HU HU

Pincészet és szőlőtermesztés Čavojský

0 hodnotenia
Családi borászatunk kezdete 2000-re nyúlik vissza Pezinok városában. Szőlészeti hagyománya azonban a 40 éves szőlőültetvényekbe nyúlik vissza, amelyekben nagyapáink szőlővel dolgoztak a munkahelyen és otthon egyaránt.

Pincészet és szőlőtermesztés Čavojský

Családi borászatunk kezdete 2000-re nyúlik vissza Pezinok városában. Szőlészeti hagyománya azonban a 40 éves szőlőültetvényekbe nyúlik vissza, amelyekben nagyapáink szőlővel dolgoztak a munkahelyen és otthon egyaránt.

A modrai František Dudo az iskola kocsmájában dolgozott borászatként, ahol leendő borászokat tanított. A pesinoki Ladislav Čavojský volt az iskola tulajdonának vezetője, majd később a modrai SVOŠ-ban oktatta az agrártechnika tantárgyat. Régen a szőlőskertekbe jártak dolgozni és pihenni, a pincében türelmetlenül várták az új termést, a burčakat, a palackozásokat és a kóstolásokat. A történelmi nagy fából készültek mind a mai napig pincéink díszei, és emlékeztetnek nagyapáink kemény, ugyanakkor szép munkájára, amelyet igyekszünk megőrizni.

A szőlőültetvények varázsa és a borkörnyezet a gyermekeket a szőlészeti hagyományokhoz vezette. Ma szüleink, Mária és Ľubomír Čavojskí osztálytársaként találkoztak a modrai bor- és gyümölcstermesztés szakközépiskolában. Együtt diplomázták a brnói Mendel Egyetem Kertészeti Karának borszakát, és 2000 óta szőlőültetvényeket művelnek szüleik számára, akik fokozatosan próbálják bővíteni őket.

Jelenleg mi, Tomáš és Katarína Čavojskí, a legfiatalabb generáció is részt veszünk a szőlészet és a borászat működésében. Pincészetünk elképzelése, hogy ezt a hagyományt folytassuk szüleink és nagyszüleink után innovatív és egyben merész tervekkel, lelkesedéssel és azzal a céllal, hogy barátainknak és borbarátjaiknak örömet szerezzünk.

Ma családunk, barátaink, ismerőseink és részmunkaidős munkavállalók találkoznak, hogy betakarítsanak 5 hektár szőlőt Pezinokon és Modrában. Szőlőink a Kis-Kárpátok déli lejtőin születnek, amelyet a szlovákiai szőlőtermesztés legfontosabb területének tartunk. Célunk, hogy minden évben a legmagasabb minőségű szőlőt termesszük, amely közvetlenül és őszintén tükrözi az adott évet. Számunkra a szőlőtermesztés a táj fenntartása és megteremtése, a természet iránti elkötelezettség, valamint értékteremtés a jövő borgenerációi számára. A cél olyan bor előállítása, amely nemcsak a szőlőskertet képviseli, ahonnan származik, hanem Pezinok, Modra helységét, valamint az egész Malokarpatska szőlőtermő régiót is.

A termelés során modern módszereket, a szőlő kíméletes feldolgozását, a bortermelés reduktív technológiáját és az ellenőrzött erjesztést alkalmazzuk. Igyekszünk olyan érzéssel és hagyományokkal rendelkező modern borokat előállítani, amelyek segítenek megőrizni a Malokarpatska borok egyediségét. A bornak tükröznie kell az őszinte és kemény munka eredményét, és pontosan ezt szeretnénk elhozni a szlovák bor minden kedvelőjének és rajongójának.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 4.12.2018

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 903 946 373 - Ing. Ľubomír Čavojský / +421 911 871 170 - Mgr. Tomáš Čavojský
Pincészet és szőlőtermesztés Čavojský
Cajlanská 74
902 01  Pezinok
Vidék: Bratislavský
Időszak: Pezinok
Vidék: Trnavsko
 48.298374, 17.269644

Cajlanská 74
902 01  Pezinok

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események