HU HU
3 hodnotenia
Történelem Pihenjen
Az Ábrahámban található park népszerű része az erdei ösvényeken való sétákhoz. A különféle erdőfordulóknál információs táblák vannak, ahová az út visz, vagy különféle érdekes tényeket fog olvasni a parkról. A parkban a kúria romjai mellett a keresztút állomása is található.

Park Ábrahámban

Az Ábrahámban található park népszerű része az erdei ösvényeken való sétákhoz. A különféle erdőfordulóknál információs táblák vannak, ahová az út visz, vagy különféle érdekes tényeket fog olvasni a parkról. A parkban a kúria romjai mellett a keresztút állomása is található.

Gróf Eszterházi Karol az egyik legszebb és legérdekesebb vadászkastélyt építtette 1883-ban egy nagy parkban.

Idővel az udvarház nem felelt meg a tulajdonosok igényeinek, ezért épült egy másik rész, amelyet összekötő folyosó kötött össze az eredeti vadászkúriával, amely összekötötte a kúria régi és új részét, és nem csak összekötő szerepet töltött be traktusként, hanem télikertként is, amely tipikus kairói kertet utánzott.

A kastély körüli parkot úgy hozták létre, hogy az ártéri erdőt rózsafüzérrel, úszómedencével és tóval rendelkező angol parkká alakították át.

Egészen a közelmúltig az udvarházban működött egy speciális orvosi intézmény az elhízástól szenvedő gyermekek számára, amely 1993 körül leégett, és az épületet azóta sem használják. Jelenleg az udvarház és a park területe kihasználatlan és pusztított. Az épületen és a parkban észrevehető nyomok mutatkoznak a folyamatos vandalizmus és károkozás iránt.

A park északkeleti részén az eredeti, körülbelül 15 x 8 m téglalap alakú, lekerekített sarkú medence maradványai találhatók, amelyet a nemesség a nyári napokon öntözésre használt. A medence tégla alapokra épült, betonozott falakkal és fenékkel. A medence északnyugati falának közepén egy kis "barlang" található, amelyet ülésre és pihenésre használtak. A medencébe egy hatlépcsős falazati lépcső vezetett, amely még mindig ott van. A medence vízrendszere érdekes módon megoldódott. A vizet Dudváh csatornákon keresztül vezették be a medencébe. A medence egyik oldalán és a másik végén a medence vizét csatornákon keresztül visszavezetették Dudváhba.

A legenda szerint három népszerű gróf kutyát temetnek el orvvadászok, a parkban. A grófot nagyon elszomorították a kutyák, és emlékükre három gesztenyefát ültetett arra a helyre.

Forrás: Abrahám

Az Ábrahám Park Védett Körzet 1983 óta van így a IV. védelmi fokozatban nyilvántartva közel 11 ha területen. A védelem tárgya a történelmi park védelme, amely a XIX. században ártéri erdőből átalakulással jött létre az uradalom területén. A park közvetlenül a Časlov erdőkomplexumhoz vezet. A lombhullató fák dominálnak. A legtöbb a nyári tölgy. A ŠOPSR - PLA Dunajské luhy közigazgatásához tartozik.

Forrás: enviroportál.sk

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel


Alkalmas: Gyermekes családok, Idősek, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 20.7.2022
Forrás: nedelnevylety.sk

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - vasárnap:
Megállás nélküli


Kapcsolatba lépni

Park Ábrahámban
Abrahámsky park
Abrahám
Vidék: Trnavský
Időszak: Galanta
Vidék: Podunajsko, MAS 11 PLUS, 11 PLUS kistérség
 48.2435962, 17.6365221

Tengerszint feletti magasság: 126 m

Abrahámsky park
Abrahám

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események