HU HU
1 hodnotenie
Ki keresne valaha egy gyönyörű vízesést szinte a falu központjában? Hogy ilyesmi nem létezik? Tehát még nem ismeri a Hrhov-vízesést! Látogasson el a csaknem 15 méteres vízesésre, amely elvarázsol helyével és szépségével.

Hrhovsky vízesés

Ki keresne valaha egy gyönyörű vízesést szinte a falu központjában? Hogy ilyesmi nem létezik? Tehát még nem ismeri a Hrhov-vízesést! Látogasson el a csaknem 15 méteres vízesésre, amely elvarázsol helyével és szépségével.

Az útvonal nehézsége és hossza
Autós kirándulásnak neveznénk a Hrhov-vízesést. Arról nem is beszélve, hogy a falu központjától kevesebb mint 300 méterre található ez a gyönyörű természeti emlék. Az a tény azonban, hogy szinte a falu központjában található, nem vonja le vonzerejét, éppen ellenkezőleg. Ajánljuk ezt az utat minden gyönyörű hely gyűjtőjének, aki nem akar messzire jutni.

Útvonal információ
Rozsnyó és Moldava nad Bodvou között található Hrhov falu. Ha ezen az úton halad, észreveszi a szemükben feltűnő Hrhovské tavakat. És ebben a faluban van egy gyönyörű és rejtett drágakő - a Hrhovsky-vízesés. A falu központjától sárga túraútvonal vezet, amely néhány perc alatt egy gyönyörűen megépített fa kapuhoz vezet. Innen már csak néhány lépés egy kövezett ösvény mentén, közvetlenül a vízesésig.

Érdekes tények
A Hrhovsky vízesés az egyik könnyebb kirándulás a Szlovák Karsztban. A tavaszi Féj táplálja és szinte a falu közepén folyik. Ez a 15 méteres vízesés nem csak egy ilyen vízesés, hanem a Szlovák Karszt egyik legnagyobb és legnagyobb vízesése. Jó esőzés esetén a víz másodpercenként akár ezer liter sebességet is elér. A vízesés köré gyönyörű, aszfaltozott út vezet, padokkal. A Hrhovské-vízesés körüli egész terület mesének tűnik, és feltétlenül vegye fel az itt található megállót a legközelebbi kirándulások listájába.

Érdekesség, hogy fogjuk említeni, hogy a Hrhovský vízesés együtt Lučanský vízesés tartozik a mindössze két szlovák vízesések, amelyek közvetlenül a falvakban.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 30.3.2020
Forrás: kamnavylety.sk

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - vasárnap:
Megállás nélküli


Kapcsolatba lépni

Hrhovsky vízesés
049 44  Hrhov
Vidék: Košický
Időszak: Rožňava
Vidék: Gemer
 48.607541, 20.748524

049 44  Hrhov

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események