HU HU
2 hodnotenia
A Tabačka Kulturfabrik egyedülálló kulturális központ, és a művészet, a kreativitás és az együttműködés számára nyitott zóna Kassán.

Tabačka KulturFabrik

A Tabačka Kulturfabrik egyedülálló kulturális központ, és a művészet, a kreativitás és az együttműködés számára nyitott zóna Kassán.

Történetét 2009-ben kezdték írni az ún az öreg Tabacka. Peter Radkoff és a Bona Fide civil egyesület munkatársainak csapata új életet lehelt az egykori dohánygyár elhagyott terébe. Először saját és saját költségükön alternatív kulturális teret hoztak létre az egyik épületben. Ma Fabricafe néven ismert, eddig megőrizte zseniális lokusait és eredeti légkörét. Az IC Cultur Train és a Kasárny Kulturpark után Tabačka volt a harmadik szociális központ, amelyet a kassai csapattal alapítottak meg a Radkoffdal. Ismertek a kassai művészeti közösségen belüli sokéves munkájukról, a modern kulturális infrastruktúra aktív kiépítéséről a keleti metropoliszban és az önálló kultúra támogatásáról Szlovákia egész területén.

Kulturális-kreatív gyár létesítéséhez a kassai önkormányzati régió (KSK) úttörő döntésének bizonyult, hogy támogassa a régió kreatív gazdaságának fejlődését és egyúttal befektessen tulajdonának megújításába. . 2011 áprilisában a KSK városi tanácsa jóváhagyta a kreatív gazdaság fejlesztésének koncepcióját, és a Tabačka Kulturfabrik lett az első konkrét projektje. A lepusztult ipari terület rekonstrukciójába és korszerűsítésébe történő nagymértékű beruházásnak köszönhetően az új Tabačka Kulturfabrik akár 2500 m2 hasznos területtel is kinyithatta kapuit 2015 májusában.

A térrel a programlehetőségek is jelentősen kibővültek. A Tabačka a kortárs művészet különböző műfajainak bemutatásának és előállításának helyszíne lett. Koncertektől, színházi előadásoktól kezdve a kortárs táncművészeten át egy új cirkusz, kiállítások, multikulturális események, interaktív installációk, műhelyek, előadások és különféle közösségi tevékenységek. Újdonság volt a kreatív ipar különböző területeiről érkező kezdeményezések támogatása. A Tabačka a fiatal vállalkozók közösségének munkaterületévé vált. Együttműködő HUB-ban dolgoznak, vagy bérlik a tizenhárom külön iroda egyikét. Ugyanakkor kiegészítő szolgáltatásokat nyújtanak a kulturális és művészeti programhoz.

A dohány egy multikulturális társadalmat, egy nyitott gondolkodásmódot, kísérletezést és kreativitást támogat. Arra törekszik, hogy oktatási hátteret biztosítson és fejlessze a kritikai gondolkodást.

"Célunk egy olyan nyilvános tér kiépítése, amely mindenki számára kulturális központ. Hely az emberekkel való találkozásra, ismeretek megosztására, ötletek közös létrehozására és megvalósítására. A részvételre helyezve a hangsúlyt, tartós és fontos kapcsolatokat alakítunk ki Tabačka és közösségei között, amely a nagyközönség bevonását is támogatja. Éppen ezért számos tevékenységet kezdeményez a közösség a Tabačka programban, nemcsak a saját drámaíróink által. ”- mondja Peter Radkoff, a Tabačka Kulturfabrik alapítója és igazgatója.

Tabačka a helyi, regionális és állami kulturális politikák építésében is aktív téma. Jelentősen részt vesz az önkormányzati és regionális önkormányzatokkal folytatott együttműködésben. Emberei részt vettek az UNESCO Médiaművészet Kreatív Városa és a Regionális Kreatív Központ projektjeinek előkészítésében. Részt vesznek a KSK kulturális rendezvények és szervezetek támogatási rendszerének létrehozásában is.

A nemzetközi partnerekkel való együttműködés révén a Kulturfabrik dohány forrásai olyan forrásokká is válnak, amelyek támogatják az önálló európai kultúra kialakulását. Tabačka óta tagja a Trans Europe Halles hálózat független kulturális központok Európában (TEH - www.teh.net ) 2007 óta, és a társ-alapítója a hálózat független kulturális központok Szlovákiában (ANTENA - www.antena.sk ) 2008 óta.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky
Beszállás: V objekte

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 17.3.2020
Forrás: tabacka.sk

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - szerda:
08:00 - 23:30
csütörtök:
08:00 - 00:30
péntek:
08:00 - 01:30
szombat:
12:00 - 00:30
vasárnap:
12:00 - 23:30
Többet látni

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - szerda:
08:00 - 23:30
csütörtök:
08:00 - 00:30
péntek:
08:00 - 01:30
szombat:
12:00 - 00:30
vasárnap:
12:00 - 23:30


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 907 548 586
honlap: tabacka.sk
Tabačka KulturFabrik
oproti Hotelu Yasmin resp. Jumbo centru
Gorkého 2
040 01  Košice-Staré Mesto
Vidék: Košický
Időszak: Košice I
Vidék: Abov
 48.72907, 21.25597

oproti Hotelu Yasmin resp. Jumbo centru
Gorkého 2
040 01  Košice-Staré Mesto

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események