HU HU
0 hodnotenia
Folytattuk a családi hagyományokat 1931 -től, így három generáció dolgozik együtt családi pincészetünkben, és ezért szőlőültetvényeket és más növényeket termesztünk gyomirtó, peszticidek és szisztémás vegyszerek használata nélkül. Hiszünk abban, hogy a szőlő mindent megtesz, csak nyugalmat és időt biztosítunk neki, hogy a bor teljes mértékben kifejezze a Ružová és Vlča völgyek fajtajellemzőit és egyedi terroirját. Törekszünk az egyensúlyra, a harmóniára és a hitelességre, ami a borainkban is megtalálható.

VINO MAGULA - Suchá nad Parnou

Folytattuk a családi hagyományokat 1931 -től, így három generáció dolgozik együtt családi pincészetünkben, és ezért szőlőültetvényeket és más növényeket termesztünk gyomirtó, peszticidek és szisztémás vegyszerek használata nélkül. Hiszünk abban, hogy a szőlő mindent megtesz, csak nyugalmat és időt biztosítunk neki, hogy a bor teljes mértékben kifejezze a Ružová és Vlča völgyek fajtajellemzőit és egyedi terroirját. Törekszünk az egyensúlyra, a harmóniára és a hitelességre, ami a borainkban is megtalálható.

Szőlészeti történetünk a helyreállítás idején folytatódott, amikor a mező, amelyre dédapja szőlőt ültetett, visszatért családunk kezébe. Abban az időben rájöttünk Suchán egy varázslatos telken, a Vlča és Ružová dolina közötti dombon, ahol egykor a sok kolostor egyike állt, amely ebben a helységben volt. Ma a kolostor után csak a Lourdes-i Szűz kápolna marad itt, és itt van a borospincénk.

Abban az időben (2001-ben) azonban a gesztenyeültetvény telepítésére összpontosítottunk, amelyet kiegészítettünk a gyönyörű, csaknem kétszáz éves ehető gesztenye telepítésével, amelyek már a földön nőttek. Amikor a visszaszolgáltatás megtörtént, számunkra nem volt teljesen világos, hogy mit fogunk tenni. A szőlőültetvényeket régóta kivágták a kommunisták, és csak szerény ismereteink voltak a szőlőtermesztésről és a borászatról. Szlovákiában mindenhol kiadtak szőlőültetvényeket, szó esett a szőlő beszerzésének rendkívül alacsony árairól, valamint arról, hogy a szőlőtermesztés és borászat egész évben igényes munka, bizonytalan eredménnyel. Ennek ellenére együtt indultunk erre a kihívásokkal teli útra, bár csak durva elképzelésünk volt arról, hogy mihez kezdünk.

2007-ben majdnem egy hektár Frankovka modre-t ültettünk el a dédapa szerepre, amely 2011-ben megadta nekünk az első rendszeres termést. A kivételes minőségű szőlő, amely mély és összetett bort hozott létre, arra ösztönzött bennünket, hogy folytassuk utunkat, és fedezzük fel továbbra is annak a terroirnak az egyedülálló lehetőségeit, amelyben dédapánk a családi szőlőültetvényeket létrehozta, valamint a kivételes szőlő átalakításának titkait. kivételes minőségű borba.

A történetünk kezdete és folytatása között eltelt 70 évet felölelő összekötő link Husár Jozef három lánya közül az egyetlen, aki túlélte a restitúciót. Magdaléna Magulová, született Husárová, szintén megtapasztalta apja bor- és szőlészeti sikereit, és túlélte apja szőlőjének hosszú távú hanyatlását és végül felszámolását is. Megelégedetten hagyott minket azzal, hogy azon a helyen, ahol apja megalapította az eredeti szőlőt, a szőlő szép sorai ismét növekednek, és hogy fia, unokája és családja folytatja családi hagyományait ...

Keresési időszak

A szőlőtermesztés és a borászat bizonytalan útjára lépésről szóló döntést hosszú keresési időszak követte: neves pincészetek látogatása, interjúk már működő borászokkal, szakmai könyvtár építése, internetezés, tanulmányozás és a gyűjtött információk mennyiségének kritikus értékelése. ahhoz a borhoz, ahol mindannyian egyetértünk abban, hogy ez a példaképünk ...

Biztató volt számunkra, hogy borász társaink hajlandóak voltak velünk beszélgetni, és megosztani véleményüket és tapasztalataikat. Megemlítjük Milan Pavelkát a pezinoki, Jozef Mikuš doľanyi, Miroslav Petrechet a Mužla-i Chateau Belá-ból és Ladislav Šeb-et Karpatská Perlától Šenkvicéből. Nagy inspirációt jelentett számunkra Jozef Zvolenský is, aki Ružová dolina-ban megalapította a gyönyörű szőlőültetvényekkel rendelkező Terra Parna pincészetet, amelynek köszönhetően Suchá nad Parnou ismét bekerült a Malokarpatska régió bortérképére. Köszönet illeti Milan Hutár hű szomszédot is, aki úgy döntött, hogy borászokká tesz minket, még mielőtt ez az ötlet felmerült bennünk, és elkísért minket első szőlészeti és borászati lépéseinken. Végül, de nem utolsósorban köszönetet mondunk Jožek Martišovič "mentőangyalunknak" is, akihez rendszeresen fordulunk, amikor nagyon rosszul van. Soha nem csalódtunk, legyen szó akár egy traktor villámjavításáról, hószórásból vagy sárból való kihúzásról, akár gyors segítségről egy másik balesetben, amely minden gyökér mögött minden szőlőnél leselkedhet ...

Egy dologban azonban az összes bevett borász egyetértett: meg kell találnunk a saját utunkat ...

A mi utunk

Végül sikerült eligazodnunk a borok között, amelyek tetszettek nekünk, elvarázsoltak és példaképünkké váltak. Ezek a Strekov 1075 borászat természetes borai voltak, amelyeket Melecsky Tibor és Sütö Zsolt karizmatikus sztrekovi borászok készítettek, valamint az osztrák Claus Preisinger és Toni Hartl borászok borai, amelyeket biodinamikus szőlőültetvényekben termesztettek.

A szőlőskertben folytatott továbbtanulási tanácsokkal és példákkal segítettek bennünket a strekovi Ondrej Korpás és a Dolné Orešany Karol Braniš, valamint az ampelográfia vezető szakértője, Šenkvíc Tibor Ruman. A rúbani Tamašek Zoltán arra inspirált minket, hogy az eredetileg tervezettnél korábban induljunk el egy igényes biotermelési útra.

Ma szőlőinket organikus módon termesztjük, és csak minimálisan lépünk közbe a pincében, optimális körülményeket teremtve a bor számára, és elegendő időt biztosítva a saját készítéséhez…

Az erőnk

Erősségünk a család minden tagjának munkamegosztásában és személyes elkötelezettségében rejlik, beleértve a tágabb tagot is, amelyet ma már hosszú távú munkatársaink alkotnak.

Csapatunk

Jelenleg alapcsapatunk minden tagja kettős életet él, és a szőlészeti és borászati tevékenységek mellett eredeti szakmáját is teljes munkaidőben végzi.

Forrás: Vino Magula

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Idősek, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 20.9.2021
Forrás: Vino Magula

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 905 645 520
honlap: vinomagula.sk
Facebook: facebook.com…
VINO MAGULA - Suchá nad Parnou
Ružová dolina
Suchá nad Parnou 586
919 01  Suchá nad Parnou
Vidék: Trnavský
Időszak: Trnava
Vidék: Trnavsko
 48.422158, 17.504088

Ružová dolina
Suchá nad Parnou 586
919 01  Suchá nad Parnou

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események