HU HU
1 hodnotenie
A középkori Eperjes városháza eredetileg egy másik helyen állt. Egy különálló kétszintes kőépület volt, valahol a mai park helyén épült, a Vörös Hadsereg emlékművével.

Városháza

A középkori Eperjes városháza eredetileg egy másik helyen állt. Egy különálló kétszintes kőépület volt, valahol a mai park helyén épült, a Vörös Hadsereg emlékművével.

A 17. század folyamán. az önkormányzat azonban ismeretlen okokból (valószínűleg tűzesetek során okozott károk miatt) otthagyta, és egy olyan épületbe költözött, amely a mai napig ezt a célt szolgálja. Az eredeti városháza pontos megjelenése nem ismert, csak a 16. század első feléből származó kővárosi címer maradt fenn, másodsorban a későbbi városháza portálján található.

Az új épület csodálatos polgári ház volt a középkorban. A 16. század elején. városi borozóvá alakították át, és ezt a célt szolgálta majdnem két évszázadon át. A belső térnek, a portálnak és a földszinten található késő gótikus bélésnek csak néhány töredékét őrizték meg a gótikus időszakból. A 16. század második felében. a borozó az utcai átjáró fölötti bővítéssel bővült, összekötve a tér két negyedét és reneszánsz stílusban felújítva.

A belső tereket annak idején reneszánsz boltozatokkal boltozták, és az épület gazdag címkés padlással készült el. A tüzet alapos rekonstrukció követte 1768. ben készült el 1788, amikor késő barokk megjelenést kapott, jellegzetes homlokzattal, magas ablakokkal és erkéllyel. A legutóbbi rekonstrukció a nagy tűzvész után történt 1887. Abban az időben hozzáadták a második emeletet.

A városházát a közelmúlt története írta 1919. Miután a várost és Szlovákia nagy részét a Magyar Vörös Hadsereg megszállta, 1919. június 16-án a Szlovák Köztársaságot erkélyéről boldoggá nyilvánították. Mivel 1945 után a Városi Nemzeti Bizottság épületében kapott helyet 1990-es városháza. 1961-ben a városházát felvették a nemzeti kulturális emlékek listájára.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 18.3.2020
Forrás: goPrešov.sk

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Városháza
Hlavná 2907/73
080 01  Prešov
Vidék: Prešovský
Időszak: Prešov
Vidék: Saris
 48.99734, 21.239895

Hlavná 2907/73
080 01  Prešov

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események