HU HU
0 hodnotenia
A járda tájolása: történelmi A járda típusa: önkiszolgáló, vonal, kétirányú, gyalogos, egész évben A turistajel nyomon követése: Az útvonal a kék turistajelzés mentén vezet. Nyitás éve: 2013 Hossz: 2 km Útvonal: Magas -Tátra, Starý Smokovec, a kék turistajelzésen - útkereszteződés Č × M alatt Slavkovský štít

Rainer tanösvénye

A járda tájolása: történelmi A járda típusa: önkiszolgáló, vonal, kétirányú, gyalogos, egész évben A turistajel nyomon követése: Az útvonal a kék turistajelzés mentén vezet. Nyitás éve: 2013 Hossz: 2 km Útvonal: Magas -Tátra, Starý Smokovec, a kék turistajelzésen - útkereszteződés Č × M alatt Slavkovský štít

Mit érdemes megnézni a tanösvényen és a környéken

Starý Smokovec. A Magas -Tátra város három részének egyike és közigazgatási központja, amely a Poprád -medence középső részének és a Tátra lábánál, a Poprádtól északra, a Szabadság úton, mintegy 1000 m magasságban található. Nyolc településből áll: Horný Smokovec, Dolný S., Nový S., Starý S., Tatranská Polianka, Tatranské Zruby, Nová Polianka és Vyšné Hágy. A Starý Smokovec település a legrégebbi tátrai turisztikai és rekreációs település. Nevének alapja a szláv Zmok, a kohászok védőszentje, a La Tène -korszak óta itt olvasztó kohászok védőszentjének pogány kultuszából ered. 1465 -ben a kerület a Zápoľský család birtokába került, aki a 17. században eladta a Csáky családnak. Tomáš Tobias Mauksch evangélikus prédikátor és természettudós kezdeményezte a település létrehozását Kežmarokon. Az 1833 - 1867 -es években Smokovec bérlője Ján Juraj Rainer, a szepesi és a Sobot -i fogadó volt, és felesége Alžbeta, akik itt fogadót építettek és turisztikai szállókat létesítettek. A település fő funkciója ebben az időszakban a sav alapú hidroterápia volt - természetes, hidrogén -karbonát, kalcium -magnézium, szén, hideg hipotonikus víz. A fejlődés felgyorsult a Kassa-Bohumín vasút megépítése (1871) után, és különösen azután, hogy a települést 1907-ben Poprádról villamosvasúton kötötték hozzá. 1911-ben Tatranská Lomnica-ra, 1912-ben pedig Štrbské Pleso-ra terjesztették ki. 1908 -ban a Hrebienok felé tartó siklót is üzembe helyezték (hossza 2019 m, magasságkülönbség 254 m). A legrégebbi megőrzött épületek a Smokovec sour forrásai közelében találhatók (svájci ház, Villa Flóra). A Magas-Tátra egyik legszebb épülete a Starý Smokovec-i neogótikus templom, amely 1888-ban épült a szepesi szombathelyi Majunke projektje alapján, alpesi alpesi stílusban, jellegzetes favázas falazattal, gazdagon faragva és díszítve. Vincent Hložník festőművész, felesége és lánya. Az egykori Dr. Szanatórium épülete építészeti szempontból is figyelemre méltó. Szontágh, Milan Michal Harminc építész (1916.

Slavkovská dolina Nemzeti Természetvédelmi Terület. Kiterjedt védett terület a Magas -Tátrában és a Tátra aljában . A Tátrai Nemzeti Parkban, a Tátrai Bioszféra Rezervátumban, valamint a Tátra európai jelentőségű területein (a Natura 2000 rendszer része) fekszik.

Fésűk. Elhelyezkedés a Tátra lábának felső szélén, annak keleti részén, egy rövid meredek gerincen, 1285 m tengerszint feletti magasságban, a Slavkovský štít keleti gerincén, amely Tátralomnához közelít. A Starý Smokovec -i sikló 1908 -as építése óta vonzó célponttá vált a Magas -Tátra látogatói számára. Ez egy turisztikai kiindulópont Veľká Studená dolina, Malá Studená dolina, Slavkovský štít vagy a Velická dolina -i Sziléziai házhoz vezető főúthoz. A Sorea Hrebienok szálló mai épületének elődje a Šport Hotel (1928) volt, amely szlalomrétet, sífelvonót, kivilágított szánkópályát, játékvezetői tornyokat (1968), bobpályát hozott létre. Jelenleg folyamatosan új látnivalókkal bővülnek: a 2,4 m magas, féldrágakövekből készült szemű Kubo vasmedve -a Hrebienok védnöke -, további tíz fa medve a Dolná lúkai relaxációs övezetben, valamint a Tátrai Dóm jégtemploma téli. Minden évben itt kerül megrendezésre a Tátrai Jégmester egyedi téli eseménye - a jégszobrászat nem hivatalos világbajnoksága. Egy másik helyi attrakció az asztal, amelyet II. Erzsébet brit királynő fedezett fel a Hrebienokból Rainer kunyhójába vezető akadálymentes járda elején, 2008 októberi szlovákiai látogatása során. emlékeztetőül a Magas -Tátrában tett látogatására.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal


Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Nyári
Frissítve: 2.9.2021

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Rainer tanösvénye
Starý Smokovec
Vidék: Prešovský
Időszak: Poprad
Vidék: Alvás, Tátra
 49.144487, 20.21909

Starý Smokovec

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események