HU HU

Tippek a szlovák gyártók ajándékaihoz

Dorota Valentová

0 hodnotenia
A későkhöz tartozol, és az utolsó pillanatban ajándékokat keresel a fa alatt? Ne essen kétségbe, van néhány érdekes tippem minden szeretteinek. Ajándékokat választottam szlovák gyártóktól, tervezőktől és kézművesektől, mert egy gyönyörű ajándék mellett jó érzésed lesz, hogy ügyes szlovák embereket támogattál.

Nőknek

Petra Toth inspiráló szlovák ékszerész, akinek még mindig sok kínálata van. A gyönyörű fésű a hajhoz nem teljesen hétköznapi ékszer, annál inkább kitűnik ajándékként. A kifinomult kortárs formává átalakított Chatai csipke ihlette. Az e-boltban karácsonyig még maradt néhány darab, de Petrának van egy kőboltja is.

A Ziva márkát egy 150 éves családi hagyomány ihlette. Régóta figyelem őt az Instagramon, és nagyon szeretem ennek a kedves nőnek a munkáját, aki bujkál mögötte. Mint megtudtam, nem mindig foglalkozott ezzel a mesterséggel, de csaknem 15 év marketing után döntött új irány mellett. Ajándékként gyönyörű, kézzel szőtt étkezőterítőket ajánlok. Megtalálhatja Zivát a Nagyszombat megyei Lošonec faluban, vagy ellátogathat a weboldalukra.

A Slaninková egy szlovák márkájú, kézi kötésű, bőrből készült notebook, amely az ügyes Bytčai Michaela keze alatt jön létre. Alkalmazott informatikát grafikai szakterületen tanult. A kézi kötésű jegyzetfüzetek hobbijává váltak, és továbbra is profi. Az Aurora bőr notebook elegáns, egyedi divatos kiegészítő, amelyet minden nő értékelni fog, aki a papírt részesíti előnyben az elektronikus noteszgépek helyett.

A metaformák Tatiana Lesajová által készített, kézzel készített ékszerek. Emellett a belsőépítészettel és a terméktervezéssel foglalkozik, az ékszereket pedig lehetőségként tekinti tehetségének kisebb mértékű bemutatására. A Metaformi ékszerek márványból, féldrágakövekből, ezüstből, aranyból és sárgarézből készülnek. Káprázatosak és időtlenek. A kollekcióból az ADAM RING BIANCO gyűrűt választottam, amely olasz márványból és csiszolt sárgarézből készül. A kő egyedi szerkezete mindegyiket eredetivé teszi. Vessen egy pillantást arra a csodálatos minimalista esztétikára.


A TWO egy fiatal szlovák márka, amely kézzel készített, 100% -ban természetes kozmetikai termékeket kínál. A márka mögött szimpatikus Maťa és Marek fiatalok állnak, akiknek fontos a fenntarthatóság és az ökológia, ezért az üzletben nulla hulladékot, komposztálható csomagolást és újrahasznosított kiegészítőket talál. Szájbalzsamokat, szilárd szappanokat, fürdőhabokat, szilárd samponokat, balzsamokat, testvajokat, tusfürdőket, valamint anyáknak és gyermekeknek szánt kollekciót gyártanak. Éjszakai regeneráló szérumot választottam neked, ami remek kiegészítője minden bőrtípus ápolásának, így nem is kell gondolkodnod azon, hogy milyen típusú bőröd van a párodnak.

164_0sdu86posl.jpg

Férfiaknak

A Remini szlovák márka több szlovák szerzőt egyesít. 2012-ben alapították, és szinte mindent eladott az első szabadtéri piacon, ami megerősítette folytatásuk szükségességét. A jegyzetfüzet, amelyet neked választottam, Dominika Valentovičová-tól származik, és állatsorozata tökéletes a mélytengeri típusokhoz. Ítélje meg maga.

Az első szlovák pörkölt válogatott kávé kínál valamit ennek a fekete italnak a szerelmeseinek. Állítólag minden kávénak megvan a maga története, amely a gazdaságban kezdődik. Ezért megjelölik a kávéját, pontosan tudni fogja, honnan jött és hol kezdődött a története. A kávé csak a megrendelés leadása után kezd pörkölni. A karácsonyfa alatt tehát egy kávébarát nem is kíván frissebbet. Tetszik, rendeljen (kedvencem) .

Van otthon hipsztered? Találtam neki egy ajándékot is, a szlovák Mylo márkánál. E mögött drága Barb áll, aki szappanok és kozmetikumok gyártásával kezdte 2013-ban, először csak saját magának. Fokozatosan a kozmetikumok gyártásának ebben a kreatív folyamatában találta magát, és létrehozott egy kézzel készített természetes kozmetikai üzletet. A férfi áll- és szakállbalzsamra pontosan szükség van az álla ápolásához. Vásároljon itt, vagy habarcsüzletekben.

164_jl5o7hyc99.jpg

Egy ilyen egyszerű dologgal, mint a zokni, kellemesebbé teszi a napot nemcsak saját maga, hanem a környezete számára is ... Ez a szlovák Funny sox cég jövőképe. Az egész ötlet állítólag egy etiópiai kiránduláson született, ahol egy kis afrikai fiú szerette a színes zoknikat, amelyek a Funny sox alapítójának éppen a lábán voltak. Tehát minden tizedik pár Funny soxot szeretne küldeni olyan családokba, ahol nem engedheti meg magának, de mosolyt csalnának az arcukra. Csakúgy, mint egy fa alatt, ez is a barátodra varázsol. A limitált kiadású Slovak Classic-ot ajánlom


164_i4sjh1j7qq.jpg

Mindenki ismeri a szlovák DEDOLES márkát. De nem mindenki tudja, hogy a Dedoles, ügyfeleinek köszönhetően, anyagilag is hozzájárul a fák ültetéséhez. 2019 végéig nekik köszönhetően 50 ezer fát telepítenek a Tátrába. És Ön is segíthet - válasszon ilyen vidám bokszolókat például barátjának, férjének vagy apjának például ebben az évben, és a megrendelés utolsó lépésében önként kerekítse a rendelés összegét a legközelebbi euróra. A "Dedolesné" változást az utolsó centig fák ültetésére használják.

164_1nwr6wht4f.jpg

Gyerekeknek

A Szlovák Gyermekév egy könyv, amelyet a fiam idén a fa alá kerül. Ez nem könyvújdonság, de csak most fedeztem fel és vettem fel a válogatásba, mert talán még nem tudsz róla. A könyvben Filipko, Vševedko, Stonoha és Pripletko elmagyarázza neked, milyen volt az év első napjával, elmondják, hogyan és miért nevezték el a hónapokat, és hogyan hívták őket az ősök. Megtudja, milyen szokásokat követtek az emberek, és hogy szinte minden varázslatos volt. Felfedik, akárcsak a varázslat és a varázslatok esetében, hogy az emberek hittek-e valamikor természetfeletti képességű lényekben. Ezenkívül ez a könyv tele van énekekkel, mondókákkal, játékokkal, táncokkal, versekkel és gyönyörű mesékkel. A szerző Elena Slobodová, és már nagyon várom, hogy esténként elolvashassam a fiammal. Mit mondasz, annyira érdekelt téged, mint én?

Az önkorrekciós kártyák is érdekeltek, mert játékosan tanítják a gyerekeket az összeadás és kivonás alapjainak automatizálására - akár húsz az A, akár száz a B füzetben - és egy szorzót a C jegyzetfüzetben. általános iskola első szakaszára. Szerzőjük PaedDr. Martina Totkovicova, PhD. és szintén szlovák termék. Lujzával többet megtudhat a videóban található kártyákról. Megvásárolhatja őket az e-boltban vagy a könyvesboltokban.

" Fusakle ... ... És abban a pillanatban rájöttem, hogy pontosan azt sikerült megtennem, amit akartam - megnyitni az emberek elméjét, kissé ellazítani őket, elkobozni őket. Amikor az ember hajlandó elfogadni a változást még olyan apróságokban is, mint a zokni váltása, akkor hajlandó meghallgatni és elfogadni más véleményeket is. ” Jan Angus így jellemezte blogjában Fusaklí eredetét. És nagyon tetszett, akárcsak a kicsiknek szánt kollekciójuk. PS: Fusaklét biztosan megtalálja, és ha nem, akkor nézzen ide.

164_vs48binlqz.jpg

Már régen észrevettem, hogy az SNG-ben található Ex Libris könyvesbolt sok érdekes dolgot rejt, valamint ajándékötleteket. És ezért nem tudtam megkerülni őket. A gyerekek imádják a tetoválásokat, és ezek a Ľudovít Full munkája ihlette isteni. A szerző Braňo Matis, és az utolsó pillanatban megvásárolhatja őket egy SNG-s boltban.


Szlovák ugró gumi. Pontosan ez a nagy ajándék, amely nem fog sok helyet elfoglalni, nem fogja elpusztítani a bolygó nagy részét, de nagyon szórakoztató lesz. A gumik színesek, szeretettel kézzel készítettek, díszdobozba és pamut táskába csomagolva. És vigyázzon, még az ugrásra vonatkozó utasításokkal is, ez illik.

164_1a3jbm5ms5.jpg

Nagymamának és nagypapának

Gondolom, biztosan mindenki hallott a szlovák Lyra cégről. Csokoládéik világszerte díjakat gyűjtenek. Szeretem őket, elterjed a diójuk, de minden más is. Nagyszülők számára a csokoládéból készült dió kollekciót választottam neked. Amellett, hogy rendkívül addiktívak, gyönyörűen vannak csomagolva, és a gazdag menüből biztosan pontosan azt választják, ami a nagyszülőknek tetszeni fog. Jobb ételeket is vásárolhat.

Bevallom, hogy nem biztos, hogy karácsonyra megkapja-e ezt a gyertyatartót Betlehemből, de kipróbálni mindenképpen megér egy próbát. Tavaly elvarázsolt, gyönyörű és egyszerű, és azt hiszem, a nagymamád mindenképp annyira izgatott lesz, mint én. A Design LCH gyártja, és itt találja őket

A Modransko csésze biztosan örömet szerez a nagymamának és a nagypapának. Ez is egy szlovák vállalat, és története 1975-ig nyúlik vissza. A mai megjelenés Jakubnak köszönhető, aki külföldi tanulmányai után visszatért a családi műhelybe, és új eljárásokat és ötleteket hozott. Eredeti kerámiákat hoznak létre, amelyek megőrzik a régi fazekasság hagyományait és szépségét. Támogathat és vásárolhat gyönyörű csészéket, amelyeket itt választottam nagyszüleidnek (de természetesen másoknak) .

164_q3v0d50sc0.jpg

Remélem, inspiráltalak legalább egy kicsit. Ne feledje, de a legszebb karácsonykor az, amikor együtt lehet azokkal az emberekkel, akiket szeret. Szép és békés karácsonyt kívánok neked, ne rohanj sehova és éld meg minden pillanatát a legteljesebb mértékben. Boldog Karácsonyt!

oszd meg
Spracoval: Dorota Valentová
Frissítve: 8.6.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel