HU HU
0 hodnotenia
A Duna és a Morava összefolyása felett magas sziklán emelkedő várrom Közép-Európa egyik legfontosabb történelmi és régészeti lelőhelye. Ezenkívül bájos természeti tájat kínál, egyedülálló kilátással.

Devin vár

A Duna és a Morava összefolyása felett magas sziklán emelkedő várrom Közép-Európa egyik legfontosabb történelmi és régészeti lelőhelye. Ezenkívül bájos természeti tájat kínál, egyedülálló kilátással.

Közép-Európa egyik legfontosabb történelmi és régészeti lelőhelye, és egyedülálló módon dokumentálja a mai Szlovákia település történetét. Stratégiai elhelyezkedése miatt a várdomb az őskorban lakott volt, és számos nemzet irányította vagy harcolt ellene. A kelták itt éltek, a rómaiak irányították onnan a határukat, a szlávok itt építették a rettegett erődöt, később pedig a vár évszázadokig őrizte a magyar királyság nyugati határát. Sokszor meghódították, de mindig újra javították és megerősítették. Végül nem csatában pusztította el, hanem a francia hadsereg indokolatlanul felrobbantotta 1809-ben. Akit nem hat meg több ezer éves történelem, elvarázsolja majd a természeti táj és a fantasztikus kilátás.

A Duna és a Morava összefolyásánál található hely az őskortól kezdve lakott volt. Századi kelták után Devín a Limes Romanus rendszer része volt. A 9. században Rastislav herceg nevéhez fűzik. Fokozatosan a felső várra egy királyi erődítmény épült. 1809-ben a várat a napóleoni csapatok elpusztították. 1961-ben NKP-vé nyilvánították.

Érdekes tények a DEVÍN-kastélyról
Szláv bazilika:
A 9. században Devín a nyugati szlávok első államegységének - Nagy-Morvaországnak - fontos központjává vált. Itt épült egy nagy erőd, a domb tetején álló templommal. Itt találja a templom felújított alapjait és kis modelljét.

Barlangok: Őskorban használták őket a sziklaszirtben, később a rómaiak és a szlávok. Áthaladnak az egész sziklán, és fokozatosan módosultak. Később összekötötték őket a felső várral, és élelmiszer-tárolásra használták őket. A rész hozzáférhető, és érdekes kiállítást tartalmaz a kastély történetének szentelve.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 10.6.2019
Forrás: Visit Bratislava

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 26 573 0105
Devin vár
Muránská 1050/10
841 10  Bratislava-Devín
Vidék: Bratislavský
Időszak: Bratislava IV
Vidék: Pozsony
 48.173915, 16.978603

Muránská 1050/10
841 10  Bratislava-Devín

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események