HU HU
0 hodnotenia
Barlang utánzata Lourdes városában. Lourdes a keresztények egyik leghíresebb zarándokhelye, akik az 1858-as máriás jelenés után kezdtek el utazni a városba. A jelenésre Bernadette Soubirous került sor.

Lourdes-barlang - Voderady

Barlang utánzata Lourdes városában. Lourdes a keresztények egyik leghíresebb zarándokhelye, akik az 1858-as máriás jelenés után kezdtek el utazni a városba. A jelenésre Bernadette Soubirous került sor.

A barlang a Szűz Mária világhírű jelenésének emlékműve a francia Lourdes városban. 1858. február 11-én a tizennégy éves Bernadette nővérével, Antoniával és a környékbeli barátnőjével, Joannával együtt száraz ágakat gyűjtött fűtésre. Amikor egy barlanghoz értek, amely felett a Massabiel-szikla emelkedett, át kellett kelniük egy patakon. Bernadetta levette a cipőjét és lehúzta a harisnyáját. Aztán halk zajt hallott a szélben, és a barlang felé nézett. Aranyfelhőt látott, mögötte pedig egy gyönyörű Hölgyet. Bernadette elmondása szerint fehérbe öltözött, kék szalaggal övezett, a lábán sárga rózsák voltak. A hölgy rámosolygott, és bólintott Bernadette felé, hogy jöjjön közelebb. A lány érezte az eszméletvesztést, de nem félt. Bernadetta többször megdörzsölte a szemét, de a gyönyörű Hölgy még mindig vele volt, így végül elhitte, hogy igazi. Együtt imádkoztak a rózsafüzért, de a Lady csak ujjaival csúsztatta a szemeket, és nem imádkozott hangosan. Egy idő után eltűnt. A lányok úgy találták, hogy Bernadette térdel. Bízott bennük a tapasztalataiban, de nem akartak hinni neki. Anyja még a barlangba is megtiltotta.

A Panával való találkozás azonban olyan hatalmas élmény volt Bernadette számára, hogy szó szerint az a vágy vezérelte, hogy újra együtt lehessen vele. Anyja csak február 14-én, vasárnap, a szentmise után engedte meg, amikor több más lánnyal együtt a barlangba mentek. Rózsafüzérrel és szent vízzel voltak felfegyverkezve. Amikor a gyönyörű hölgy megjelent, Bernadette vizet hintett arra a helyre, ahol a hölgy állt, és azt mondta: "Ha Istentől származol, mondd meg nekünk - ha az ördögtől, akkor tűnj el!" A hölgy elmosolyodott és közelebb lépett. A többi lány közben nehéz követ dobott Bernadette-re, még vizet is öntött rá, de ő semmire sem reagált, mintha extázisban lett volna. A kinyilatkoztatás híre nagyon gyorsan elterjedt Lourdes-ban. Bizalmatlansággal és felháborodással találkozott nemcsak a világi, hanem az egyházi vezetők részéről is. További kinyilatkoztatások következtek, amikor Bernadette fokozatosan csatlakozott sok kíváncsi emberhez, köztük Dr. Dozoushoz, aki úgy döntött, hogy megvizsgálja Bernadettet az extázis alatt, hogy leleplezze a "csalást". A vizsgálat végén azonban kijelentette, hogy a lány az extázis alatt valóban hiteles kapcsolatot létesített valakivel, életfunkciói normálisak, és semmi nem utal arra, hogy bármilyen módon ideges lenne.

A kinyilatkoztatás összesen tizennyolc volt. Ezek alatt többször megtiltották és megengedték, hogy a barlangba jöjjenek. Peyramal helyi pap utasítására Bernadette az egyik jelenés során a gyönyörű hölgy nevét kérdezte. Azt válaszolta, hogy Szeplőtelen Fogantatás van. A lány nem értette a szavakat, de amikor elmondta a papnak, nagyon ideges lett. Bernadette nem is sejtette, hogy 1854. december 8-án a Szeplőtelen Fogantatás dogmáját hirdette ki a pápa a Vatikánban. Aztán a pap megértette és elismerte, hogy ez Szűz Mária valóságos jelenése.

Forrás: Lurdy sk (22.7.2021)

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

beszélni fogsz: Slovensky, cseh

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 23.2.2023
Forrás: GoSlovakia

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Lourdes-barlang - Voderady
areál kostola
Voderady
Vidék: Trnavský
Időszak: Trnava
Vidék: Trnavsko, MAS 11 PLUS, 11 PLUS kistérség
 48.2771882, 17.5590813

Tengerszint feletti magasság: 132 m

areál kostola
Voderady

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események