HU HU
0 hodnotenia
A 16. és 17. században Čičva kastélyában található a Hazugságok és hazugok könyve. A hazugok nevével együtt minden hazugságukat rögzítették benne. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a környékre. A kastély egy ideig a véres Báthory Erzsébet grófnőé is volt.

Čičva kastély

A 16. és 17. században Čičva kastélyában található a Hazugságok és hazugok könyve. A hazugok nevével együtt minden hazugságukat rögzítették benne. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a környékre. A kastély egy ideig a véres Báthory Erzsébet grófnőé is volt.

Čičva várának romjai az Ondava jobb partján, Sedliská falu felett állnak. Őrvárként épült a Lengyelországba vezető kereskedelmi útvonalon. Katonai razziák és ismételt lövöldözés után megőrizték az ablak- és ajtónyílásokkal ellátott falakat. A helyreállításnak köszönhetően a kastély ismét szépséggé nő, és a népszerű Čičvianske hradné slavnosti (augusztus) rendezvény helyszíne is.

A várat 1309-1316-ban építették, és a "lengyel kapu" hágójának erődítményévé vált. Ez egy nagy birtok központja volt, amely több mint 60 önkormányzatot foglalt magában.

1527-ben a megyei közgyűlés és a zempléni székhely levéltárának székhelye volt. Ugyanebben az évben Ján Zápoľský meghódította és felgyújtotta. A tűz alatt a Zemplín-szék archívuma is leégett. A kastélyt azonban újra felújították és felújították.

1575-ben František Nádašdy esküvőjét Alžbeta Báthoryovával tartották a közeli Vranov nad Topľou-ban, és a legendákban úgy regisztrálták, mint egy szűzek vérében fürdő véres grófnőt. A Čičva kastély is része volt a menyasszony ereinek. A grófné csak kivételesen tartózkodott rajta. A legendák tartalmazzák azt a találgatást is, miszerint Čičva két szobalányt pazarolt magához a kastélyhoz. A véres grófnő legendáit azonban soha nem erősítették meg. 1610-ben a kastélyt Katarína lánya adta Erzsébetnek, aki feleségül vette a humennei Juraj Drugetet. Ez a kastélyt a Druget család kezébe adta, akik hozzájárultak a legnagyobb terjeszkedéshez. 1684-ben Tököli csapatai meghódították. 1704-ben II. Ferenc csapatai megragadták. Rákociho. Javították a sérült részeket és rögzítették a várat. A rákoci lázadók kezében volt egészen 1711-ig, amikor a rákoci parancsnok, Barkóci František gróf csatlakozott a császári csapatok oldalához, és várat adott nekik, amelyet Laucken császári tábornok lebontott.

HOZZÁFÉRÉS: autóval Sedliská falu mögötti parkolóig, onnan gyalogosan kő lépcsőkön és meredek járdán kb. 20 perc alatt, Sedliská-Podčičva falutól (buszmegálló) gyalogosan a zöld jelzés mentén, körülbelül 20 percig. . A belépés a Čičva-vár romjaiba ingyenes.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 11.6.2019

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Čičva kastély
Hrad Čičva
15
094 09  Sedliská
Vidék: Prešovský
Időszak: Vranov nad Topľou
Vidék: Horný Zemplín
 48.91451, 21.738359

Hrad Čičva
15
094 09  Sedliská

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események