HU HU

Dominika Šimončičová

1 hodnotenie
A kávé őrölt, pörkölt kávéfa magjából készült ital. A kávé szintén por, amelyet ennek az italnak a készítéséhez használnak, és amelyet pörkölt kávémagok őrlésével nyernek. Ha még nem ismeri a szlovák kézműves kávéfőzőt, Zlaté Zrnko-t, akkor itt megtudhatja Zlaté Zrnko-t.

Látnivalók a kávé világából.

A víz a kávéital 98-99 százalékát teszi ki, és közvetlenül befolyásolja az ízét. A víz nem lehet túl kemény, és nem is túl puha, mert ekkor ásványmentes. Ezután a kávé forró vagy savanyú lehet. A kávé kóstolói először cukor nélkül, majd cukorral ízlik meg a kávét. Még az édesíteni szerető embernek is először cukor nélkül kell megkóstolnia a kávét, mert a cukor olyan csatornákat ragaszt a nyelvre, amelyek érzékelik a keserűséget, így lehetséges más ízeket is felfedezni a kávéban.

A kávé Etiópiából származik, és a 17. században érkezett Európába. Az első kávézót Velencében 1645- ben nyitották meg. A kávé serkentően hat az emberi testre.

Ki az a Vaclav Faltus?

Megalapította a nic.sk tárhelyszolgáltatást, a faluban csatlakozott az internethez, aszfaltot értékesített, vagy egy e-bolt volt a gyermekek számára. A sors útja azonban arra késztette, hogy pörköljön kávét, és megalkotta saját márkáját, az „Aranyszemet”. A Duna parti Ivankától származó kis pecsenyéje feltűnés nélkül, de kitartóan utat tör magának a cseh, a német, az olasz és az angol piacon.

Az arany bab a kávé világának legjobbjait jelenti. Minden országból megvásárolják a legdrágább és legjobb kávét. A kávékeverékeket 6 és 9 kávé között keverik, hogy az év bármely szakában elérjék ugyanazt az ízt. Pražiarnában egy gazdától származó kávét pörkölnek. Zlaté Zrnko arra vágyott, hogy a lehető legjobb minőségű kávét készítse el az emberek számára, és ezáltal kávépörkölőt létesítsen Ivanka pri Dunajiban, ahol eredeti kávét és kávékeveréket sütnek. Ezeknek a kávéknak minden évben más és más kivételes ízük van. 2015 óta kávé kincseket fedeznek fel a világ minden tájáról.

Forrás: Zlaté Zrnko (5.2.2020)

Érdekes, hogy az üzletet közvetlenül Ivanka pri Dunajiban találja, és ingyen megkóstolhat egy csésze kávét, hogy megtudja, mit vásárol. Kóstolásra kap egy csésze eszpresszót, és meghallgathat egy érdekes magyarázatot, amely a kávéra összpontosít, vagy megtudhatja, hogy mi a különbség a kávébabban, és hogyan kell megfelelően elkészíteni a kávét. Az üzlet minden nap nyitva áll, és tulajdonosai túrákat és kóstolókat is tartanak.

A kávét két kategóriára osztják. Ezek olyan országokból származó kávék, amelyek számunkra a legérdekesebbek, és azok a kávékeverékek, ahol különféle származású kávék vannak. A legtöbbet Brazíliában, Kubában és Etiópiában értékesítik . Ha megnézed a kávék nevét, akkor biztosan elmosolyodsz. Shakespeare szereplői ihlették őket, és találsz közöttük Romát, Emíliát és Oliviát.

Forrás: Rómeo a Júlia (5.2.2020)

A Golden Grain Olaszországban is sikert aratott. Az International Taste Awards versenyen 1 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzérmet nyert

Elnyerték a bronzérmet Olivia, Oliver, Rómeo, Smrákák és Costa Ricából, Guatemalából és Indiából származó kávé keverékéért.

Az ezüstérmet Ottelo és Brazília, Kolumbia, INDONÉZIA és KUBA származású kávé keveréke nyerte.

Az aranyérmet a Maria nevű vegyület nyerte.

Forrás: Facebook (9.2.2020)

A pörkölés eredménye fantasztikusan illatos és friss kávé. Körülbelül 20 féle kávé sült az Aranyszemben. Mivel mindenki más ízű, itt találja a legkönnyebb kávéktól a hangsúlyosabb és sötétebb kávékig.
Mint Václav Faltus hozzátette, a legjobban fogyó kávé az Emília, amelynek karamellás dió íze van.

Hogyan jött létre a Zlaté Zrnko név?

Általánosságban elmondható, hogy minden gyártó, legalábbis az olasz nagytermelők és a pörkölő, legjobb kávéját "aranynak" nevezi. Megpróbálják mindegyik keveréküket a legjobban elkészíteni, hogy minden eredetű kávé a legjobb legyen az országból. Ezért az Aranyszem vagy az Arany Kávé nevet vették figyelembe. Személy szerint Václavnak a kicsinyítés miatt egyáltalán nem tetszett ez a név, mert még otthon, még gyerekekkel sem szokott kicsinyíteni, de a kidolgozott csomagoláshoz grafikus kivitelük volt.

Megkeresték tehát Michal Slovákot, akinek nagy tapasztalata van ebben az irányban, a terméktervezésnek már több sikeres megvalósítása volt, végül a tervezés - megint nem tetszett neki, de mindenki más, ill. kedvelte azokat az embereket, akiknek megmutatták, és végül szándékként közzétette. Fontos, hogy az emberek kedveljék, fontos, hogy az emberek is kedveljék.

Forrás: Facebook (14.2.2020)
oszd meg
Spracoval: Dominika Šimončičová
Frissítve: 8.6.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel