HU HU
1 hodnotenie
A kassai városi park a város legnagyobb parkja. A múltban, a szocializmus idején a Park elnevezés gen. Petrova, Magyarország és a Magyar Királyság idején Szechenyi ligetnek, az első Csehszlovákia idején pedig Sokolský sad-nak hívták.

Városi park Kassán

A kassai városi park a város legnagyobb parkja. A múltban, a szocializmus idején a Park elnevezés gen. Petrova, Magyarország és a Magyar Királyság idején Szechenyi ligetnek, az első Csehszlovákia idején pedig Sokolský sad-nak hívták.

A parkot az 1960-as években alapították Mlynský jark és Hornád (ma a vasútállomás és a belváros) között.
A 18. század végén városi rétek és fürdők voltak ásványi vasvízforrással, amelyek a 19. század végéig működtek.

A fürdőt új gőz- és fürdőfürdők váltották fel a Wood Marketen.
A 20. század 70-es éveiben kissé csökkentették az új kommunikációs kapcsolatok javára, különösen az állomás előtti területen.
A fő park sétány, amely Kassa történelmi központját köti össze a vasútállomással, szintén a 19. század 60-as éveiben épült.
A parkban található egy elegáns svájci stílusú pavilon is, amelyet 1857-ben építettek I. Ferenc József (1830.8.8–1916.11.21.) És férje bajor Erzsébet (1837.12.24–1989.9.9.) Császári pár számára. mely szülők és testvérek Sissi becenevet kaptak.

1909-ben itt építették fel a szecessziós korcsolya- és teniszpavilon épületét Július Sandy, az eperjesi származású, a kassai korcsolyázó és tenisz egyesület (Kassai korcsolyázó és tenisz egyesület) projektje alapján.
A háborúk közötti időszakban a parkban helyet kapott a Nádražná étterem, a Szlovák Külturisztikai Tanács központja turisztikai irodával és szállással.
1937-ben itt hozták létre a Városi Uszodát, 1962-ben pedig Ladislav Greč építész tervei alapján fedett uszodát építettek itt.
A 20. század 90-es éveiben itt mesterséges patakkal ellátott tavat létesítettek és helyreállítottak egy zenepavilont, amelyet 1885-ben építettek Július Poschl városépítő terve szerint.

A vasszerkezetet Kozzig művészi kovácsmester készítette.
Az utolsó rekonstrukcióra és revitalizációra az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében 2013-ban került sor.
A park ezen rekonstrukciója során új lámpákat, edzőteret, felvonót, kamerákat, játszótereket, információs kioszkokat építettek hozzá, valamint egy történelmi tavat az úszómedence mellett, pavilont, szökőkutakat, hidakat és egyéb épületeket újítottak fel.
A történelmi tó területe 650 négyzetméter, legnagyobb mélysége pedig 3,6 méter.
Az egykori Korcsolyázó és Tenisz pavilon épületét szintén átépítették.

A vasútállomáson, a Városligetben található egy fenséges és 150 év feletti fehér nyár, amelyet a kassai környezetvédelmi hivatal határozata véd, tudományos-kutatási, oktatási és kulturális-oktatási jelentősége miatt.
A 20. század második felében itt műemlékeket tártak fel - MJR MEMORIAL. KUKORELLI ĽUDOVÍT és PETROV ÁLTALÁNOS EMLÉK.
A 2012 és 2015 közötti években megkezdték a volt kassai fedett uszoda régi romos épületének rekonstrukcióját, amelyet Kunsthalle művészeti csarnokká alakítottak át.
Ez egy multifunkcionális teret hozott létre, amelyet kortárs művészetnek szánnak, nemzetközi kiállítások és műhelyek szervezésére.
A Városliget nagy részét elegáns és kovácsoltvas kerítés veszi körül.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 17.3.2020

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Városi park Kassán
Mestský park
040 01  Košice
Vidék: Košický
Időszak: Košice I
Vidék: Abov
 48.723753, 21.264043

Mestský park
040 01  Košice

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események