HU HU
2 hodnotenia
A viszonylag kevéssé ismert Jánošík-barlang egy gyönyörű erdei környezetben elrejtett természeti emlék, Trenčianske Teplice közelében, egy népszerű turisztikai helyen.

Jánošík barlangja

A viszonylag kevéssé ismert Jánošík-barlang egy gyönyörű erdei környezetben elrejtett természeti emlék, Trenčianske Teplice közelében, egy népszerű turisztikai helyen.

10,5 méter hosszú, csepegtetés nélküli. Korábban banditák használták, de jámbor emberek is, akik imádkozni jöttek ide. A barlang körülbelül 400 m magasságban fekszik, és a Trencsén-Teplice felől jelzett turistaút vezet hozzá. A túra igénytelen, gyermekes családok számára alkalmas.

A járdát, amelyen szintén barlang található, 2009-ben újították fel. Az információs táblák olyan történeteket és legendákat tartalmaznak, amelyek Trencsénteplic helyeihez kapcsolódnak. A tábla 1898-ból származó információi szerint maga a barlang is a deszkáról származik, amikor főleg banditák, később pedig a lakosok használták vallási célokra. Ezen a barlangon kívül vannak még mások, Líščia jaskyňa és Priepasť na Klepáči, de ezek nem nyilvánosak.

Azok számára, akik tovább akarnak menni, fel lehet mászni Klepáč tetejére, és onnan figyelni a völgyet. Panorámás távcső van beépítve magába a Klepáč-hegybe. Van egy érdekes állomás az erdőn át vezető ösvényen is, amely leírja a kilátóból látható Hríb-domb legendáját. A legenda szerint régen várat kellett volna építeni a dombjára, de az építkezését az ördögök szakították meg, akik lerombolták a várfalakat, és annyira megrémítették az építőket, hogy a legenda szerint egyikük sem épített soha többet.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben


Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 17.3.2020
Forrás: Slovago

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Jánošík barlangja
914 51  Trenčianske Teplice
Vidék: Trenčiansky
Időszak: Trenčín
Vidék: Közép Považie
 48.904229, 18.178918

914 51  Trenčianske Teplice

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események