HU HU

Utazási tipp - Fedezze fel a Tátrát

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotenia
Hogyan élvezheti a legjobban a Tátrát, nézze meg a maximumot, kóstolja meg a helyi gasztronómiát és még sok minden mást, amit az elkövetkező 5 percben megtudhat. Üdvözöljük a Tátrában, és élvezze a gyönyörű pillanatokat utazási tippjeinkkel.
Kirándulási tippet indítunk a Štrbské plesóban, a Tátra egyik legérdekesebb és leglátogatottabb turisztikai helyszínén. Látogatáskor ne felejtsen el ellátogatni a síugrásokra , javasoljuk, hogy izzadjon meg egy kicsit, és gyalogoljon a csúcsra (ha az időjárás és a terep megengedi), gyönyörű kilátás nyílik majd rád. Akkor többet a történelem Szkenneralapú QR kódot POI 620 található ugrósáncaival , vagy keressen meg ezen a helyen a kérelem, valamint minden olyan helyen olvashat itt.
133_mg92ydavfu.jpg
133_gykwwckh47.jpg
133_t8vb7xyhd0.jpg

A síugrásokból lépjen a Štrbské pleso-tóhoz , amelyet egy visszahúzódó gleccser hozott létre. Egyes helyeken akár 20 méter mély is lehet. A 19. században itt jeget aknáztak és szállítottak a bécsi császári udvarba. Az egész labda körüli séta nem tart többet egy óránál gyalog. Keressen a POI 623-ban , olvassa be a QR-kódot, és tudjon meg többet a jégbányászatról. A séta után tartson egy kis szünetet és töltse fel az akkumulátorokat a kilátóban a POI 624 jelű Monte Móra kávézóban. A Panorama szálloda és a Nový Štrbské pleso közelében található Trigan szálloda között található a POI 625, amelyet mesterségesen hoztak létre a tőzeg kitermelése után. Most költözzünk a vasútállomásra, ahonnan elmegyünk megismerni a Tátra jelenlegi kultúráját és még sok minden mást.

Ha továbbra is a Štrbské plesóban akarsz maradni, akkor is van mit csodálnod.A szeretet tava POI 622 jelzéssel , Hotel Solisko - az egykori vasútállomás 626 POI-val rendelkezik , vagy látogasson el a sok ajándékbolt egyikébe, és kérjük, vegye igénybe magát vagy barátait.

133_h4307slqcb.jpg
133_7vt28kcvaf.jpg
133_ns9ewn164p.jpg

Rövid séta után a Monte Móra nézőponttól az ökológiai és kényelmes közlekedést fogjuk használni a Tátra elektromos vasútján. A menetrendet kattintva találhatja meg . Vonattal történő utazás előnyös, ha a Tatra CARD kártyát használja. Kérdezze meg előnyeit a szállásán. Ha nincs kártyája, jegyet kell vásárolnia. Az úticél Tatranská Polianka 4 megállóra lesz. A "Poliankovo" digitális galéria szórakoztatja a gyerekeket és a felnőtteket. 500 m2-es területen a modern technológiák segítségével létrehozott audiovizuális élmény várja Önt. A szlovák utazó, Pavel Barabáš galériája "Párbeszéd a bolygóval" címmel jelenleg a galériában zajlik. A kiállítás bolygónk különböző szegleteibe vezeti be a látogatókat, hogy jobban megértsük, milyen csodálatos bolygón élünk, és miért szükséges védeni.

Ezen tapasztalat után irány ismét a vasútállomás, 4 megállót költözünk Starý Smokovec-be, ahol valami jót teszünk a fogunk alá, és ellátogatunk egy olyan helyre, ahol trükkök és illúziók születnek.

133_f5kaxb26cv.jpg

Üdvözöljük Starý Smokovec településen, a Tátra legrégebbi településén és a Magas-Tátra közigazgatási központjában. Biztos vagyok benne, hogy éhes volt a tudásra. Mindenki számára választottunk egy éttermet, ahol különlegességeket, de egyedi ételeket kínáló hagyományos ételeket is találhat. A Slavkovský štít látványa, a menü kellemes kiszolgálása, helyszíne és szezonalitása a legnagyobb ínyenceket is kielégíti. Töltse fel az akkumulátorokat a Central étteremben, mindössze 200 méterre a vasútállomástól. Ne felejtsd el feltölteni a mobiltelefonokat, szükséged lesz rájuk. Miért fogja megtudni rögtön ebéd után.

Bőséges étkezés után forduljon jobbra körülbelül 300 méter után, és meglátja a Tatrasport Žampa panziót, szemben az illúzió és a mágia világa, a "Tricklandia" , ott vagyunk pontosan. Írja be azt a helyet, ahol egyedülálló utazást tapasztal Szlovákiában, a trükkök és az optikai illúziók galériájában. Helyiségeiben szlovák népmesék, mesék témái, valamint a szlovákiai települések és kastélyok valósága található. Érdekes, hogy a tükör királyságában 200 m2 tükröt használtak. Hány fotót készítettél? Megérte-e tölteni a telefont?

Sötét van a Tátra felett és a nap lassan lemegy, lazíts. Holnap sétálunk a hegyek között, a föld alatt és a fák tetején.

133_7287wyia93.jpg

Jó reggelt kívánok! Remélem, jól aludtál, és főleg időben keltél fel, mert ma nagyon sok tennivalónk van. Csomagoljon egy tekercset, egy pástétomot, egy málnát, vagy ha a szállodából indul, kérjen száraz csomagot, és írja be a turisztikai könyvbe, hogy kirándulni megy. Víkendház zöld gömbön , kilátással a Lomnický štítre az ellenkező oldalról, és egy gyönyörű túra, amely 8-9 órát vesz igénybe. Ha autóval megy, akkor parkoljon a Biela voda parkolóban Tatranské Matliary és Kežmarok Žľabs között. Van egy megálló is, így busszal is megtehető. Ez a túra közepesen nehéz, ezért ellenőrizze az időjárás, a hó és a lavina információkat. Mindenesetre télen, valamint kora tavasszal javasoljuk a tüskés cipőhuzatok vásárlását, egyes szakaszok jegesek. A Zelený ples-en található egy azonos nevű ház. Itt felfrissülhet, kikapcsolódhat, vagy akár maradhat is, ha egy igazi Tátra éjszakát szeretne megtapasztalni a csúcsok között.

De ha egy ilyen túra számodra semmi, akkor fedezzük tovább.

133_mxftfqpt8m.jpg
133_pvm748uv0z.jpg
133_0d8zpb2tdu.jpg

Ha már van túra mögötted, vagy nem merted megtenni, akkor nem számít, ahogy ígértük, megnézzük a Tátrát a föld alatt, pontosabban a Tátra egyetlen megközelíthető barlangját. A Belianská-barlang bejárása mindenképpen izgatni fogja Önt, így kb. 15 percig felmehet egy enyhe dombra, hogy elérje, de biztosan nem fogja megbánni. Ne felejtsd el felvenni a meleget, hideg a barlangban. Ezt a földalatti kilométeres sétát egy idegenvezetővel is kezelheti alig több mint egy óra alatt.

Most Bachledova dolinába költözünk, ahol a 32 méter magas "Fafejű séta" emelkedik. Élvezze a Belianske Tátra szépségét, élvezze a Pieniny látványát. A járda 600 méter hosszú, különféle meglepetések és tanulságok várnak rád ezen az úton. A járda könnyen megközelíthető felvonóval a Bachledka síközpontból.

133_nkwadnaeiq.jpg
133_mm8mtsy56a.jpg
133_3uzxsaqg38.jpg
133_iyuozk1ocw.jpg

Egész nap után biztosan éhes leszel, legyen szó akár a Zelená pleso-i túráról, egy barlanglátogatásról, vagy a fák tetejéről felejthetetlen kilátásról, itt az ideje a jutalomnak, remek ételek formájában. A zdiarai Strachan panzió házi készítésű ételeket kínál, amelyek olyan hagyományos ételekkel lephetnek meg, mint egy öreg anya.

Hisszük, hogy gyönyörű pillanatokat tölt majd a Magas-Tátrában.

A GoSlovakia csapata

oszd meg
Spracoval: Maťo Šimončič
Frissítve: 8.6.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel