HU HU
0 hodnotenia
A Ruska Bystra faágú templomát a 18. század elején, 1730-ban építették. Szent védőszentje Miklós püspök.

Fából készült templom az orosz Bystra-ban

A Ruska Bystra faágú templomát a 18. század elején, 1730-ban építették. Szent védőszentje Miklós püspök.

Építészeti szempontból az épület klasszikus háromterű felosztása előcsarnokká, hajóvá és szentélyré. A nyugati oldalról egy hatalmas torony nő ki az előcsarnokból, amelyet hagymával és háromkarú kereszttel készítenek el. A második kisebb torony hasonló alakú és a szentély felett helyezkedik el. Mindkettőt fa zsindely borítja. Az épület bejáratát a tetőszerkezetet tartó faoszlopok borítják.
Az ikonosztázist eredetileg más templomépületek számára hozták létre, mert méretei nem egyeznek meg a templom térével. Öt szintes építészet öt emeleten. Az első, fő sorozat Isten Anyja, Hodigitria és Krisztus Tanító ikonjait tartalmazza. Az elsőrendű egyéb ikonok, vol. Miklós püspök és a hagyományostalan Szent. Paraskeva az oldalfalon találhatók. A császári ajtót az Üdvözlet és a négy evangélista jelenetei díszítik. A 17. századból származnak. Az ünnepek második sorának közepén egy Utolsó vacsora ikon található. A harmadik, apostoli tanácsot Krisztus főpap ikonja osztja fel az oldalakon, az Isten Anyjával és a Szent. Keresztelő János. A számos ószövetségi próféta fölötti ikonosztáz befejezi a kálváriát, amely helyhiány miatt a mennyezet alá hajlik.

Érdemes megemlíteni az asztalon a Keresztre feszítés ritka ikont is. A templom teljes belső és külső felújításon esett át. Az újjáépítések 1989-ig tartottak.

2008. július 7-én ezt a templomot, a "Kárpát-ív szlovákiai részének fatemplomai" néven ismert nyolc másik faemlékkel együtt, kivételes világérték alapján felvették az UNESCO világörökségi listájára.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 3.4.2020
Forrás: drevenechramy.sk

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - vasárnap:
Megállás nélküli


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 908 362 286
Fából készült templom az orosz Bystra-ban
072 64  Ruská Bystrá
Vidék: Košický
Időszak: Sobrance
Vidék: Dolný Zemplín
 48.856792, 22.2966

072 64  Ruská Bystrá

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események