HU HU
0 hodnotenia
A Rysy -re való feljutás talán a legnépszerűbb turisztikai emelkedő a Magas -Tátrában. A viszonylag kihívást jelentő emelkedő a felülről nyíló gyönyörű kilátásnak köszönhető. A funkciók a szlovák-lengyel határon találhatók, három csúcsuk van.

A jellemzőkhöz vezető út

A Rysy -re való feljutás talán a legnépszerűbb turisztikai emelkedő a Magas -Tátrában. A viszonylag kihívást jelentő emelkedő a felülről nyíló gyönyörű kilátásnak köszönhető. A funkciók a szlovák-lengyel határon találhatók, három csúcsuk van.

Útvonal:

Štrbské Pleso (1355m, hotel Patria) - Popradské pleso [1:05] - rázc. nad Žabím potokom [0:35] - Nyereg súlya (2340 m) [2:00] - Rysy (2499 m) [0:45], vissza ugyanúgy [3:35]. Teljes idő [8:00].

A Štrbské pleso melletti Patria Hotelből a piros jelzést követve haladunk a Tatranská Magistrála mentén, átmegyünk a Mlynica patakon átívelő hídon, és enyhén mászni kezdünk az erdőn keresztül Triganig, onnan folytatjuk a vékony erdőn át a "tél" kereszteződéséhez. út ", folytassa a piros mentén ezen a szakaszon, miután a Popradské pleso bezárt). Az útkereszteződéstől az ösvény rövid ideig az erdőn át vezet, majd a Patria lejtő mentén nyílt terepen át a Hincov -patakon átívelő hídhoz, onnan hamarosan elérjük a Popradský pleso feletti útkereszteződést, onnan rövid távolságra az aszfalt mentén út Chata pri Popradskom plese. Folytatjuk az erdei utat, később rododendronokon át a Mengusovská -völgyig, amíg el nem érünk egy útkereszteződést a Žabí patak felett. Az útkereszteződésből jobbra fordulunk, és egy meredek ösvényen haladunk fel egy rododendronban egy hatalmas szikla mellett, amelyet Hincova skala -nak hívnak. Átkelünk a Žabí potok hídon, és számos szerpentinen keresztül kezdünk felmenni a lejtőn a Wachterka nevű feltűnő, jellegzetes sziklához, és belépünk a Žabí réteg medencébe.

Az ösvény Veľký Žabí pleso felett vezet. A sziklafal alatti törmelékben rövid, de meredek kanyarokkal jobbra kezdünk mászni. Láncok segítségével lépjük át a falat a jobb oldali traverzen (nyári hóban vagy jéghegyben nagyon veszélyes szakasz!) Egy laposabb részig a vízesésig. Innen a Váhou alatti völgyben meredek szerpentinek mentén haladunk tovább egy sziklás ösvényen a Rysy alatti házikóig. A nyaralóból egy szerpentin található a völgy bal oldalán, a végén pedig meredek szerpentinekkel a váži nyeregig. A nyeregből balra Rysov délnyugati lejtőjéig és enyhén felfelé a kanyarban a bordáig. Másrészt néhány méterrel lejjebb, majd lemegyünk a délkeleti és főcsúcson, és végül felmászunk a meredek szerpentineken az északnyugati - kilátó Rysov csúcsra.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal


Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Nyári
Frissítve: 31.8.2021

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

A jellemzőkhöz vezető út
Štrbské Pleso
Vidék: Prešovský
Időszak: Poprad
Vidék: Alvás, Tátra
 49.134578, 20.079677

Štrbské Pleso

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események