HU HU
1 hodnotenie
A Čermeľ-erdő nagyon régi vonzereje a kassai úttörő vasút, amelyet 1955 és 1956 között építettek, mint Csehszlovákia legelső szabadidős vasútját. Később más hasonló vasutakat hoztak létre, például Eperjesen, Pilsenben és más városokban, de csak az első működik - Kassa.

Kassa úttörő vasút

A Čermeľ-erdő nagyon régi vonzereje a kassai úttörő vasút, amelyet 1955 és 1956 között építettek, mint Csehszlovákia legelső szabadidős vasútját. Később más hasonló vasutakat hoztak létre, például Eperjesen, Pilsenben és más városokban, de csak az első működik - Kassa.

A vasút Čermelből indul ( https://en.mapy.cz/s/hefepaselu ), áthalad a gyönyörű Čermeľ-völgyön és az Alpinka rekreációs területen ér véget, és az út 20 percet vesz igénybe.

Ezért ne felejtsd el vezetni Kassa látogatásakor, amíg valamelyik felkent fej nem dönt úgy, hogy ez veszteséges, és meg kell szüntetni és selejtezni!

Történelem

A kassai Gyermektörténeti Vasutat Kassán építették 1955 és 1956 között úttörő vasútként. A helyi vasutat a Közlekedési Minisztérium finanszírozta, és ez volt az első szabadidős vasút az akkori Csehszlovákiában. Többek között az akkori Szovjetunió hasonló vasútjainak példáját követve a fiatal vasutasok oktatását és motiválását is szolgálta. Ilyen vasutakat később létesítettek Eperjesen, Pilsenben és Csehszlovákia más városaiban. Azonban csak a kassai maradt fenn.

A műveletet megalakulása óta a ČSD finanszírozza, miután a Szlovák Köztársaság 1993-ban létrehozta az utódját - a ŽSR. Az 1990-es években a vasutak megosztása után a DŽ vagyona is fel lett osztva. A Čermel és a történelmi vasúti járművek sorsolása 2002. január 1-jével a Železničná spoločnosť birtokára esett. A vágány, beleértve a közlekedési lehetőségeket is, továbbra is a ŽSR tulajdonát képezte.

A műveletet ezekben az években, de a jelenben is döntő mértékben Kassa városa finanszírozza. Jelenleg a vasútról szóló hatályos sz. 164/1996 Coll. Kassai Gyermektörténeti Vasút speciális pályával, a III. nemzeti vasutak kategóriája, amelynek célja Kassa város közlekedési igényeinek biztosítása a turizmus területén a nyári szezonban.

Forrás: História (16.3.2020)

2002-ig a Szlovák Köztársaság Vasútja, a Železničná spoločnosť, és Kassa városa egyaránt hozzájárult az üzemi veszteséghez. 2003 óta a teljes működési költségeket Kassa városa viseli (korábban a DPMK-n keresztül is, as). A szezonális működés az elmúlt években, általában május 1-jétől körülbelül szeptember közepéig tartott.

2011-ben az összes KDHŽ vasúti járművet a Detská železnica Košice polgári társulás vette át, 2012-ben pedig vasúti fuvarozó lett. Az OZ DŽK terve egész évben működik. A cél például a munkaszüneti napok, különleges túrák, éjszakai túrák, Szent Miklós, vállalati, társadalmi, történelmi és egyéb túrák bevezetése, amelyek hatékonyabban értékelnék és láthatóvá tennék a DŽ létét. Ezért készítette el az OZ Detská železnica Kassa városával együttműködve a vasút revitalizálására vonatkozó projektet, amely ezt megoldaná.

Az 1990-es évek eleje nem sok jót ígért a vasút számára, és azzal fenyegetőzött, hogy leáll. A gomba és a rajongók elvesztek. Az úttörők abbahagyták a vasút futását, az önkéntesek eltűntek. A DŽ újjászületése szó szerint az U 36.003 - "Katka" gőzmozdony rekonstrukciója és felújítása volt Rudolf Schuster polgármester kezdeményezésére. A Gyermekvasút valójában egy történelmi múzeumi vasút. Nemcsak jellegét és egyediségét, hanem a megőrzött vasúti járművek és szállítóeszközök korát tekintve is. Sokakat elpusztítottak az idők folyamán, de sokuk helyreállítható vagy újjáépíthető, mint valódi másolat. A szomszédos országokban csak néhány múzeumi vasút felel meg a kassai vasútnak.

Forrás: História (16.3.2020)

Csak erdei vasutakat és mezei vasutakat tartottak fenn hazánkban. Csak Ukrajnában és Oroszországban hasonlít a kassára. Nagyon kár, hogy értékét korábban nem értékelték, különösen az eredeti flottát - két ritka és ősi gőzmozdonyt. A mozdonyok 1961-es megérkezése után 1965-re leszerelték és megsemmisítették őket. Szerencsére megmaradt az egyik eredeti Smolnícká Huta vasúti mozdony, amelyet leállítás után műemlékként állítottak fel a Szepes-Nová Ves mozdonyraktárban. Ezért 1991-ben a České Velenice-i ČSD műhelyekben végzett javítások után újra üzembe lehetett helyezni. A vandálok által 1992-ben indított tűz nagy károkat okozott, az egyik legértékesebb kocsi leégett. Az állomásépületek is megrongálódtak és teljesen megsemmisültek.

A pálya jelenleg 3,9 km hosszú, egyedülálló 1000 mm nyomtávolsággal (ilyen csak Pozsonyban van a villamosvonalon és a Tátrában a TEŽ-n), és a legnagyobb 26% -os emelkedő. A Čermeľ állomáson továbbra is használtak a Štiavnica vasút felől érkező történelmi kapcsolókat és síneket. A jármű a mozdony kivételével mozgatható nemzeti kulturális műemlékként van bejegyezve a Slov. Köztársaság (UZPF SR).

További információ a vasútról: http://www.detskazeleznica.sk

Forrás: História (16.3.2020)

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz
Frissítve: 16.3.2020
Forrás: tipnatrip.com

Nyitvatartási idő

Az időjárás

április - október
hétfő - vasárnap:
08:45 - 18:35


Kapcsolatba lépni

Kassa úttörő vasút
Čermeľ
040 01  Košice-Sever
Vidék: Košický
Időszak: Košice I
Vidék: Abov
 48.750077, 21.227357

Čermeľ
040 01  Košice-Sever

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események