HU HU

Oktató turistaút Klepáčig

2 hodnotenia
A nemrégiben felújított járda kiváló állapotban van, oktatási táblákkal, pihenőhelyekkel gazdagítva, összetettsége minden korosztály számára megfelelő.

Oktató turistaút Klepáčig

A nemrégiben felújított járda kiváló állapotban van, oktatási táblákkal, pihenőhelyekkel gazdagítva, összetettsége minden korosztály számára megfelelő.

A Klepáč - Machnáč csúcscsoport Trencsénteplictől délre található. Az útvonal, amely elvitt minket
nekik bemutatja, a fürdőpark elején kezdődik.
Piros jelzés: Park (fő orientációs tábla) - Jánošíkova barlang - Klepáč 575 m - Malý Klepáč 470 m (4,1 km, 95 perc). A Machnáč fürdőház és az evangélikus templom mellett kissé emelkedő lejtővel érkezünk a járdára. Elhaladunk az erdei tanösvény, egy kereszt, egy Baračka felé vezető kanyar mellett, és eljutunk három csodálatra méltó masszív hárshoz. Hegymászással és szerpentinekkel eljutunk a tábla felé, és jobbra indulunk Jánošík barlangjához.

Fél óra sem telt el. Az egykori sífelvonó felső árbocánál szép kilátás nyílik a fürdő középső részére Grófovec és Slimáková délnyugati dombja alatt (493 m), a háttérben a Fehér Kárpátok találhatók. Többször változtatunk irányt, utoljára jobbra, és a Klepáč tábla mellett vagyunk (575 m). A teteje kilátó beépített menedékházzal és távcsővel. Kevesebb, mint egy óra telt el a barlang elhagyása óta. Az útjelző táblától a sárga jelzésig tíz perces ereszkedés vezet minket a Machnáč alatti nyeregbe.

A meredek emelkedés Machnáčig (569 m) tart (kb. 7 perc). A legmagasabb ponton egy kezeletlen fából készült egyszerű kis kereszt található. Miután visszatértünk a nyeregbe, tovább haladunk a kék jelzéssel. Később nem szabad figyelmen kívül hagynunk a piros jel éles jobbra fordulását. Az erdei kunyhótól Baračka néhány perc alatt elérhető a gyógyfürdő parkjának másik végén található parkoló. Az időjárás nem haladja meg a két és fél órát.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky, angol

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 17.3.2020

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Oktató turistaút Klepáčig
Náučný chodník Klepáč
914 51  Trenčianske Teplice
Vidék: Trenčiansky
Időszak: Trenčín
Vidék: Közép Považie
 48.908427, 18.173878

Náučný chodník Klepáč
914 51  Trenčianske Teplice

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események