HU HU
0 hodnotenia
A Pivnica BRHLOVCE egy kis kézműves borászat, amely Brhlovce falu sziklás lakóházaiban található. Ez egy olyan hely, ahol az idő még mindig a régi módon folyik - analóg módon.

Vinná Pivnica BRHLOVCE

A Pivnica BRHLOVCE egy kis kézműves borászat, amely Brhlovce falu sziklás lakóházaiban található. Ez egy olyan hely, ahol az idő még mindig a régi módon folyik - analóg módon.

A boralkotást kreatív folyamatként érzékeljük. Ez inkább érzelmi-művészeti kérdés, mint tökéletes technológiai folyamat. A bor értékét tehát hazánkban a művészet és a szépség szempontjából érzékelik. Boraink ellentétesek a mechanikai és ipari termeléssel. Minden egyes üveg többször áthalad a kezünkön.

A pincében főleg az intuíciót és a biodinamikus eljárásokat követjük. Fehérborokhoz csak bentonitot és gyengéd szűrést használunk. Általában még a vörösborokat sem szűrjük le, és igyekszünk elegendő időt adni nekik a pincében. A borokat mi magunk palackozzuk a pincébe, és minden bor abban a pillanatban megy az üvegbe, amikor úgy gondoljuk, hogy eljött a megfelelő pillanat. A "megfelelő pillanat" felfedezése a világ meghallgatását, a belső zaj és nyugtalanság megnyugtatását jelenti.

A pincészetünkben található kőzetlakások erős belső energiával rendelkeznek, amely alapvetően befolyásolja életünket és borunk jellegét. Az egész évben a kőzetlakások szinte ideális éghajlati viszonyokkal rendelkeznek a bor lassú érleléséhez.


A Pivnica BRHLOVCE borászat egyik célja a kézműves borok létrehozása mellett a kőzetlakások megmentése és a második életlehetőség megadása.


Boraink Közép-Európa szőlőtermesztésének északi határától származnak. Itt ér véget Európa forró - déli része (Pannon-medence - Pannonicum) , és kezdődik Európa hideg - északi része (Nyugat-Kárpátok - Carpaticum occidentale).

Varázslatos hely, ahol két éghajlati világ találkozik egy keskeny földsávon, és ahol a szőlőültetvények gyökereiket mélyen a vulkanikus alapkőzetbe süllyesztik, amelyet a hatalmas SITNO vulkán hozott létre, amely eredetileg 4 km magas volt, és körülbelül 2200 km2 volt. Ma leesett kalderájában egy építészeti gyöngyszem fekszik - Selmecbánya (Selmecbánya). A Vinohrady pod Vulkánom Sitno leginkább tufákon és andeziteken fekszik. Egyszerűen azt mondhatjuk, hogy a puha tufa vulkanikus hamu, a kemény andezit pedig vulkanikus láva.

Elég nagy különbség van az időjárás jellegében az egyes évek között. Ezért a boraink megértésének kulcsa a szőlőültetvény helyének és az évjárat jellegének ismerete, amelyből bort iszik. A hideg évjáratokban, például 2010-ben és 2014-ben, a borok frissebbek és magasabb savtartalmúak, és több időre van szükségük, hogy megmutassák belső szépségüket és eleganciájukat. A meleg évjáratokban, például 2012-ben és 2015-ben, a borok gazdagabbak és általában hamarabb készülnek.

Közép-Európa tipikus fajtáira koncentrálunk: Pesecká leánka, Veltlínské zelené, Pinot blanc, Frankovka modrá, Pinot noir, Alibernet.


Borainkat a gasztronómia részének tekintjük. Az ételek és a bor kombinációja állítólag örömet okoz az életben és összeköti az embereket egy asztalnál.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 12.4.2018
Forrás: Pivnica BRHLOVCE

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott

Kapcsolatba lépni

Vinná Pivnica BRHLOVCE
Brhlovce č.139
935 02  Brhlovce
Vidék: Nitriansky
Időszak: Levice
Vidék: Dolné Pohronie és Poiplie, Tekov
 48.214566, 18.737148

Brhlovce č.139
935 02  Brhlovce

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események