HU HU
0 hodnotenia
Az ELESKO pincészet 2009 óta kizárólag saját szőlőterméséből készít minőségi prémium borokat, amelyeket Malokarpatska és Tokaj régióban termeszt. Közép-Európa egyik legmodernebb borparkjában ötvözzük a hagyományos termelési módszereket a legmodernebb technológiákkal.

Pincészet Elesko

Az ELESKO pincészet 2009 óta kizárólag saját szőlőterméséből készít minőségi prémium borokat, amelyeket Malokarpatska és Tokaj régióban termeszt. Közép-Európa egyik legmodernebb borparkjában ötvözzük a hagyományos termelési módszereket a legmodernebb technológiákkal.

A cég alapítóinak filozófiája tükröződik a prémium bor, az ELESKO sikerében is, amely minden évben eléri a legmagasabb díjakat nemzetközi és szlovák kiállításokon és versenyeken. Az egyedi koncepció magában foglalja a modern művészeti galériát és a kiváló éttermet, egyedi gasztronómiával.

Az ELESKO pincészet az Eastfield beruházási csoport egyedi projektjének része. Az egyes technológiai szakaszok magukban foglalják a modern szőlőfeldolgozás és bortermelés legújabb technikai és technológiai ismereteit. A teljes gyártási filozófia függ a végtermék minőségétől. A pincészet olyan borokat állít elő, amelyeket magas érzékszervi összetétel jellemez, különös tekintettel a helyszín terroirjára. Európai dimenziójú termékek előállítása.

Az ELESKO a technológiák és az innovációk terén vezető szerepet tölt be. Az ELESKO a technológiák és az innovációk terén vezető szerepet játszik. A modern és innovatív technológiai eljárások a legjobb bortermelők gyártásának legfejlettebb gép-, gépsorai és felszerelései alapján készülnek. A vállalat a késztermékek kezelése és ellenőrzése céljából átfogó elemzővel rendelkezik, amely alkalmas a mustok és borok kémiai összetételének felmérésére. A gyártóüzem minden helyisége légkondicionált, biztosított a tiszta levegő cseréje, valamint az optimális és szükséges páratartalom.

Az ELESKO borászat építésének és üzemeltetésének átgondolt koncepciója, miközben tiszteletben tartja annak hatókörét, a technológiai park minőségi és innovatív felépítését, jelenleg nincs verseny Szlovákiában.

Az ELESKO borok egyedisége főként a kiválasztott fajta különböző klónjainak kombinációjában rejlik. A gyümölcsstílus és egy elegánsabb ásványi anyag kombinálásával a bor magas minőségét és vonzerejét érhetjük el, miközben az említett eljárások az egyes évjáratok közötti különbségek kiegyenlítését is segítik.

Az ELESKO minden évben kiegyensúlyozott termelést kínál a minőségi borok kedvelőinek minőségi ingadozások nélkül. A legtöbb fajtához két-négy különböző klón ültetett kiterjedt szőlőültetvényeibe, amelyek közül néhány rendkívül ritka és szinte megközelíthetetlen a környező országokban.


Strážca Viníc - kő ELESKO

Az ELESKO szőlőültetvények szimbóluma és őrzője egy monumentális travertinszobor, amelyet egy középkori szlovák őrvárról neveztek el. Áldott ELESKO szőlőültetvények őrzik és védik a követ Isten szemének alakjában. Közvetlenül a Kis-Kárpátok szőlőskertjeiben található Vištuk falu közelében (Modra közelében).


KIS KARPÁT TERÜLET

Jelenleg az ELESKO 110 hektár új szőlővel rendelkezik Malokarpatska régióban, amelyek Szlovákia legszebbjei közé tartoznak. A szőlőtermesztés, a szőlőtermesztés és a szőlőfeldolgozás legfejlettebb és legmodernebb technikáit alkalmazzuk. A szőlőtermesztés során igyekszünk harmóniát elérni a talajjal, a növényzettel és az állatfajokkal, odafigyelünk az ökológiára és a környezetre.A fajták alapösszetétele magában foglalja az ún. olyan globális fajták, mint a Sauvignon, a Chardonnay, a Pinot gris, a Gewürtztraminer, a Pinot noir és a Merlot. A "helyi" szőlőfajták, például a Rajnai rizling, a Frankovka, a Zweigeltrebe és az Alibernet is képviseltetik magukat. Gyakran díjazzák Szlovákiában a legnagyobb "új nemesek", a Pálava és a Duna fajták telepítéséért.


TOKAJ RÉGIÓ

Az ELESKO társaság Malá és Veľká Třňa kataszteri területen működik a tokaji borvidéken. Az ELESKO cég szőlőskertjei hazánk leghíresebb tokaji vadászatának - Lastovičie - részei. A tokaji fajták termesztésének hagyományait követve az ELESKO körülbelül 15 hektár szőlőt ültetett el a Zemplín-hegység lábánál. Tokaj környékén gyönyörű szőlőültetvények találhatók a Furmint (4,67 hektár), a Lipoviny (4,29 hektár), a sárga szerecsendió (3,19 hektár) és a Zeta (3,07 hektár) között. A Zeta egy viszonylag új fajta, amelyet 1951-ben tenyésztettek. szőlőt tartalmaz Furminttal, és illatos, harmonikus, testes borokat kínál finom savakkal, amelyek az érleléssel csökkennek. A Zeta hajlamos a botrytisre, amely jó időben lehetővé teszi a cibebák képződését és javítja a bor minőségét. A cibebák fontosak a tokaji válogatások (putna borok) előállításához.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 30.5.2019
Forrás: ELESKO

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott

Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 22 092 2909
honlap: elesko.sk
Pincészet Elesko
ELESKO
Partizánska 1254/9
811 03  Bratislava
Vidék: Bratislavský
Időszak: Bratislava I
Vidék: Pozsony
 48.145885, 17.096946

ELESKO
Partizánska 1254/9
811 03  Bratislava

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események