HU HU
0 hodnotenia
A színház a fantázia és az illúzió világa, ahol a művészet, a zene, a tánc, a költészet, a dekoráció, a festészet, a szobrászat összpontosul és olyan szintézist hoz létre, amely megkülönbözteti a színház atmoszféráját mindentől. Jól érzed itt magad, ellazulsz, örömöd van. Ezért szereti a színházat. Küldetésünk, hogy boldoggá tegyük az embereket.

Állami Színház

A színház a fantázia és az illúzió világa, ahol a művészet, a zene, a tánc, a költészet, a dekoráció, a festészet, a szobrászat összpontosul és olyan szintézist hoz létre, amely megkülönbözteti a színház atmoszféráját mindentől. Jól érzed itt magad, ellazulsz, örömöd van. Ezért szereti a színházat. Küldetésünk, hogy boldoggá tegyük az embereket.

Az Állami Színház épülete remekműve. Tökéletességével azt a benyomást kelti, hogy ez a tehetséges művész megálmodta. A színház az eklektika stílusában épül, neobarokk és szecessziós elemekkel. Joggal tekinthető építészeti gyöngyszemnek, amelyet Európa-szerte szakértők elismertek és csodáltak.

A színház külseje a város büszkesége, a belső tér meleg, ragyogó és luxus légkört biztosít a nézőknek. Ebben az architektúrában a funkcionalitás és a céltudatosság tökéletes szimbiózisban találkozik az építészeti szépséggel.

A szerző lenyűgöző, sőt lenyűgöző bejárati területet biztosít az épületnek. Jelképesen kiemeli egy fontos épület bejáratát, csodálatos háromoldalú lépcsőkkel.

Az Állami Színház épületének homlokzatán található építészeti emblémák és szobrászati figurák összefonódása egy fontos világi épület palotaépítészetét jelöli. A táblagépek mesteri használata és a szobordísz rajzának ellenőrzése könnyebbé teszi a homlokzatokat, különösen részletesen. A korlátokat, teraszokat és árkádokat gazdag növényi dekoráció díszíti, amely csipke jellegű. Az egész egy puha és elegáns pasztell színű, sokoldalú műanyag homlokzatot alkot. A szobrászati alkotások az épület elülső részének vannak fenntartva. A figuradísz a mitológia és a színház témájára támaszkodik. Angyalok szobrai vannak, a művészet zsenijeinek szobra és a szoborprogram befejezése a kupola tetején Aurora -Zornička monumentális alakja fáklyával a kezében. Az Aurora musis amica - a múzsák barátja - itt minden művészet szívességének és védelmének szimbólumaként szolgál.

Az épületbe való belépés után a belső terek látványos szépségükkel ünnepi hangulatban tartják a látogatókat. Az épület külön elrendezése egyszerű, hatékony és ötletes. Lang építész domináns érdeklődése az épület belseje iránt számos ritka tér kialakítását serkentette, amelyekben az építészeti formák és dekorációk egyedi hatásai játsszák a légkört, amelynek célja a látogatók irányítása a mese hangulatával. a színház. A belső tér harmóniája a nézőtérben csúcsosodik ki. 16 méter magas, a nézőpont fölötti erkélyek és páholyok elrendezésének és finom alakításának optimális arányával alakköltészetet és enyhe térbeli szédülést vált ki. A terem egy összehajtott, függesztett rabbi mennyezettel végződik, amely a színpad felé lejt. A színpadi megnyitó portálja gazdagon díszített építészeti fókusz, ahol a fantázia és az illúzió világát kell megnyitni a valós nézők előtt. A tér szépségét a páholy meghittsége, valamint az értékes festészet és szobordíszítés elemei egészítik ki. A színházi múzsák alakjai, ókori istenek, történelmi és színházi jelenetek mind dekorációk repertoárját alkotják. Sugárzó tónusokkal színezik a színház tereit, és a művészet, a mesék vagy az álmok világába viszik a nézőt. A stukkó színe a pasztell színek árnyalataiban gazdag, fokozza a gazdag aranyozást. A színek harmonikus harmóniáját rubin bársony huzatok és szőnyegek egészítik ki. A csillár meggyújtása után az egész ékszer benyomását kelti.

Maga az építési folyamat a kassai lakosok folyamatos felügyelete mellett csodálatra méltó ütemben haladt. Kevesebb, mint két év alatt a város 1899. szeptember 28-án csodálatos megnyitót készített a színház számára, nemcsak kormányzati hírességek, hanem szó szerint az állami kulturális elit részvételével. Akik pedig elkötelezettségükkel megnyerték a színházat és viselték az építkezés teljes terheit, vagyis Kassa város általános közönségét, késő estig töltötték meg a Fő utcát. Boldogan és meghatottan, szeretettel csodálták a rendkívüli szépségű épületet, amellyel a történelem új szakaszát élik meg.

90 éves fennállása után az épület sikeres átfogó rekonstrukción ment keresztül, és ismét Európa egyik legszebb színháza. Ezt bizonyítja az is, hogy az Európai Bizottság a brüsszeli műemlékek helyreállításáért az rekonstrukció egyik alapvető pénzügyi garanciája volt.

És mi is pontosan az épület egyedisége? Először is, Adolf Lang gyönyörű építészete egyedülálló. Az eredeti építészet kiváló tulajdonságainak értékelésekor meg kell állapítani magának az újjáépítésnek a sikerét, amely a szerzők és a befektető tiszteletén és fegyelmén alapszik az építészet eredeti értékeinél és a szükséges szükségesek feltűnés nélküli hozzáadásánál. új elemek. Az egész egyedisége az építészet e két megnyilvánulásának megfelelő és magas színvonalú kombinációjában rejlik, ahol a régi szépség összekapcsolódik az újval, ahol az új gondosan védi a régit, és érzékenyen kiegészíti a harmonikus egészet.

A megújult színház bemutatja önmagát, történelmi múltját és azt a képességét, hogy újjászülethet egy új generáció számára.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 31.8.2021
Forrás: sdke.sk

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - vasárnap:
09:00 - 22:00


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 55 622 1234
Email: sdke@sdke.sk
honlap: sdke.sk
Állami Színház
Hlavná 58
040 01  Košice-Staré Mesto
Vidék: Košický
Időszak: Košice I
Vidék: Abov
 48.721804, 21.257359

Hlavná 58
040 01  Košice-Staré Mesto

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események