiak akkori és későbbi generációira. Eredetiben és fordításban is behatolt a tágabb szláv és nem szláv világba, és örökre híressé tette alkotóját.

Mošovce falu közvetlen szomszédsága érdekes látnivalókat kínál:

Turčianske Teplice - fürdőváros termálfürdővel.

Martin - város, ahol lehetőség nyílik múzeumlátogatásra

Rajecká Lesná - egyedülálló szlovák betlehem

Körmöc – történelmi város, pénzverde

Besztercebánya - regionális város gazdag sport- és kultúrakínálattal.

Számos kulturális és sportolási célú hely. Maga Mošovce egy érdekes kulturális sétát kínál a falu honlapján található útmutatóban.

Kerékpáros útvonalakon (természetes felülettel) is eljuthatunk a környező természetbe.

Jegyeket vesz

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Karavanom
Parkolási lehetőségek: V objekte


Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek

Az esemény dátuma

Az esemény véget ért.

augusztus 2023

Po Ki utca Nem. Pi Így Született
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3

szeptember 2023

Po Ki utca Nem. Pi Így Született
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Az esemény időpontjának megtekintéséhez kattintson a rendezvény megfelelő napjára


Válasszon egy jegyváltozatot

ui.common.label.ticket_sales_closed.



Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 905 442 831
26. Dahlia Rallye
Športovo – rekreačné zariadenie Drienok - Mošovce
Na drienok 460
038 21  Mošovce
Vidék: Žilinský
Időszak: Turčianske Teplice
Vidék: pulyka
 48.9031, 18.891952

Športovo – rekreačné zariadenie Drienok - Mošovce
Na drienok 460
038 21  Mošovce

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események