HU HU

Szent templom Lisieux-i Terézia - Vlčkovce

5 hodnotenia
A templom a plébánosok saját forrásaiból épült, az 1930-ban kezdődött, 3 évig tartó gyűjtésből 580 ezer korona gyűlt össze. A templom a régi templom eredeti helyén áll, ahonnan néhány szobrot és festményt áthelyeztek, és amelyek díszek és emlékművek. A templomot Nagyszombat püspöke, ThDr. Pavel Jantausch 1934. október 6-án. A falu végén található Sereď felé.

Szent templom Lisieux-i Terézia - Vlčkovce

A templom a plébánosok saját forrásaiból épült, az 1930-ban kezdődött, 3 évig tartó gyűjtésből 580 ezer korona gyűlt össze. A templom a régi templom eredeti helyén áll, ahonnan néhány szobrot és festményt áthelyeztek, és amelyek díszek és emlékművek. A templomot Nagyszombat püspöke, ThDr. Pavel Jantausch 1934. október 6-án. A falu végén található Sereď felé.

* 1873. január 2-án Alençon, Normandia, Franciaország

† 1897 szeptember 30. Lisieux, Franciaország

A név jelentése: vadász (gr.) Vagy barátságos és hatalmas hölgy (nem.)

Jelkép: liliom, rózsa (rózsaszirom)

Missziók védőnője, misszionáriusok, pilóták

Sv. Lisieux-i Teréz az egyik legnépszerűbb szent. 1873. január 2-án született a franciaországi Alencone-ban. Kilenc gyermekből származott, ő volt a legfiatalabb. Négy testvér halt meg gyermekként. Mind az öt nővér belépett a kolostorba. Az egész család nagyon jámbor életet élt. Zélia anya már 1877-ben meghalt. Ľudovít atya aztán gondosan gondozta lányait. Terezka nevelését legidősebb lányára, Paulinára bízta, aki tizenkét évvel idősebb volt nála. Fiatal kora ellenére csodálatra méltó oktatási módszerrel rendelkezett. A nővérét egyáltalán nem kényeztette, pedig nagyon megkedvelte. Mindig az egységre törekedett az apjával, aki szintén támogatta. 1882-ben Paulína belépett a karmelita kolostorba. Terezka abban az időben arra törekedett, hogy példamutató keresztény legyen. Nagyon odaadóan készült az első Szent. recepció. Három hónap alatt 818 áldozatot és 2773 jó cselekedetet rögzített naplójában. Egy elítélt bűnöző imája fordult imáihoz. Rendkívül boldog volt. Noha csak tizennégy és fél éves volt, Pauline és Mary nővéreit a karmelita kolostorba akarta követni. XIII. Leó pápa is engedélyt kért. Néhány héttel a római látogatása után arról értesült, hogy püspöke engedélyezi, hogy belépjen a karmelita kolostorba.

Az élet a kolostorban nem volt könnyű. Az ágy három deszkából és szalmából készült szőnyegből állt. Csak a betegek ehettek húst. Böjtöt és csendet írtak elő. Teresa azonban örömmel elfogadta. Az öltözködés előtt minden posztulánsnak meg kellett adnia, miért lépett be a kolostorba. Terézia azt mondta: "Azért jöttem, hogy megmentsem lelkemet és mindenekelőtt imádkozzak a papokért." Bár csak tizenöt éves volt, nem kenték fel a kolostorba, de az előadások látszólag próbára tették a hitét. Nehéz volt neki, de bátran kibírta. 1890. szeptember 8-án olyan örök fogadalmat tett, mint Terézia a gyermek Jézusról és a legszentebb arcról. Vágyott arra, hogy missziókat indítson Vietnamba, de rossz egészségi állapota nem tette lehetővé. Apja 1894-ben halt meg. Született nővére, Celina is belépett Carmelbe, másik nővére, Leonia pedig a Boldogságos Szűz Mária látogatásának kolostorába.

1895 elején, Agnesa felsőbb anya (saját nővére, Paulina) parancsára Terézia elkezdte írni életrajzát, amelyet Lélektörténetnek nevezett el. Emlékezetes szavakat írt: „A hivatásom a szeretet. Szeretném ugyanolyan buzgón szeretni Jézust, mint bárki valaha. A szeretet legkisebb cselekedete minden más tettnél jobban hasznára válik az egyháznak. ”Húgának azt írta:„ Ha szent akarsz lenni, akkor ne legyen más célod, mint Jézust boldoggá tenni az apró dolgokban! ”Ő maga is példakép. Türelmesen tűrte a kápolnában mellette ülő nővér testvérének mindennapi suttogását és zavartságát, vagy egy másik nővér okozta piszkos víz csobbanását. A rossz étrend miatt sokat szenvedett, súlyos gyomorfájdalmai voltak. A zord tél miatt is szenvedett, mert a kolostorban egyáltalán nem volt dohányzó. Azonban soha nem panaszkodott, csak a halotti ágyon mondta a felettesnek. Tuberkulózist kapott. Vért köhögött fel. 1897. szeptember 30-án halt meg huszonnégy éves korában.

Mint megjósolta, "rózsaesőt" indított az égből. 1923-ban Pius pápa XI. áldottnak és két évvel később szentnek nyilvánította magát. December 14-én együtt Szent. A missziók fővédnökévé nyilvánította Francis Xavier-t, bár soha nem volt és nem is dolgozott bennük. János Pál pápa 1997. október 19-én. az egyház tanítójának vallotta magát, bár a nő életrajzán és néhány elmélkedésén és versén kívül teológiailag nem írt semmi fontosat.

Forrás: životopisy svätých (25.7.2021)

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 3.5.2022
Forrás: Vlčkovce

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Szent templom Lisieux-i Terézia - Vlčkovce
obec
Vlčkovce 45
919 23  Vlčkovce
Vidék: Trnavský
Időszak: Trnava
Vidék: Trnavsko, MAS 11 PLUS, 11 PLUS kistérség
 48.307938, 17.658302

Tengerszint feletti magasság: 128 m

obec
Vlčkovce 45
919 23  Vlčkovce

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események