HU HU

Gyógytea a Tátrából? Nos, természetesen, a BioTatry

Dominika Šimončičová

0 hodnotenia
Kriváň alatt ideális magasságban a keleti farm gyógynövényterületei vannak. Mert csak az ideális éghajlat és az időjárási viszonyok teszik lehetővé a gyógynövények növekedését.

A biotatra teákat a Farma Východná állítja elő.

A Východná tanya a legmagasabb ökológiai gazdaság Liptóban (930 m tengerszint feletti magasságban).

Főként a tejtermelésre szánt ökológiai szarvasmarhákra és juhokra koncentrálnak. A Magas-Tátra hegyvidéki részén található kivételes tejminőségnek köszönhetően exkluzív finomságokat és finom természetes sajtokat kínálnak a Farma Východná márkanév alatt, amelyek szlovák és cseh versenyeken vezető díjakat nyertek. A tej és tejtermékek előállítása mellett gyógynövényeket és apró gyümölcsöket termesztenek, valamint túrákat kínálnak tanyán. A gyógynövényekkel teli legelők és a hegyi levegő, tűk és gombák illatával garantálják az egyedi mezőgazdasági finomságok megjelenését.

A gazdaságot 1958. március 13-án alapították Východná község szövetkezetének részeként, Jednotné Roľnícke družstvo néven, és az állam jelentős támogatásainak köszönhetően a szocializmus alatt működött. Különféle növényeket termeltek itt (burgonya, gabonafélék, takarmányrépa, len, ömlesztett takarmány), volt kenyérsütő és burgonyagyár is.

2008- ban egy külföldi befektető fedezte fel a szövetkezetet. A tulajdonos brit család lett, ami nagyon szükséges beruházásokat hozott a Farmba. A Farm minden vezetése szlovák maradt.

Az új beruházásoknak köszönhetően sikerült a szövetkezetet életképes BIO Farmvá alakítani, amely 2010-ben BIO tanúsítványt kapott. Mivel a különféle növények termesztése és a különféle termékek előállítása nagyon megterhelő, úgy döntöttek, hogy tevékenységüket 4 főbb projektek.

Juh- és tehéntakarmány-termesztés, állatok tenyésztése tejtermelés céljából - azaz növényi és állattenyésztés céljából.
A tej egy részének sajtokká és sajttá történő feldolgozása saját Farma Východná márkanév alatt.
BIO gyógynövények és BIO kis gyümölcsök termesztése, amely 2012-ben kezdődött.
2016-ig csak nyers gyógynövényeket árultak, de 2017 óta kezdik saját laza teáik előállítását és apró gyümölcsök termelését.

Forrás: GoSlovakia
Forrás: Facebook (9.2.2020)
Forrás: Facebook (9.2.2020)

Hogyan és hol termesztik a gyógynövényeket?

Východná falutól északra, közvetlenül a Magas-Tátra alatt, a Tátra Nemzeti Park természetében számos gyógynövény nőtt évezredek óta. Hatásukat és hatásukat őseink már tudták. Gyűjtötték, szárították, tudták, hogyan lehet gyógyítani a különféle betegségeket sérülések, betegségek formájában. A Magas-Tátra déli lejtőinek magas magassága és alpesi éghajlata, ahol a talaj megfelelő, tiszta levegő és sok csapadék van, kedvező feltételeket teremt a gyógynövények és a kis gyümölcsök növekedéséhez. Ökológiai módon termesztik a legmagasabb minőségű tiszta biotermékeket.

Forrás: Facebook (9.2.2020)

Hogyan kezeljük a gyógynövényeket?

Nagyanyáink már mondták, hogy a gyógynövények gyógyír. És pontosan így kell hozzájuk fordulni.

Különösen óvatos. Mielőtt bármilyen gyógyteát készítenénk, tanácsos megismerni az összes információt. Különösen óvatosnak kell lennünk a gyógyszeres kezelés során. Sokan tartalmazzák a gyógyteákat az ivási szokásokba. A gyógyteát legfeljebb 3-6 hétig ajánlott szedni, utána szünetet kell tartani. Közeledik a tavasz, amely magával hozza a test méregtelenítését, amely gyakran súlycsökkenéssel jár. A kamilla az egyik legnépszerűbb és legszélesebb körben alkalmazott gyógytea, főleg azért, mert csodaszerként működik, és mindenekelőtt gyulladáscsökkentő hatása van.

Minden gyógytea a gyógynövények átgondolt összetétele, amely ötvözi a hatást a jó ízléssel.

Útmutatások a tea jó elkészítéséhez.

A gyógynövényeknek megvannak az erejük, és megfelelő használatuk esetén jótékony hatással lehetnek az emberi testre. A gyógynövényteákat ezért körültekintően és körültekintően kell használni. A teát leggyakrabban cefrének, néha főzetnek készítik.

Gőz: öntsön gyógynövényeket (általában virágokat, leveleket, vékony szárakat, szirmokat) forralt forró, nem forrásban lévő vízre, fedje le fedővel, hogy az illékony hatóanyagok ne kerülhessenek ki a gőzzel, és hagyja, hogy egy ideig infúzióban legyen.
Főzet: a gyógynövényeket (többnyire gyümölcsök, magvak, gyökerek, kéreg, keményebb szár) rövid ideig forraljuk, majd félretesszük és hagyjuk egy ideig infúzióban lenni.

Az infúzió után engedje le a teát, és igyon melegen, lehetőleg mindig frissen elkészítve.


Egészségére!

oszd meg
Spracoval: Dominika Šimončičová
Frissítve: 8.6.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel