HU HU
0 hodnotenia
A Vinum Kult pincészet 2008-ban jött létre két nagy borbarát kezdeményezésére, akik úgy döntöttek, hogy nem félnek, és megpróbálják megújítani e régió hagyományait, és a bortermelést a hazai szintről szakmai szintre helyezni.

Pincészet Vinum Kult

A Vinum Kult pincészet 2008-ban jött létre két nagy borbarát kezdeményezésére, akik úgy döntöttek, hogy nem félnek, és megpróbálják megújítani e régió hagyományait, és a bortermelést a hazai szintről szakmai szintre helyezni.

Az évek során tapasztalatszerzés, valamint az éghajlat felmelegedése során felmerült az ötlet és a lehetőség, hogy a bor szintjét lényegesen magasabbra emeljék. Így az említett 2008-ban két tulajdonos (Kutaj és Šustek úr) részvételével megkezdődött egy professzionális borászat építése.

Eleinte boltíves pince épült a lejtőn és a szomszédos termőhelyeken. Folytatódott a gyártási technológiák megvásárlása - rozsdamentes acélból készült tartályok, fahordók, malomrabló, egy kis pneumatikus prés, amelyet két év alatt kicserélt egy nagyobb, és sok más szükséges dolog. Végül, de nem utolsósorban meg kell említeni magát a palackfeltöltőt is, mivel a borászat megközelítése akkoriban a kövezett út építése előtt nehezebb volt.

A pince fölött két teraszt alakítottak ki, amelyekre maga a szőlőültetvény első fél hektárja ültetett, nevezetesen a Ruladnské šedá, Sauvignon, Rizling rýnsky és a korai vörös fajta Acolon fajták. A teraszokról gyönyörű kilátás nyílik a Közép-régió szinte egész alsó részére, lejtőiken még mindig számos különféle gyümölcsfa terem.

Már az első gyártott borok, még tapasztalt borászok kezdeti segítségével is, számos díjat nyertek rangos borversenyeken. A borkészítés módja tehát világos irányt vett, és a termelés folyamatos javítására tett erőfeszítésekkel a mai napig minőségi borokat állít elő.

2015-ben egy nagyobb, 2 hektáros szőlőültetvényt telepítettek, csak 500 méterre a borászattól, és a délkeleti lejtőn, a Skalka-hegy lábánál, Čachtice falu felé. A szőlőskert fő fajtái a rajnai rizling, az olaszrizling, a Sauvignon és a Pálava, ezen kívül a Pinot Gris, az arany szerecsendió, az Irsai Oliver, a Zweigeltrebe és a Duna. 2016-ban létrehoztunk egy új típusú címkét, amelyen az elegáns fekete háttér az aranyborítással megszemélyesített pinceépület profilja, a teraszok alatt, szőlővel és a felkelő nappal. Beszereztünk két új nagy tölgyfahordót is, amelyek a vörösbor szebb érlelésére készültek. Jelenleg (2017-ben) egy új weboldal létrehozásával együtt korszerűsítik az erjesztő, a töltőhelyiség és a szőlőültetvények gépesítési helyiségeit.

A Vinum Kult borászat célja, hogy továbbra is minőségi fajtaborokat állítson elő, ellenőrzött erjesztés és nemes élesztő felhasználásával, a saját szőlőültetvényeiről származó szőlő növekvő arányával. Szőlőt azonban továbbra is hagyományos beszállítóinktól és tapasztalt termelőinktől vásárolunk, különösen Čachtice, Hlohovec és Búč szőlőtermesztő falvakból.

Összegzésként biztosan kíváncsi arra, hogyan jött létre a Vinum Kult név. Latinul ezt a kifejezést "kötött bor" -nak lehetne fordítani, szó szerinti fordítás több nyelvről "borbarátként" is lehetséges lenne. A Cult szó ugyanakkor azt a kört is szimbolizálja, amely az első címke alapeleme volt, és "kultuszként" vagy "csoportosításként" magyarázható.

Ha mindezt összekapcsoljuk, átfogóbb és tömörebb kapcsolatot kapunk:

Vinum Kult = Borbarátok köre :)

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 12.4.2018

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - péntek:
09:00 - 17:00


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 948 052 280 / +421 905 659 012
honlap: vinumkult.sk
Pincészet Vinum Kult
Vinohrady
91501  Nové Mesto nad Váhom
Vidék: Trenčiansky
Időszak: Nové Mesto nad Váhom
Vidék: Közép Považie
 48.734187, 17.810682

Vinohrady
91501  Nové Mesto nad Váhom

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események