HU HU

Trencséni Múzeum Trencsénben

0 hodnotenia
A Trencséni Múzeum kulturális és tudományos intézmény, regionális tevékenységekkel és több mint 138 éves történelemmel. Elődje az 1877-ben alapított Trencsén megyei Természettudományi Egyesület volt 1912-ben létrehozták a Trencséni Múzeumot.

Trencséni Múzeum Trencsénben

A Trencséni Múzeum kulturális és tudományos intézmény, regionális tevékenységekkel és több mint 138 éves történelemmel. Elődje az 1877-ben alapított Trencsén megyei Természettudományi Egyesület volt 1912-ben létrehozták a Trencséni Múzeumot.

Természettörténeti hagyományai ellenére a Trencséni Múzeum hazafias múzeum. Történelmi, művészeti, természettudományi, irodalomtörténeti vagy néprajzi jellegű gyűjtemények, gazdag gyűjtemények tulajdonosa és kezelője a numizmatika, a falerisztika, a filokartia, a militaria és a fegyverek, a kézművesség stb. Területén. A múzeum 175 449 darab gyűjteményi tárgyat kezel. A Trencséni Múzeum gyűjteményeinek legértékesebb gyűjteményei kétségtelenül tartalmazzák az Ilešházi család kiterjedt, művészetileg és történelmileg érdekes képgyűjteményét, Trencsén és Liptó fő és örökletes árkait, azóta Trencsén várának urait. 1594-ig 1835

A Trencséni Múzeum a Béke téri főépület mellett az ún A megyeházat Trencsénben a trencséni kastély kezeli, számos kiállítással, a Karner sv. Michala, ún A hóhér háza, valamint számos kiállítás és épület Trencsénen kívül. A Nové Mesto nad Váhom Podjavorínskej múzeum fióktelepe a Nove Mesto nad Vahom és a környék történetéből, a beckovei Ambrovskej kúriából áll kiállítás ennek a városnak a történelméről, a Tatrín egyesületről, Jozef Miloslav Hurban fő nemzeti újjászületésről. A Čachticiach-i Draškovičovský kúria nemcsak Čachtice történetét idézi fel, hanem a hírhedt "Véres grófnő" Alžbeta Bátoryovát is. Bzince pod Javorinou- ban megtekinthető Ľudmila Podjavorinská író emlékterme. Születési ház Ľ. Štúra és A. Dubček Uhrovecben található.


Trencsén stratégiai elhelyezkedését a Vág-gázlók és a fontos Kárpát-hágók közelében észlelték az ókori rómaiak, ezt bizonyítja a trencséni várszirten található híres "római felirat", amelyet Marcus Aurelius császár győzelmének tiszteletére faragtak II. és fia Commodus. Marcus Valerius Maximianus kisegítő légiója Kr. U. 179-ben.

A Trencséni Múzeum, mint egy gazdag történelemmel és kultúrával rendelkező régió része, nagy erőfeszítéseket szentel Trencsén és környéke történetének, ezt bizonyítja Trencsén szabad királyi város és az egykori Trencsén történelméből és kultúrájából kiállítás. Megye. Trencsént kereskedelmi településként hozták létre egy hatalmas kastély alatt a 12. században. 1412-ben egy szabad királyi város kiváltságait kapta, jelenleg regionális város és a regionális államigazgatási szervek székhelye.

Közel 700 éve Közép-Považie közigazgatási, kereskedelmi és kulturális központjaként működik. Nagyrészt a mai napig fenntartotta ezt a pozíciót. Trencséni önkormányzati régió központja. A Trencséni Múzeum a történelmi épületeiben található kiállítások megtekintésére invitál. Kattintson a menüből az Expositions vagy a Virtual tour elemre, ahol virtuális nézettel is megtekintheti expozícióinkat.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 28.5.2018

Nyitvatartási idő

Az időjárás

kedd - péntek:
09:00 - 16:30

Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 32 743 4431
honlap: muzeumtn.sk
Trencséni Múzeum Trencsénben
Mierové námestie 46
911 01  Trenčín
Vidék: Trenčiansky
Időszak: Trenčín
Vidék: Közép Považie
 48.895835, 18.044155

Mierové námestie 46
911 01  Trenčín

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események