HU HU

Városi Színház PO Hviezdoslav

0 hodnotenia
Kultúra
A Pavel Országh Hviezdoslav Városi Színház a Pozsonyi Kulturális és Információs Központ [BKIS] művészeti színtere, amely jelentésében 2009.10.17.

Városi Színház PO Hviezdoslav

A Pavel Országh Hviezdoslav Városi Színház a Pozsonyi Kulturális és Információs Központ [BKIS] művészeti színtere, amely jelentésében 2009.10.17.

A Szlovák Nemzeti Bank egykori épületében található, a Laurinská és a Štúrova utca sarkán, 1943 és 1947 között épült. A projekt egy banképület és egy kamaraszínház nyilvános pályázatán alapult. A pályázat nyertesei Ing. Építészek lettek. boltív. Eugen Kramár és Ing. boltív. Štefan Lukačovič. 1944-ben befejezték a durva építkezést, és csak a banki rész építése folytatódott.

1948-ban úgy döntöttek, hogy az épületet a Szlovák Nemzeti Színházhoz rendelik, és megkezdődött az épület színházi technikával történő berendezése. Az építkezést hazai építőipari cégek hajtották végre, a színházszínpad technológiai felszerelését pedig a Wiener Brückenbau és a Siemens külföldi cégek szállították. A nézőpont, az előcsarnokok és a függöny eredeti díszítéséért František Gajdoš művész felelős. Az előcsarnokban található ólomüveg ablakokat Janko Alexy fontos szlovák festő készítette. Az építkezés 1955-ben fejeződött be.

2007-ben a Kulturális Minisztérium eladta az épületet Pozsonynak. Pozsony városa elkötelezte magát amellett, hogy az épületet továbbra is kulturális célokra használják.

2013 nyara nagyobb nyitottságot hozott a színház felé, a belső és külső akadálymentes módosításoknak köszönhetően. Az akadálymentes adaptációk magukban foglalják a színházhoz való akadálymentes hozzáférést egy rámpán keresztül, a nézőpont vagy az illemhelyek módosítását a csökkent mozgásképességű emberek számára.

Akadálymentes hozzáférés áll a látogatók rendelkezésére a Laurinská utca főbejáratánál a hozzáférési platform segítségével. Az emelvény szája mögött sík felületű előszoba található. A terem közvetlenül a ruhatárhoz vezet, ahol a csökkent mozgásképességű látogatók elsőbbséget élveznek. A kilátóhelyen két hely van fenntartva a kerekesszékkel látogatók számára. Az első sor jobb oldalán, a földszinten találhatók. A kerekesszékkel megközelíthető WC-ket a látogatók használhatják a földszinten jobbra és balra.

A színház célja, hogy fokozatosan hozzáférhetővé tegye más részeit a kerekesszékes látogatók számára. Az MDPOH ezen kívül a gát nélküli adaptációk második szakaszának előkészítésén is dolgozik, hogy minden néző teljes értékű tapasztalattal rendelkezzen a színházművészetről.

Az akadálymentes helyekre jegyeket nem lehet online vásárolni, csak közvetlenül a színház pénztárában.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz, Hitelkártyás fizetés
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 30.5.2018

Nyitvatartási idő

Az időjárás

kedd:
13:00 - 18:00
szerda:
13:00 - 18:00

Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 23 304 6137
Városi Színház PO Hviezdoslav
Laurinská
811 01  Bratislava-Staré Mesto
Vidék: Bratislavský
Időszak: Bratislava I
Vidék: Pozsony
 48.143917, 17.111821

Laurinská
811 01  Bratislava-Staré Mesto

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események