HU HU

Kis-Kárpát Múzeum Pezinokon

0 hodnotenia
Regionális múzeum vagyunk, amelynek szakterülete a szőlőtermesztés, a borászat és a borivás kultúrája a Kis-Kárpátok környezetében. Több mint ötven éves hagyományunk van olyan tárgyak gyűjtésére és elérhetővé tételére, amelyek nemcsak a szőlőtermesztés témáján keresztül dokumentálják a régió történetét.

Kis-Kárpát Múzeum Pezinokon

Regionális múzeum vagyunk, amelynek szakterülete a szőlőtermesztés, a borászat és a borivás kultúrája a Kis-Kárpátok környezetében. Több mint ötven éves hagyományunk van olyan tárgyak gyűjtésére és elérhetővé tételére, amelyek nemcsak a szőlőtermesztés témáján keresztül dokumentálják a régió történetét.

Szolgáltatásaink


Kitettség

A pezinoki Kis-Kárpát Múzeum jelenleg két állandó kiállítást kínál Önnek - A bor története, valamint a Kis-Kárpátok borászatának és borászatának története. Ezekben megismertetjük Önt Európa legnagyobb borprésgyűjteményével, és érdekes információkat nyújtunk a Kis-Kárpátok szőlőtermesztéséről és borászatáról. Ehhez interaktív elemeket használunk, például részeg szimulátorokat, aromabárot, üvegnyitót és egyebeket.

A történelmi építészet és a modern elemek ötvözésével végigvezetjük Önt a területünk két évezred alatt növekvő szőlőn. Annak érdekében, hogy minden érzékét bevonja a szőlőtermesztés hagyományainak megismerésébe, a belépődíjban egy pohár minőségi helyi bort is megkóstolhat. A túra időtartama körülbelül 1 óra. Tolmácsolást biztosítunk szlovákul, angolul vagy angolul. Német nyelv. Hét nyelven és a siketek jelnyelvi információival rendelkező audio útmutatók állnak rendelkezésünkre.


A bor története

A kiállítás központi motívuma a bor tágabb kontextusban - az éghajlati viszonyok jelentőségétől a régészeti leleteken, szőlészeti önkormányzatokon, építészeten át - a 20. század viharos eseményein át. Végigvezetjük a borvidék legrégebbi területein, megismertetjük a borivás vagy annak jellegzetes fajtáinak pozitív és negatív hatásaival. Szintén érdekes a középkori és a modern érmék lelete, amelyeket a múzeum épületének kutatása során fedeztek fel. Hivatkozás a borra vagy a szőlőre a mindennapi cikkekben, Jozef Belica borász és borász történetével együtt - ez a következtetés az új kiállítás körútján. Jozef Belica életének hátterében a múzeum először mutatja be a 20. század történetét. A túrát diverzifikálja pl. mámorszimulátorok, négyféle talaj bemutatása egy képzeletbeli szőlőben, de interaktivitás a gyermekek látogatóinak számára is, amelyeket a gyermekprogramok logója jelöl - Strapček. Kipróbálható pl. dereš, állítson össze régészeti leleteket, nagyítson rá a ritka érmékre nagyítóval, vagy hallgassa meg a műemlékek hiteles emlékeit. Érdekes újdonság a két nyitott tárház, amelyekben a látogató megnézheti a képzőművészeti, történelmi és néprajzi gyűjteményeket.


A szőlészet és borászat története a Kis-Kárpátok alatt

A pince-kiállítást a Kis-Kárpátok régió szőlészeti és borászati történetének bemutatására helyeztük, modern interaktív elemek felhasználásával. Közép-Európa legnagyobb borsajtóinak gyűjteményét is tartalmazza, amelyek mindegyike egyedi. Célunk, hogy érzékeidet bevonjuk a túrába fény, hang, illatok, ízek és aktív tevékenység segítségével. Szlovák viszonyok között érdekes jellemző az ún aromabár, amely teszteli szaglósejtjeit. A szőlőtermesztést és a szőlőtermesztést fontos jelenségként mutatjuk be a látogatónak, amely nemcsak a táj jellegét, hanem az emberi élet szinte minden területét befolyásolta, a pincékben található kiállítás interaktivitást kínál a gyermekek látogatójának is.


Borkóstolás

ÍZLETEK EGYÉBEN. A bor, mint tapasztalat!

A bor világa végtelenül változatos és elbűvölő. Kínáljuk a kóstolók különböző nézeteit. Arra törekszünk, hogy ne unatkozzon a monológ előadással és a borok kémiai elemzésével. Százszor hallgassa meg, hány gramm cukor, sav és alkohol van jelen. Szereted vagy nem szereted a bort. Nem javasolható, csak meg kell tapasztalni. Amikor valóban bort kóstol, azt akarjuk, hogy vonjon bele minden érzékét, és ami a legfontosabb, különösen a belső EMOTIONOK. Természetesen örömmel elmagyarázzuk Önnek, hogyan értékelik a bort, rengeteg gyakorlati információt fog megtudni annak kiválasztásáról vagy tárolásáról, és milyen áron vásárolja meg. Fogadja el a meghívást kocsmánkba és inspirálja az érzékeket.

A múzeumban három egyedülálló élményszerű kóstoló programot tartunk: teljes sötétségben, különféle színes megvilágítás és zene mellett, valamint 5 top Malokarpatska bor kóstolóját. Bármely programot nyújthatunk Önnek szlovák, angol és német nyelven.


Inspirálja az érzékeket a TELJES SÖTÉTBEN

(5 bor + meglepetés, ár: 15 € / fő)

- abszolút sötétségben kóstolgatja és ismeri meg a borokat

- érzékeid felerősödnek a sötétben, és másképp érzékelik a bort

- a kóstolás kiegészül egy kis falattal (kenyér, kolbász, tészta, víz)


Inspirálja az érzékeket a zene és a színek számára

(5 bor, ár: 15 € / fő)

- Próbálja ki, hogy a különböző színű fények és a zene hogyan játszik az ízlelőbimbóival

- egy ideig sommelierré válik, és a színek hatására meghatározza a szag és az íz intenzitását

- a kóstolás kiegészül egy kis falattal (kenyér, kolbász, tészta, víz)


Kényeztesse érzékeit ÉLMÉNY A BOR EGYÉBBEN

(5 bor, ár: 11 € / fő)

Válogatott Malokarpatske borok élményszerű kóstolása.

- 5 kis Kárpát bor kóstolása korszerűen felszerelt pincékben

- a borivás kultúrájának megismerése vagy ingyenes beszélgetés a tesztelt mintákról (az Ön igényei szerint)

- harapás - kenyér, sütemény, víz


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

- A kóstoló minimum 10 fő.

- A kóstoló ára tartalmazza a múzeum állandó kiállításának bejárását is.

- A telephelyünk befogadóképessége legfeljebb 60 fő.

- A helyiségek hangosítással és fűtési rendszerrel vannak felszerelve.

- Az árat az Ön igényei és kötelező megrendelése alapján előre egyeztetjük.


Kóstoló sorrendre vonatkozó információk

Kérjük, hogy a kóstolás teljes összegének 75% -át legkésőbb a tervezett kóstoló előtt két munkanappal fizesse be a múzeum számlájára. A fizetés igazolását legkésőbb a tervezett kóstoló előtt két munkanappal el kell küldeni a monika.chvostekova@muzeumpezinok.sk e-mail címre.

A megrendelés lemondását legkésőbb két munkanappal korábban elfogadjuk. A kauciót teljes egészében visszatérítik. Ha nem lemondja a megrendelést legkésőbb két nappal a kóstoló időpontja előtt, a kauciót a felmerült költségek fedezésére fordítják.

A sommelier-rel vezetett kóstolás időtartama körülbelül két óra. A moderált kóstolás befejezése után a pincében eltöltött minden további óránként 50, - € díjat számolunk fel. Kérjük, távozáskor fizesse be készpénzben.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A GASZTRONÓMIA Kóstolójának megrendeléséhez

A jó bor mellett készíthetünk Önnek regionális specialitásokat , nagyobb ételeket hideg ételekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel vagy meleg ételekkel. Az aktuális menüben és az adagok pontos számában előre egyeztetünk.

A kóstolás teljes összegének 75% -át kitevő kaució, a frissítőket is beleértve, legkésőbb a tervezett kóstoló előtt két munkanappal a múzeum nevében fizetendő. A fizetés igazolását legkésőbb a tervezett kóstoló előtt két munkanappal el kell küldeni a monika.chvostekova@muzeumpezinok.sk e-mail címre.

A megrendelés lemondása legkésőbb öt munkanappal előre megtehető. A kauciót teljes egészében visszatérítik. Ha nem lemondja a megrendelést legkésőbb öt nappal a tervezett kóstoló előtt, a kauciót a felmerült költségek fedezésére fordítják.

Az irányított kóstolás időtartama körülbelül két óra. A moderált kóstolás befejezése után a pincében eltöltött minden további óránként 50, - € díjat számolunk fel. Kérjük, fizesse készpénzben távozáskor.


KÉSLELTETÉS

30 percet meghaladó késés esetén tájékoztatjuk Önt, hogy 20 EUR várakozási díjat számolunk fel Önnek. Ugyanakkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot Mr. Monika Chvosteková, tel. 0911 404 053 és érdeklődjön a következő lépésekről. 1 órát meghaladó be nem jelentett késedelem esetén fenntartjuk a jogot, hogy ne adjunk le megrendelést, és a felmerült költségeket előleg útján fizessük meg.


Oktatási programok

A múzeumpedagógia a múzeum tevékenységeivel és programjaival foglalkozik. A múzeumpedagógusok szolgáltatásai mindenkinek szólnak, akiket érdekel a régió története, ugyanakkor szeretnek felfedezni és aktívak is. A múzeumlátogatás mellett szórakozhat és aktívan részt vehet új ismeretek vagy készségek elsajátításában. Jelenleg aktívan foglalkozunk Pezinok és a környező iskolákkal, amelyeknek állandó kiállításokhoz és kiállításokhoz kínálunk oktatási programokat. A hallgatók számára a múzeumlátogatás alkalom arra, hogy jobban megismerjék a tantárgyat. A passzív ülés helyett a diákok maguk fedeznek fel, dolgoznak és teljesítik a feladatokat. Javasoljuk, hogy a tanárok látogassanak el oktatási programokra a klasszikus tanítási módszer felelevenítésének részeként.


Régészeti kutatások

Régészeti kutatásokat végezünk a régészeti lelőhelyeken történő építkezés során, a Műemléki Hivatal döntése alapján. Célja a leletanyag és a helyzetek megtalálása tervezett építésű helyeken, vonalépítések során. Ha a Műemlék Iroda felhatalmazta Önt, hogy végezzen kutatásokat Pozsony régióban, örömmel fogadjuk, ha felveszi velünk a kapcsolatot annak végrehajtásával kapcsolatban. A pezinoki Kis-Kárpát Múzeum a pezinoki városfalak mentési kutatásait, a pezinoki Na bielenisku kutatásokat, a Szent-templom templom külsejének kutatását végezte el. Kataríny a Dechtice-ben és még sokan mások.


Kutatás tudományos és dokumentációs célokra

A Kis-Kárpát Múzeum tudományos és dokumentációs célú kutatásokat végez. Hosszú távú érdeklődésünk Szlovákia egyik legfontosabb kora középkori erődítményének kutatása, amely Svätý Jur-ban található Neštich-helyzetben. Az itteni szláv erődített települést 2006 óta kutatjuk. Eddig a műemlékek mellett a VIII. A 10. század (ékszerek, katonaság, felszerelés alkatrészei, szerszámok stb.) A Hallstatt és a római idők, valamint a 13.-14. század.

További kutatásokat folytattunk Pezinokon Mahulanka-helyzetben, ahol a felétől egy szláv település maradványaival találkoztunk. 7.-8. század, amelyet a közeljövőben tervezünk átvizsgálni.

Az említett kutatás mellett roncsolásmentes felméréseket - gyűjtéseket végzünk, a Nyitrai Szlovák Tudományos Akadémia Régészeti Intézetével együttműködve geofizikai felmérést végeztünk egy Budmerice-i bronzkori erődített településről, ahol további szisztematikus kutatások elvégzését tervezi.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz, Hitelkártyás fizetés
beszélni fogsz: Slovensky, angol, német

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 24.5.2018

Nyitvatartási idő

Az időjárás

kedd - péntek:
09:00 - 12:00
13:00 - 17:00
szombat:
10:00 - 17:00
vasárnap:
14:00 - 17:00
Többet látni

Nyitvatartási idő

Az időjárás

kedd - péntek:
09:00 - 12:00
13:00 - 17:00
szombat:
10:00 - 17:00
vasárnap:
14:00 - 17:00

Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 33 641 3347
Kis-Kárpát Múzeum Pezinokon
M.R. Štefánika 4
902 01  Pezinok
Vidék: Bratislavský
Időszak: Pezinok
Vidék: Trnavsko
 48.287023, 17.270751

M.R. Štefánika 4
902 01  Pezinok

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események