HU HU

Klobušický palota

0 hodnotenia
A palota 5 ház összekapcsolásával jött létre a 18. század közepén. Az egyik ház tulajdonosa Ondrej Klobušický volt, a felső rákoci birtok fő adminisztrátora.

Klobušický palota

A palota 5 ház összekapcsolásával jött létre a 18. század közepén. Az egyik ház tulajdonosa Ondrej Klobušický volt, a felső rákoci birtok fő adminisztrátora.

Benne volt 1650-ben Jan Amos Komenský megállt útjában, és több napot töltött a házban. A házak egyike a XVI-XVII. humug mágnás Drugeth gróf. Itt a 17. század végén. született a későbbi legendás huszárparancsnok és francia marsall, Ladislav Berčéni gróf.

A palota újjáépítésének és építésének fő kezdeményezője František Klobušický, volt királyi táblázatos tanácsadó volt. Fia Štefan folytatta a csodálatos rekonstrukciót, amelyet František Klobušický gróf vezetésével kezdtek meg, és végül özvegye, Klára Kapyová fejezte be. Az újjáépítés eredménye egy reprezentatív késő barokk stílusú kétszintes palota (az úgynevezett XVI. Lajos stílus), amelynek négyszárnyú elrendezése és közepén téglalap alakú udvar található.

Az utcafront padlója különösen értékes, gazdagon díszített gyönyörű stukkójelenetekkel és díszekkel, a fő portál felett a Klobušick család címerével. A palota keleti oldalán egy nagy park állt, amely a falakig ért. A kert francia park módjára épült.

Ennek a nemesi rezidenciának történetében kétségtelenül az egyik legfontosabb esemény II. József trónörökösének látogatása volt. 1770 nyarán, amelyen a hallgatóság elé fogadta a lengyel konföderációs főparancsnokokat - Stanislav August oroszbarát uralkodó ellenfelei Eperjesen telepedtek le. Ma az épület az eperjesi regionális bíróság székhelye.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 18.3.2020
Forrás: goPrešov.sk

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Klobušický palota
Hlavná 2953/22
080 01  Prešov
Vidék: Prešovský
Időszak: Prešov
Vidék: Saris
 48.994881, 21.243008

Hlavná 2953/22
080 01  Prešov

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események