HU HU

Palcmanská Maša víztározó

0 hodnotenia
Ha nem tudja, hol tegyen egy rövid sétát a Szlovák Paradicsomon, tegyen egy kört. A Palcmanská Maša víztározó kellemes sétát kínál a gyermekes családok számára.

Palcmanská Maša víztározó

Ha nem tudja, hol tegyen egy rövid sétát a Szlovák Paradicsomon, tegyen egy kört. A Palcmanská Maša víztározó kellemes sétát kínál a gyermekes családok számára.

Az útvonal nehézsége és hossza
Ha figyelembe vesszük, hogy ez egy út a Szlovák Paradicsomban, akkor ezt könnyűnek és egyszerűnek tekinthetjük. A Palcmanská Maša víztározó körüli séta néhány szakasz kivételével könnyű. Útközben meglátja ennek a helynek néhány szép sarkát. A kirándulást a legkisebbeknek is ajánljuk, mindenképpen játékosan tudom majd kezelni.

Útvonal információ
Az útvonal igénytelen, a legkisebbeknek is megfelelő. Ideális esetben közvetlenül a Szlovák Paradicsomhoz vezető fakapu mögött parkol. Innen haladjon tovább az aszfaltúton. Útközben észreveheti a sziklaalakzatokat a bal oldalon vagy a patakokat a jobb oldalon. Fokozatosan eléri a víztestet, amelyet kívülről megkerül. Itt ér véget az aszfaltút. Ezt követi a réten való átkelés, és az idők során egy kövesebb erdei ösvény. Ezzel egy olyan emelkedő jön, amelyet kissé fel lehet venni. Ha nézetjelet lát a fán, ne habozzon - ne hagyja ki ezt a nézetet. Gyönyörű látni a vízszintet, a partot, ahol nemrégiben álltál, valamint a vasúti síneket. A piros fokozatosan vezet lefelé, eljutunk Dedinky faluba, ahol a másik oldalról láthatjuk a partot.

A falu mellett eljutunk a jelzőtáblához, ahol irányt váltunk a zöld jelölések felé, amelyek a víztározóig vezetnek minket. A falura néző, szép épület meleg nyári napokon olyan halakat hoz, amelyek a felszínen élvezik a meleget. A tartály mögött át kell menni a vágányokon. Nem éppen legális és biztonságos, de egyébként az útvonal nem vezet, ráadásul a vonat ott jár minimálisan. Ezután aszfaltozott úton halad enyhe lejtéssel, vigyázni kell a mozgó autók miatt. De letérünk az aszfaltútról, és a tározó következő partjára érünk. Itt veszi észre a bal oldali éttermet, gyönyörűen faragott szobrokkal. A házak között felfelé a tábla, amely a falu végén sétálni megy a réteken. A réteken való séta ismét az aszfaltúton ér véget. Még akkor is, ha az erdő felé vezető út a jobb oldalon van kikövezve, biztosan nem használja ezt a lehetőséget - ez elektromos adóhoz vezetne, és vissza kellene mennie. Tehát folytass egy kicsit az aszfalton, de légy óvatosabb, itt autók közlekednek. Ez az út a parkolóig vezet, ahol valószínűleg otthagyta az autóját.

Érdekes tények
Stratená faluból indulunk, amely mellett egy azonos nevű természetvédelmi terület található. Ez a fenntartás egyfajta kezdete a Szlovák Paradicsomnak, nem rejt el sok létra és vízesést, de mégis sok szép kincset rejt magában.

Utunk tovább vezet a víztározó körül Dedinky faluba. 1933-ban jött létre két település - Imrichovce és Štefánovce - egyesülésével. A Palcmanská Maša víztározó e falu mellett található. E tározó körül választottuk ezt az utat. Dedinky falu a turisták kedvelt helyszíne, ezért számos szállást és sportolási lehetőséget talál.

A Palcmanská Maša a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park legnagyobb víztározója. A víztározó építése 1956-ban fejeződött be, és a vízterület megközelítőleg 86 hektár. A víztározó a Dobšiná szivattyús tárolós vízerőmű része, amely Szlovákiában az első ilyen erőmű. Egyrészt jó hozzáférés a vízhez, ahol saját felelősségére is lehet úszni, vagy hajót bérelni, másrészt maga a víztározó hatalmas építése látható. Mindenképpen javasoljuk a víztározó körüli sétát. Ha nem tudja, hová menjen kirándulni gyerekekkel, és a Szlovák Paradicsom közelében van, próbálja meg itt megállni.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 27.4.2020
Forrás: kamnavylety.sk

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - vasárnap:
Megállás nélküli


Kapcsolatba lépni

Palcmanská Maša víztározó
049 73  Dedinky
Vidék: Košický
Időszak: Rožňava
Vidék: Gemer
 48.862679, 20.380217

049 73  Dedinky

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események