HU HU
1 hodnotenie
A fatemplomok mini szabadtéri múzeuma Ľutinában egyedülálló hely, ahol hű miniatúrákat talál a keleti szertartás fatemplomaiból.

Mini-múzeum fatemplomok Ľutina

A fatemplomok mini szabadtéri múzeuma Ľutinában egyedülálló hely, ahol hű miniatúrákat talál a keleti szertartás fatemplomaiból.

A mini szabadtéri múzeum azzal a céllal jött létre, hogy megőrizze és bemutassa a szlovák-ukrán határvidék közös örökségét - fatemplomokat, amelyek közül Kelet-Szlovákiában a mai napig több mint 40-et őriztek.

A mini szabadtéri múzeum a Kis-bazilika területén található, egy szépen parkosított területen, járdákkal és információs táblákkal, amelyek rövid leírást nyújtanak az egyes templomokról.

Egy helyen lehetősége van megcsodálni a népi és szellemi építészet több mint 40 gyöngyszemét, amelyek eredeti példányaik pontos másolatai. A mini szabadtéri múzeumban megtalálja a miniatúrákat Frička, Krivé, Zboj, Hrabová Roztoka és Ruský Potok falvakból. Ezenkívül a lengyel és az ukrán határvidék válogatott fatemplomai miniatúráit is ide telepítik. A fatemplomok 1: 10-es méretarányban készülnek.

A mini múzeum mellett Ľutina egyik uralkodója egy új fatemplom kilátóval, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre. Ez a templom az eredeti leégett templom hű mása. Maga Ľutina falu jól ismert zarándokhely.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 22.6.2021

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - vasárnap:
Megállás nélküli


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 51 459 6231
honlap: miniskanzen.sk
Mini-múzeum fatemplomok Ľutina
082 57  Ľutina
Vidék: Prešovský
Időszak: Sabinov
Vidék: Saris
 49.167724, 21.045942

082 57  Ľutina

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események