HU HU
2 hodnotenia
A szvidníki Ukrán Kulturális Múzeum szabadtéri múzeuma minden korosztály számára élmény. 11 hektáros területen 50 népi építészeti tárgy, szalmával borított házikó, malom, kocsma vagy fatemplom található.

Szabadtéri múzeum Svidníkben

A szvidníki Ukrán Kulturális Múzeum szabadtéri múzeuma minden korosztály számára élmény. 11 hektáros területen 50 népi építészeti tárgy, szalmával borított házikó, malom, kocsma vagy fatemplom található.

A természeti néprajzi kiállítást 1982-ben nyitották meg a nagyközönség előtt. Átfogó képet nyújt a látogatóknak az ukránok alapvető életkörülményeiről Szlovákiában az elmúlt történelmi időszakokban. Szlovákia északkeleti részén a népi építészet és a lakhatás tipikus emlékei koncentrálódnak.

A szabadtéri múzeumban összegyűjtve és tárolva vannak a régióból származó emberek rekonstruált lakóhelyei, gazdasági épületek, istállók, szénakazalok, istállók, valamint műszaki épületek, például vízimalom és vízi fűrészüzem. A kiállítás szakrális épületei között található Nová Polianka (Mergeška) fatemploma (1766-ban), gazdag belső díszítéssel.

A nádfedeles és zsindelyes tető alatti faházakban egy szerény, történelemmel és otthoni leltárral bútorozott bútorok találhatók, amelyek nemcsak a ritkasága, de különösen a rendhagyóság miatt is érdekesek a látogatók számára.

A szvidníki Szabadtéri Múzeum egy része falusi iskola is, amelyben a tanulók egy közös osztályban tanultak. A tanítónak volt szerény lakhelye is a kis épületben.

A szvidníki szabadtéri múzeum valóban lélegzik a történelemből. Ez a látogatót a múltba viszi, és érezteti vele, hogy időben visszatért. A környék festői szépségét a varázslatos természet és a környék látványa egészíti ki. A közeli amfiteátrumban rendszeresen folklórfesztiválokat rendeznek. A leghíresebbek az ukrán kultúra hagyományos ünnepei - a szlovák ruszinok (június) és a ruszin fesztiválok (május).

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 22.6.2021

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - péntek:
08:30 - 18:00
szombat - vasárnap:
10:00 - 18:00


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 54 752 2952
Email: muzeum@muk.sk
honlap: muzeum.sk
Szabadtéri múzeum Svidníkben
Centrálna 258
089 01  Svidník
Vidék: Prešovský
Időszak: Svidník
Vidék: Saris
 49.304402, 21.558313

Centrálna 258
089 01  Svidník

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események