HU HU
0 hodnotenia
A földdel és a szőlőskertekkel kapcsolatban életük hosszú évekre elhagyta és stílusosan visszatért. Radoslav és Stanislav Frtúsovci testvérek a Levíce melletti Podlužany faluban nőttek fel. A nagyszülők mindkét oldalon a mezőgazdaságból éltek, így megfordulhattak a mezőkön és a szőlőben.

Pincészet Frtus pincészet

A földdel és a szőlőskertekkel kapcsolatban életük hosszú évekre elhagyta és stílusosan visszatért. Radoslav és Stanislav Frtúsovci testvérek a Levíce melletti Podlužany faluban nőttek fel. A nagyszülők mindkét oldalon a mezőgazdaságból éltek, így megfordulhattak a mezőkön és a szőlőben.

"Akkor természetesen ezt a robotot hatalmas teherként fogtuk fel, mert tizenéves korunkban kezdtünk inkább a focira koncentrálni" - emlékezik vissza Radoslav. A testvérek az I. ifjúsági bajnokságban játszottak, és az edzésnek köszönhetően nem kellett annyira otthon dolgozniuk. "

Nagyapánk 25 évig volt a csapat elnöke, mindenünk tip-top volt. A szőlőskertünk biztosan úgy nézett ki, mint egy angol gyep, ebben nevelkedtünk, ebben éltünk. Egész télen bort töltöttünk, hordókat mosni, úgyhogy számomra ez annyira nyilvánvaló volt, mintha újra borral lélegeztem volna. ”Egy ideig úgy tűnt, hogy a testvérek tovább húzzák a családi hagyományok szekerét. Mindketten mezőgazdasági művelődési iskolát végeztek Levice-ben, de végül egy teljesen más területen végeztek, egy vadászattal a borászattól távol. Miért és mikor tértek vissza hozzá? Mint minden évadban, 2008-ban is részt vettek egy családi szüretben, majd úgy döntöttek, hogy elkészítik első saját borukat, amit Radoslav a következőképpen magyaráz: meg kell csinálni. És természetesen visszatértünk ehhez a borhoz. "

Mi a fene nem akart

2008-ban a ma elismert borászok, a Frtus pincészet Frtús testvérei úgy döntöttek, hogy családi szüret után saját bort készítenek, és megosztották feladataikat. A fiatalabb Stanislav vonzódik a szőlőskertbe, és teljes munkaidőben kezdett dolgozni érte. Radoslavot jobban érdekelte maga a bortermelés folyamata, mert az évek során sok minden megváltozott ebben az irányban, és néhány dolgot tanulmányoznia kellett. Egy másik vállalkozásban, amelynek konkretizálását nem tartja szükségesnek, megmaradt: „Engem a menedzsment motivál, és egyáltalán nem világos számomra, hogy mit fogok csinálni négy év múlva, de a bor olyan hobbi, amelyet élvezek, amit élvezek szeretnék visszatérni, amit egyszerűen szeretek csinálni, és valamilyen módon ellazulok vele. "

Új technikákat kezdtek kipróbálni, és úgy tűnt, hogy működnek. Sokan megkóstolták, és ismerősök azt ajánlották, hogy azonnal regisztrálják első borukat - a Pinot Blancot - ugyanarra az évre a levícei Fiatal Borversenyre. "Mi a fene nem akarta, hogy borunk elnyerje a show bajnoka címet. Mivel a siker kötelező, úgy éreztük, folytatnunk kell, a siker motivál bennünket. Folyamatosan azt mondom, hogy nincs rosszabb, mint amikor jól teljesítesz az életben. Akkor folytatnod kell.

Így folytatták és minden évben új fajokat adtak hozzá. "Először ötféle bort készítettünk, aztán hatot, nyolcat, tízet. Megpróbáltuk. Mert valódi történeti szempontból nem tudtuk, hogy milyen az íze például az igazi Chardonnay-nak vagy a Moselle-i bornak. Még soha nem készítettünk ilyen borokat. Szó szerint innunk kellett nekik, és elismerem, hogy a bátyámmal rengeteg pénzt költöttünk, mielőtt rájöttünk volna, hogyan lehet ezt az erőforrásainkból elkészíteni.

Rado Frtús Me testvérnek, testvér nekem

A podlužanyi Frtus Winery márkanéven ismert Frtús testvérek neve rakéta sebességgel a neves borászok közé került. Boraik minőségét valami olyasmi jellemzi, hogy más társaságokban nem találja testvéri kémiait.

Radoslav elder inkább menedzser, alapító, ötletalkotó, újító és borfanatikus. Stanislav rajongó és részletíró, a megfelelő ember a megfelelő helyen. A szőlőben érzi a legjobban.

"Minden bor egy szőlőskertben születik, és örülök, hogy ott lehetek a jövőbeni termésed alakításában. És az, hogy nem vagyok bezárva valahova az irodába. "

Ezért logikus volt, hogy Stanislav volt az, aki szomorúság nélkül felhagyott egy másik területen végzett munkával, és egész önmagát a szőlőtermesztésnek szentelte.

"Több munkám volt, de csak most azt csinálom, ami igazán betöltött. A bornak van lelke, saját története, amelyet csak te mondhatsz el, mert az elejétől a végéig állsz a születésénél. És nálunk tényleg minden kilogramm szőlő és minden liter bor a kezünkön át megy. "

A testvérek hetente egyszer találkoznak, hogy megvitassák a következő terveket.

"A bátyám nem irányít, és nem parancsol. Sokat mondok neki, hogy nem engedhettem meg magamnak a főnökömet, de a bátyámnak igen "- nevet. És erről van szó. Más vélemény, megbeszélés, két perc csend, ettől lesz boruk.

"Egyes eljárásokról eltérő a véleményünk, néha kompromisszumokat kötünk, de nincs sok ellentmondás. Mert ami a bortermelést illeti, ugyanazon a hullámhosszon vagyunk és ugyanazokat a borokat szeretjük. "Mindannyian teljesen mások vagyunk, de így állítottunk fel egy tükröt, ami a dolgok javát szolgálja."

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz

Alkalmas: Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 22.6.2018
Forrás: Frtus winery

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott

Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 907 190 709/ +421 902 931 921
honlap: frtuswinery.sk
Pincészet Frtus pincészet
Pradiarska 3047/3
934 05  Levice
Vidék: Nitriansky
Időszak: Levice
Vidék: Dolné Pohronie és Poiplie, Tekov
 48.206081, 18.603671

Pradiarska 3047/3
934 05  Levice

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események