HU HU

Kassa, Szlovákia metropolisa

Dominika Šimončičová

0 hodnotenia
Nemcsak Kassa, hanem környéke is sok ember számára vonzó. Különösen melegebb napokon, tavasszal és nyáron. Kiválasztottunk Önnek néhány érdekes helyet, látnivalót, emlékművet, ahol kiválaszthatja magát, a barátokkal és a családdal, amit mindenképpen érdemes megnézni.

Az utazás első tippje az Kassa Városligete , a Szeretők hídja , Jákob palotája , az Éneklő kút, a Szent székesegyház Erzsébet, Szent kápolna Michala, Urbanov zvon és Urbanova veža, Dolná brána, pestisoszlop . Ezeket a látnivalókat és műemlékeket a kassai Hlavná utcában találja. Kassára repülővel, busszal, vonattal vagy autóval lehet eljutni. A legjobb vonattal és autóval haladni, mert a hosszú út során Szlovákia más szépségeit láthatja. Ha vonattal megy, a vasútállomásnál leszállva néhány méterre található a Kassa park és a szerelem hídja. Ha autóval megy, parkolhat a park közelében, a vasútállomás parkolójában. A park szépen parkosított és felújított. Új látnivalók, tornaterem, felvonó, játszótér gyerekeknek, új padok, járdák, történelmi tó és új szökőkutak kerültek hozzá.

Forrás: GoSlovakia (5.12.2019)

A parkból a szerelmesek hídjához haladunk. A híd olyan hely, ahol lezárhatja a zárakat nevével vagy kezdőbetűivel. Azt mondják, hogy így zárja le a szerelmét, mert ha lezárja a szerelmét, annak örökké kell lennie. Egyszerűen lezárja a zárat, és eldobja a kulcsot, hogy soha senki ne találja meg, és a szeretet köztetek örökké megmaradjon. A híd zárai egyszerűtől a művésziig változnak. Ha nincs magánál zár, akkor nem kell aggódnia, hogy nem fogja lezárni szerelmét a hídon. Van azonban egy 24 órás üzlet a közelben, ahol a zárakat értékesítik, és széles választékuk van, még gravírozó gépük is van, és vésik a nevét vagy kezdőbetűit. Közvetlenül a híd mögött, a jobb oldalon látható a Jakab-palota , amely a kassai park mellett található.

Forrás: GoSlovakia (5.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (5.12.2019)

A Jakab-palota neogótikus épület, amelyet a 19. század végén Jakab Arpád fontos kassai építész építtetett. Egy ideig a palotában a Csehszlovák Köztársaság elnöke, Edvard Beneš is helyet kapott. Gyönyörű gótikus palota található a városi parkban. Érdekes, hogy az Erzsébet utcai székesegyház építésének olyan részeit használják, amelyeket az újjáépítése során elpusztítottak.

Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)

A Jakab-palotától haladunk tovább Hlavná ulica irányába. Kassa legfontosabb történelmi emlékeinek ad otthont. Szinte az egész Fő utca sétálóövezet. Három park van, mindegyik szökőkúttal. A legnagyobb az úgynevezett énekes szökőkút.

Az Éneklő kút turisztikai attrakció, és a legrégebbi énekes kút a volt Csehszlovákiában. 1986-ban épült és 1996-1997-ben felújították. A szökőkút reagál és szinkronizálja a saját zenéjét. Este öt színnel ragyog, és nagyon romantikusnak tűnik. A nyári napokban nemcsak a saját zenéjére reagál, hanem óránként karillonként szól a ritmustól. Amikor ezt a szökőkutat saját szemünkkel megláttuk, megértettük egyediségét és fenségét. A szökőkút énekel, és úgy tűnik, hogy zenére táncol. A szökőkútnál kellemes környezetben leülhet egy padra, amelyet a környező, virágokkal teli park egészít ki. A Szent Erzsébet-székesegyház mellett található.

Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)

Évente turisták ezrei érkeznek Kassára, hogy megcsodálják a Szent székesegyházat. Alžbety , amely Szlovákia legnagyobb temploma. A templom a kassai Fő utca meghatározó jellemzője. Pompás épület, egy templom, amely hatalmas felújításon esett át, és ünnepet biztosít a szemnek és örömöt nyújt a léleknek. Szent kupola Erzsébetet este megvilágítják, így még este sem veszíti el szépségét. Kilátást nyújt egyik tornyából, amely keskeny járdán érhető el. Már maga a hegyekbe emelkedés önmagában is élmény. A templom az egyik legfontosabb műemlék, a gótikus építészet legnagyobb temploma és műve. A látogatókat nemcsak a külső, de a díszítésben gazdag belső tér is elvarázsolja. A székesegyház kívülről fenséges, és belülről tiszteletet ébreszt. Nyáron kellemesen hűvös. Ez határozottan olyan hely, amelyet nem szabad kihagyni a városlátogatás során. A Szent Dóm mögött Erzsébet, láthatja a Szent kápolnát is Michal és mellette áll Urban tornya és Urban harangja.

Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)

Szent kápolna Michal , mivel közvetlenül a Szent székesegyház közelében található monumentális épületnél található. Elizabeth, ezt nem lehet megkerülni, és javasoljuk, hogy nézzen körül. Ez a kápolna kívülről és belülről egyaránt gyönyörű kulturális műemlék, és népi nevén fekete templomnak is nevezik. Ezt a gótikus templomot Michal arkangyalnak szentelték, egy volt temető helyén áll, és Kassa második legrégebbi épülete. Kellemes a kápolnában, van béke és öröm. Megéri menni.

Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)

Különös, de szép torony közvetlenül a Szent székesegyház mellett Erzsébet. A torony kerületén történelmi jelek és feliratok vannak ábrákkal együtt. Korábban ebben a toronyban volt múzeum, ma viaszfigurákból álló kiállítás van. A torony előtt egy régi városi csengő található, amely egy 1966-os nagy tűzvész során leesett a toronyból és eltört. Ma részben a torony előtti talapzaton van ragasztva. Javasoljuk továbbá a torony múzeumának meglátogatását és érdekes, hogy a torony minden darabja kultúrát lélegez. Amikor folytatja az irányt a Szent templomtól Michael, eljutsz az alsó kapuhoz.

Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)

Az alsó kapu valóban kiváló lehetőség arra, hogy egy ilyen erődítményt közvetlenül a központban láthassunk. A földalatti elrejti a városfalak, a falak és a bejárati kapuk maradványait. Sétáljon át a különféle kamrákban, és érezze meg, hogy néztek ki a dolgok több száz évvel ezelőtt.

Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)

Ügyeljen arra, hogy ne hagyja ki a Szeplőtelen Fogantatás szobrát, ez a gyönyörű szobor közvetlenül az óvárosban található Kassa város sétányán, ahol rajta kívül más emlékművek is találhatók. Ha úgy dönt, hogy sétál a Fő utcán, akkor biztosan utoléri őt. Az állami színház mellett helyezkedik el, és a kivégzés helyén áll, emléke az egykor Kassát sújtó 1709-1710-es pestisjárványról. Szóval olyan szomorú hely. A pestisoszlop gyönyörűen díszített, és érdekes, hogy az oszlop alatt temetik Szent. Valentin szentje szerelmes. A Szűz Máriát képviselő IMMACULATA - (makulátlan) szoborcsoport tetejét 1923. október 3-án fektették le 14 méter magasra. Szűz Mária a hűséget, a szeretetet, a jóságot szimbolizálja, és megvéd engem a szegénységtől és a szenvedéstől. Koszorú van, tizenkét csillaggal a feje fölött. Rajta kívül van egy szobor is, amelyet Szent alkot. József, St. Sebastian és St. Ladislav.

Forrás: GoSlovakia (8.12.2019)

Amikor megláttuk a kassai Fő utca szépségét, éhesek és szomjasak maradtunk. Élelmiszerből azonban nem lesz hiány, mert a főutcát különféle éttermek veszik körül, és sok van belőlük, így kiválaszthatja, hova menjen ebédelni. Minden étterem napi menüvel rendelkezik, mielőtt belépne, így kiválaszthatja, mi tetszik. Minden téren vannak ajándéktárgyak a téren. A Szent Dómnál Az Alžbety emellett emlékérmék nyerőgépe . 1 és 0,05 eurót dob a gépbe, elfordítja a fogantyút, de előtte kiválasztja, hogy milyen mintát szeretne az emlékérmén. A választott mintájú emlékérme kiesik a játékgépből. Kedves ajándéktárgy.

Forrás: GoSlovakia (9.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (9.12.2019)

Az itteni utazás második tippje valami kicsikének, mert Kassa nem haladható át egy nap alatt. Kassa-Kavečany állatkert. Ha nincs autója, van egy biztonságos 29-es számú összeköttetés a vasútállomástól, amely minden oszlopot oda és oda vezet óránként. Az állatkert előtt van egy nagy parkoló, így a parkolás nem jelent problémát. Vásároljon jegyet az állatkertbe, valamint a Dino parkba szóló jegyet, mert így kényelmesebb. A kassai állatkert nagyon kellemes kikapcsolódási lehetőség az állatok mellett, valamint a fókák, pingvinek és majmok etetési programjai mellett. Ezt az etetést naponta többször kommentálják. Az állatkert automatáiból granulátum is vásárolható, amellyel válogatott állatokat, például kecskéket, szamárokat és kacsákat lehet etetni, valamint van egy Dino park 3D mozival, amelyet az ár tartalmaz. Közvetlenül a Dino park bejárati kapuja mögött egy stegosaurus-csorda várja Önt, aki épp étkezésnek indult, a park végén pedig éppen ellenkezőleg, egy Tiranosaurus Rex vár, amely még mindig várja ez étel. A Dino Parkban található egy érdekes dinoszauruszmodellek dombja, amelyek hanghatásokkal rendelkező helyen mozognak. A gyerekek megkapják a pénzüket, amikor megvásárolhatnak egy Dino tojást, amelyből egy dinoszaurusz fog kikelni. Használhatnak dinotetizálást is, ahol egy dinoszaurust vagy más állatokat tetoválnak sablonnal és festenek a bőrükre. A Dino parkban van egy ajándékbolt is, ahol a gyerekek is megvásárolhatják a világ találmányának megfelelő Dino pólókat. Sok lehetőség van a sétára, a fényképezésre, és ez egy nagyszerű nap. Az állatkert mellett van egy bobpálya is, amelyet mindenképpen ki kell próbálni, amelyet nem felejt el.

Forrás: GoSlovakia (9.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (9.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (9.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (9.12.2019)

Mindegyik vég egyben valami új kezdete is, például egy újabb menet. Fun, adrenalin, természet, megtapasztalhatja az egészet egy bobpálya az állatkertben Kassán - Kavečany. A rozsdamentes acél bobpályán olyan szekereken indul, amelyek elöl fékkel rendelkeznek. A kerekes székeket egy vagy két ember vezetésére tervezték. A menet sebességét és tempóját maga dönti el. 800 méteres pálya, 9 extrém kanyar, 3 terepszünet, 3 alagút és friss levegő vár rád. Próbáld ki a bob pályát a saját bőrödön. Nem fog ilyen gyorsan elfelejteni egy ilyen utat. Ön és gyermekei imádni fogják a bobot, nemcsak élvezni fogják, hanem a csodálatos játszóteret is. És mindezt a friss és egészséges levegőben, a gyönyörű természetben. Gyere érezd jól magad velük, és élj át egy szép hétvégét.

Forrás: Bobová dráha (9.12.2019)
Forrás: Bobová dráha (9.12.2019)

Egy másik, harmadik tipp az utazáshoz: melegen tartjuk azok szívét, akik szeretik a turizmust, például a Hradová kilátót . A kilátó a Hradová-hegy tetején található. Nyáron mindenhova el lehet jutni. Ha busszal megy, akkor a vasútállomásról a 29-es számra. Miután megérkezett a Hradová kilátóhoz, a jobb oldalon, a parkolóban parkol. Van egy kis büfé is közvetlenül a parkoló mellett. Következő, de sétálnod kell, de mivel szeretjük a túrázást, ez biztosan nem akadályoz minket, hanem éppen ellenkezőleg, élvezni fogjuk az utat. Az út végén számos látnivaló és a régi vár maradványai találhatók. Különböző rendezvényeket tartanak ott, a torony mellett található a Vár teaszobája, ahol egy történelmi csevegés mellett történelmi tárgyak (ruházat, cipő) között ülhet egy csésze tea mellett. Érdekes, hogy a teáskannaért saját belátása szerint fizet, azaz 0 € és .... között. Még nem fordult elő, hogy valaki csak elment volna. A Hradová kilátó 21,5 méter magas. Ha felmegy a lépcsőn a torony tetejére, gyönyörű kilátás nyílik a környékre. Jó láthatóság mellett láthatja Eperjeset, Kajšovská hoľa-t, a szomszédos magyar határt. Feltétlenül vigye magával, ha van távcsöve. A belépő itt minimum, felnőttek 1 euró és gyermekek 0,50 euró. Régen egész nyáron nyitva tart. A toronyban ajándéktárgyakat is vásárolhat, például képeslapot, mágnest, kitűzőt. Visszafelé bejárhatja a tanösvényt, vagy leülhet a legális kandalló mellé. Nagyon javasoljuk, hogy menjen a Hradová kilátóhoz, biztosan nem fogja megbánni, ez egy egész napos kirándulás, amely gondosan kitölti az idejét, és nem csak annyira passzívan.

Forrás: GoSlovakia (9.12.2019)
Forrás: GoSlovakia (9.12.2019)

Szilárdan reméljük és hisszük, hogy Ön Kassára megy, és túl akar élni, és meglátja Kassa szépségét. Javasoljuk, hogy legalább egy hosszabb hétvégére menjen el megnézni ezeket az érdekes helyeket, műemlékeket, látnivalókat. Biztosan nem fogja megbánni, és gyönyörű pillanatokat is átél Kassa és környékén.

oszd meg
Spracoval: Dominika Šimončičová
Frissítve: 8.6.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel