HU HU

Hová menjünk a hétvégén 14.-15. 2019 december

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotenia
Hová menjünk a harmadik adventi hétvégére? Ezt a következő sorokban fogjuk elmondani. Mindannyian észrevettük, hogy a karácsony megállíthatatlanul közeledik. Karácsonyi party ideje, baráti találkozás a karácsonyi vásárokon, rohanás az úton és az üzletekben. Készít egy listát, mit vásároljon? És mi van az ilyen világos eseménylistával Szlovákiában? Megtesszük Önnek a GoSlovakia-nál. Készítettük a szilvesztert is, van egy szép halom ötlet arról, hogyan töltsünk el egy igazán nagyszerű szilvesztert.

Kattintson erre a linkre, és keresse meg a megfelelő szilveszteri eseményt. Most térjünk vissza a hétvégi eseményekre.

Nagyszombatban a hagyományos karácsonyi vásárok mellett ellátogathat a középkori piacokra is . Szeretné tudni, hogy mit adtak el a piacokon a középkorban? Nagyszombat legrégebbi piacán, a Szent téren Mikuláša péntektől 13.12. 15.12-ig vasárnapig. megtapasztalhatja az olvadó méhviasz illatát gyertyák, cikória, méz és még sok más előállításához.

Nagy újdonság a kézzel készített élő adventi naptár , amelyben édességek helyett naponta több színházi előadás zajlik. Lesznek élő állatok is . Egy középkori körhinta, amelyet csak emberi erő hajt, a legfiatalabbakra vár. És ha türelmes vagy, és várod, hogy a nap éjszakává váljon, a fáklyák fényében a karácsony szokatlan, sőt mesebeli hangulata, az úgynevezett Genius Loci jelenik meg a szemed előtt.

162_lo3qauwlna.jpg

Néhány száz kilométerrel keletebbre haladunk a következő rendezvényünkre. Pontosabban a keleti metropoliszig, Kassáig . A legnagyobb, a 32. kiállítás az egészséges életmódra összpontosított Kassán. Túlél egy pihentető karácsony előtti napot, amely során ajándékokat vásárolhat családjának, barátainak vagy barátainak. És mindezt egy fedél alatt, a melegben, természetesen a karácsony hangulatával is - karácsonyi szokásokkal, forralt bor és puncs illatával, édes csemegék ízével, de különféle teák és kávékóstolással is. A piacokra pénteken és szombaton kerül sor a kassai Jedlíková 7. szám alatt.

162_f2rkyl4js7.jpg

Most nézzük meg az abszolút újdonságot, ami sokak számára nagy öröm lesz. A veganizmus egyre inkább előtérbe kerül. Ez egészséges és mindenekelőtt fenntartható módon táplálja a bolygó növekvő népességét. December 13. és 23. között mindenképp álljon meg a pozsonyi Šafárikovo náměstínél, az Umelka kocsma kertjében, és kóstolja meg a vegetáriánus és vegán élelmiszerek gyártói különlegességeit. A belépés természetesen ingyenes, és minden nap kísérőprogram készül. Vásároljon apró tárgyakat szeretteinek, és élvezze a karácsony előtti hangulatot.

162_1bv6g1ll17.jpg

Csak rövid távolságra van Pozsonytól Šenkvíceig, ahol a helyi Carpate Diem pincészet szép hagyományt vezetett be, amelyet több éve ismételnek. Ez egy karácsonyi kollekció a helyi nonprofit CHARITA ŠENKVICE számára, de ez az ütés felmelegíti testét és lelkét. A Šenkvice az Ön számára szombaton, 14.12. készített egy másik különlegességet. Ez egy verseny a káposzta főzésében. Gyere kóstolj és beszélj a legjobb káposzta "főzőkkel". Melyek a megfelelő arányok és összetevők? Milyen lesz a nyertes káposzta íze és mi lesz benne?

162_ywoaeei7la.jpg
Mi fog futni Prešov a következő esemény. Miért menekülünk? Annak érdekében, hogy bemelegítsünk a2019-es Szent Miklós-futásra. Futás közben találkozhatsz Szlovákia egész területéről származó Szent Miklóssal , ha van bátorságod és kondíciód, csatlakozhatsz hozzájuk. A regisztrációkor kap egy rajtszámot, egy sapkát, egy Mikulás csomagot, és értékes nyereményeket nyerhet a tombolán. A rajt 14.12 szombaton van. 16: 00-kor a téren. De ne felejtsd el regisztrálni. Ezt megteheti online aSzent Miklós Futás weboldalán, vagy a helyszínen a Hotel Senator-ban.
162_1eqwdo96bv.jpg
oszd meg
Spracoval: Maťo Šimončič
Frissítve: 12.12.2019
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel