HU HU
1 hodnotenie
Regionális termelő
Ismerje meg a klasszikus módszerrel előállított autentikus borainkat, és élvezze azokat regionális különlegességekkel együtt a Vízimalom ősi helyiségeiben.

Borászat A malom borai

Ismerje meg a klasszikus módszerrel előállított autentikus borainkat, és élvezze azokat regionális különlegességekkel együtt a Vízimalom ősi helyiségeiben.

Családunk szőlőtermesztésének és borászatának története a 18. század második felében kezdődik, amikor gróf Pálfy gróf, a Červený Kameň birtok birtokosa, Štefan Zloch megkezdte első szőlőpalántáinak telepítését Ompitál városába - a jelenlegi bor- növekvő falu Doľany.

Unokája, Vendelín Zloch, akit a városi tanács 1889-ben választott meg a szőlő peregád polgármestereként, szintén szőlőtermesztéssel, bortermeléssel és borértékesítéssel foglalkozott. Fia, Jozef (nagyapánk és dédapánk) folytatta a nyomdokain, akinek szőlőtermesztését 1957-ben szüntették meg a Doľany-i Egységes Gazdaszövetkezet kényszerű belépése.

A szőlőültetvényeket csak 1989 után adták vissza családunkhoz, amikor elkezdtük a szőlőtermesztésnek és a borászatnak szentelni magunkat.

2002 óta arra törekszünk, hogy megőrizzük és helyreállítsuk Doľany egyik 16. századi vízimalmát , ahol áthelyeztük borunk termelését. Így jött létre a WINE FROM MLYNA® márkanév, amelyet 2005 márciusában védjegyként vettek nyilvántartásba. E márkanév alatt korlátozott mennyiségű bort kínálunk a szőlőültetvényeinkről, amelyeket csak nálunk kóstolhat meg és vásárolhat meg Mlynben.

2006-ban a Malokarpatská vínna cesta egyesület tagjai lettünk, és ugyanezen év őszén először nyitottuk meg szőlőnk kapuját a bor és a régió történelmének szerelmesei előtt.

Sok kellemes élményt kívánunk egy pohár jó MLYNA® BORBÓL - a Doľanský szőlőtermő körzet terepének természetes jellemzőivel rendelkező, hiteles borhoz!

Forrás: VÍNA Z MLYNA

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Idősek, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 12.6.2023
Forrás: VÍNA Z MLYNA

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 903 935 525; +421 908 777 269
honlap: vinazmlyna.sk
Borászat A malom borai
Obec
Doľany 64
900 88  Doľany
Vidék: Bratislavský
Időszak: Pezinok
Vidék: Trnavsko, Vöröskő kistérség
 48.420974, 17.371485

Tengerszint feletti magasság: 271 m

Obec
Doľany 64
900 88  Doľany

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események