HU HU

Zöldséges Szent templom Ladislava

0 hodnotenia
Zöldséges Szent templom Ladislava egy zarándokhely, amely tele van energiával. Saját varázslatos légköre van, és évek óta zarándokhely a hívők számára. Nem bánnám! Végül is az ókori templom gyönyörű körvonalai és egy csodálatos forrás, de ki állna ellen ennek a légkörnek.

Zöldséges Szent templom Ladislava

Zöldséges Szent templom Ladislava egy zarándokhely, amely tele van energiával. Saját varázslatos légköre van, és évek óta zarándokhely a hívők számára. Nem bánnám! Végül is az ókori templom gyönyörű körvonalai és egy csodálatos forrás, de ki állna ellen ennek a légkörnek.

Az útvonal nehézsége és hossza
A növénytemplomhoz a Szent Ladislava nem igényes turizmus, de nem neveznénk rövid autóutnak. Az igazság az, hogy bár könnyű és igénytelen terepen jársz végig egy széles erdei úton, két óránál rövidebb ideig haladsz rá. Ez néhány embert elbátortalaníthat, de közvetlenül a templom mellett lehetőség van a grillezésre, van egy pavilon és egy nagyon szép rét. Mindenesetre ezt az útvonalat minden bizonnyal rekreációs kirándulók vagy gyermekes családok fogják kezelni. Összegzésképpen annyi, hogy ha sétálni akar, és valami rendhagyó és egyedi dolgot szeretne látni, akkor ez az utazás tökéletes az Ön számára.

Útvonal információ
Annak ellenére, hogy a növénytemplom a Szent Ladislavát mindenütt Debraď falu részeként emlegetik, mi az útvonalat a szemközti Drienovec felől választottuk. Valószínűleg azért, mert jelzett és nincs hova tévedni. Drienovec egy falu Moldava nad Bodvou közelében, amelyet már mérföldkőnek is lehet használni. Innen lépéseink a sárga turistajelzést követik Ladislav forrásáig. Átmegyünk a Drienov fürdőbe, ahol megállhatunk megnézni a Drienov-barlangot. Csak kívülről nézheti, mert gumicsizma kellene a belépéshez. Az út egy erdei ösvényen halad tovább a templomig. Mint fent említettük - nincs nehéz terep, csak egy hosszabb séta.

Érdekes tények
Elismerem, hogy ezt a kategóriát inkább az ilyen emlékeknél részesítem előnyben. Ahogy a neve is mutatja, a növénytemplom a Szent Ladislava egyedülálló műemlék. Ne keressen az ablakokra festett freskókat, egyéb dekorációkat vagy hatalmas templomtornyokat. Ebben az esetben a béke, a természet és a légkör váltotta fel.

A templom első írásos említése ezen a helyen a 16. századból származik, de 1570-ben a törökök elpusztították. A munkát a templom befejezte, amely abbahagyta a leromlott épület gondozását, és ez a templom lassan leromlott és leromlott. A templom helyreállítására irányuló erőfeszítéseket a környékbeli emberek kezdeményezték, akik a második világháború után itt egy kisebb kápolnát építettek. Ez sem tartott, mert az akkori rendszer leégette a kápolnát. A vízforrás a kápolna romjaival azonban mégis zarándokhely lett, ezért úgy döntöttek, hogy az ókori templom és kápolna helyén a hívek számára helyet fognak építeni. Mivel azonban ez a terület a szlovák karsztban fordul elő, csak ökológiai és természetes anyagokat kellett használniuk. És itt van a kezdete annak, amit ma lát. A középkori templom romjain kerületi falat építettek, fagerendákat adtak hozzá és a növényi templomot a Szent Ladislava. És miért növényház? Figyeljük meg, hogy a fagerendák lassan veszik körül a mászó növényeket, nem is beszélve a templom közepén lévő fáról, amely itt egyfajta őrzőt képez.

A legenda Ladislav I. Svätý magyar királyról beszél, aki seregével ezen a területen keresztül vonult a kunok elleni harcra. Hadserege azonban meggyengült, mivel sokáig hiányzott belőlük a víz. A király ekkor a földbe lövi kardját, megteremtve a kereszt jelét és imádkozni. Amint elővette a kardját, abban a pontban víz szivárgott a földről. Ezért ma ezt a tavaszt Ladislav tavaszaként ismerik.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 27.4.2020
Forrás: kamnavylety.sk

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - vasárnap:
Megállás nélküli


Kapcsolatba lépni

Zöldséges Szent templom Ladislava
045 01  Debraď
Vidék: Košický
Időszak: Košice-okolie
Vidék: Abov
 48.64437, 20.946705

045 01  Debraď

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események