HU HU
0 hodnotenia
Svidník II. Háborús temető. a Svidník kerület egyik nagy temetője. Csak néhány méterre található a csodálatos szovjet emlékműtől. Ez egy polgári temető része. Sajnos nem sok információnk van erről a háborús temetőről.

Svidník II. Háborús temető.

Svidník II. Háborús temető. a Svidník kerület egyik nagy temetője. Csak néhány méterre található a csodálatos szovjet emlékműtől. Ez egy polgári temető része. Sajnos nem sok információnk van erről a háborús temetőről.

A temetőben 67 sír található, ebből 13 tömegsír. Nincsenek sírok. 23-33, 62, 65 és 67. Hány holttest van eltemetve ezekben a tömegsírokban, nem ismert. Sírok 63, 64 és 67 közös sír. A levéltár nem tartalmaz információt arról, hogy hány katona van eltemetve ezekben a közös sírokban. A sírok teljes számát 51 külön sír egészíti ki. Levéltári dokumentumok szerint 360 katona van eltemetve a temetőben, de ezek a források nem ismertek, és ezt nem tudjuk ellenőrizni a közös sírokra és a tömegsírokra vonatkozó további információk nélkül.

A temetőben elesettekről további adatok elvileg nem ismertek. A nyilvántartási jegyzőkönyvek nem tartalmazzák a temetőben eltemetett katonák nevét, nemzetiségét vagy hadosztályát. Mindannyian 1914 és 1915 között haltak meg. A temetőben valószínűleg katonákat ölnek meg csatában, de azokat is, akik külföldön sérülések vagy betegségek következtében haltak meg. Nagy ritkaság Ján Hlaváč csehszlovák katona sírja. Ez a katona ismeretlen körülmények között halt meg 1921 júliusában, és ebben a háborús temetőben temették el.

A temetőt az első világháború idején alapították. A háborúk közötti időszakban ebben a temetőben nem őriztek bizonyítékokat arra, hogy a temetőben a háborúk közötti időszakban bármi temetkezési hely is megerősödjön.

Ma a katonai temető egy méltóságteljes háborús emlékmű. A sír vízszintes és füves. Jelképesen a Tetradot és három kőkeresztet helyeznek el a temető körül. A temető közepén található a központi emlékműhöz vezető út, amely egy fém kereszt. A temető bejáratánál egy kőemlékkő található, kőtáblával. A táblán a következő szöveg olvasható: "360 ismeretlen katona halt meg az első világháborúban."

Ez a temető azonban nemcsak a tisztelet helye. Nagy kulturális és történelmi értéke is van. Kár, hogy ezen a helyen nincs megfelelő információs tábla, amely tájékoztatná a látogatókat a temető történetéről.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben

beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Idősek, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 3.4.2020

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - vasárnap:
Megállás nélküli


Kapcsolatba lépni

Svidník II. Háborús temető.
089 01  Svidník
Vidék: Prešovský
Időszak: Svidník
Vidék: Saris
 49.310786, 21.566045

089 01  Svidník

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események