HU HU
0 hodnotenia
A templomot és a tornyot beépítették 1790 klasszicista stílusban. Az anyag részben a Szent Kápolnából származik. Anny. A többit Pállfa Sabinel grófnő adományozta. A toronyban két megszentelt harang volt. Az épület egyhajós hosszanti térként alakult ki, amely félköríves apszissal kapcsolódik a presbitériumhoz. Az építők a porosz típusú boltozatot választották az egész templom számára.

Szent Anna -templom - Zvončín

A templomot és a tornyot beépítették 1790 klasszicista stílusban. Az anyag részben a Szent Kápolnából származik. Anny. A többit Pállfa Sabinel grófnő adományozta. A toronyban két megszentelt harang volt. Az épület egyhajós hosszanti térként alakult ki, amely félköríves apszissal kapcsolódik a presbitériumhoz. Az építők a porosz típusú boltozatot választották az egész templom számára.

Az eredeti oltár az építés idejétől kezdve oszlopos volt Szent István képével. Anna és a Szent Szobrok. Barbara és St. Ján Nepomucký az oldalakon. A levéltári források az 1875 -ös esztendőt jelölik az oltár rekonstrukciójának és jelenlegi formájában történő átalakításának éveként. Ma tabernákulumos menzából áll, amely mögött egy kinyújtott karra gerenda alakú glóriát helyeznek, körülvéve az álló Szűz Mária és Szent Szobor szobrait. Anny a kis Jézussal a közepén. A presbitériumot négy szobor egészíti ki konzolokon - Jézus isteni szíve és Szentpétervár. Jozef Pestún a bal oldalon és Szűz Mária szíve és Szentpétervár Anton Paduánsky a jobb oldalon.

A diadalív bal oldalán egy oltár Szent Szoborral. Lisieux -i Terézia (Jézus), karmeliták a XIX Tizenöt éves korában belépett a kolostorba, és megpróbált utat találni a "lelki gyermekkorhoz". A felettesek kezdeményezésére "Lélek története" címmel írta emlékeit. Csak 24 éves korában halt meg 1897 a tuberkulózisról.

Fiatal karmelita asszonyként ábrázolták, keresztben és rózsákkal a karjában, szavai szerint "… Halálom után rózsaesőt küldök."

Szobra mögött egy festmény függ, amely valószínűleg az eredeti oltár része volt a rekonstrukció előtt. A téma Szent. Anna a lányát, Máriát tanítja.

A jobb oldalon a második oltár található, Szent István szobrával. Alojza Gonzagu, hívő. A Mantova melletti Castiglione márki fiának eredetileg katonának kellett volna lennie, egy ideig a madridi királyi udvarban is tartózkodott. Ő azonban lemondott világi karrierjéről, és belépett a Jézus Társaságába. Kiváló volt alázattal, vezekléssel és erkölcsi tisztasággal. A római pestis idején, a betegek kezelése során megfertőződött és r. 1591 23 éves korában meghalt. Fiatal jezsuitaként ábrázolták kereszttel, liliommal vagy koponyával. Néha korona van a lábánál - a nemesség és a világi élet címének elutasításának jele. A tanuló ifjúság védnöke.

Akárcsak az előző oltárnál, a kép sem hiányzik - még nem tudjuk pontosan - Szentpétervárt ábrázolhatja. Martin, Tours püspöke, aki a mai Magyarországon született, a 4. században. Római katonaként érkezett Franciaországba. Amiens városa előtt fél köpenyt adott a koldusnak. Éjszaka Krisztus megjelent neki, köpenyébe öltözve. Ezen esemény után több évig élt remeteként és szerzetesként. Püspöknek választották, de megtagadta a felszentelést, és a legenda szerint liba nyáj közé bújt, de elárulták. Ezért a koldus, a ló és a köpeny mellett tulajdonságai is libák. Egy másik lehetőség lehet a St. Miklós, nagyon népszerű szent, a 4. század püspöke. Hasonló a St. Martin, egyik tulajdonsága koldus - irgalmának szimbóluma. De leggyakrabban 3 aranycsomót, almát vagy zacskót tartalmaz. A legenda szerint éjszaka bedobta őket az ablakon az elszegényedett nemes három lányához, hogy megkapják a szükséges hozományt.

A templom hajójában két eredeti és legértékesebb szobor található a főoltárról. A bal oldalon St. Barbora - szűz és mártír a 3. században. Nagyon népszerű középkori szent, egyike a 14 rászoruló segítőnek, és 4 nagy szűz között Katariánával, Margitával és Dorotával. Édesapja börtönbe záratta egy lakótoronyban, de mégis keresztelést kapott. A torony harmadik ablakát kivágták, hogy emlékeztesse őt a Szentháromságra. Később börtönben és kínzáson esett át, végül saját édesapja ítélte el. Ugyanakkor megütötte és megölte a villám - tehát a tüzérség védőszentje. A fő megkülönböztető jellemzők a kehely a vendéggel, a három ablakos torony és a kard.

Imádkoztak hozzá a halál boldog órájáért.

Az ellenkező oldalon található a Szent Szobor. Ján Nepomucký, a 15. század vértanúja, Csehország védnöke. Elérte a prágai érsek általános helynökét. Konfliktus Vencel cseh királlyal IV. végül János kínzásával és halálával végződött. A holttestet a Károly -hídról dobták a Moldvába - a hagyomány szerint nem akarta felfedni Zsófia királynő vallomásos titkát.

Jánost egy papfülkében és egy rochetben ábrázolták, öt csillaggal a feje körül, amely szerint a halászok megtalálták a holttestét a folyóban. Kezében keresztet és pálmaágat tart - a mártíromság szimbólumát.

Néha ujja van a száján - titkot vagy nyelvet tartott, amelynek szövetét a korabeli források szerint épen találták a szarkofág megnyitásakor.

Mindkét szobron az egész alak tipikus barokk hullámzását láthatjuk S betű alakjában.

Forrás: Obec Zvončín (13.9.2021)

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

beszélni fogsz: Slovensky, cseh

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 14.9.2021
Forrás: Obec Zvončín

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Szent Anna -templom - Zvončín
Zvončín 78, 919 01 Zvončín
Zvončín
Vidék: Trnavský
Időszak: Trnava
Vidék: Trnavsko
 48.400990852505, 17.501426755414

Zvončín 78, 919 01 Zvončín
Zvončín

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események