HU HU

Saška Mišiková

0 hodnotenia
Bemutatjuk nektek a Kis-Kárpátokból, különösen a Šenkvíce-ből származó családi borászatot. A Carpate Diem a Fitz & Petrík pincészet folytatása, amelyet 2012-ben alapítottak, és 2019 nyara óta folyamatosan termel borszőlőt saját Kárpát-dűlőiből Carpate Diem néven. Jelenleg az éves termelés 25 ezer. palack minőségi fajtabor.

Ennek a borászatnak a kezdete szerény volt, eleinte csak barátaik és ismerőseik szórakoztatására és örömére készítettek bort. 2013-ban egy új szőlőültetvényt telepítettek a pince fölé, amely a minőségi szőlő termesztésére szolgált. Ma ezeket a tereket csak kóstolásra és vezetett kóstolásra használják. De boruk senkit sem hagyott hidegen, és a bor iránti gyorsan növekvő kereslet arra késztette őket, hogy új, nagyobb terekkel rendelkező borokra gondoljanak. Álmuk 2016-ban kezdett valóra válni, amikor a vállalat befektetett a Šenkvicei volt NUPOD gyümölcs- és zöldségraktár helyiségeinek megvásárlásába. A Carpate Diemnél tisztában vannak azzal, hogy minőségi bort csak minőségi alapanyagokból tudnak előállítani, ezért saját szőlőültetvényeiket telepítik és kezelik. Borait főleg saját kis Kárpát szőlőültetvényeink szőlőiből állítjuk elő.

Forrás: Facebook (14.2.2020)

A CARPATE DIEM borászat borai tükrözik a kis Kárpátok szőlőültetvényeinek jellegét, ahonnan az alapanyag származik. Az integrált védelem módszerével kezelik őket. A szőlőbetegségek elleni védelem részeként csak a törvény által engedélyezett meghatározott típusú termékeket használnak, mérgeket, rovarölőket és gyomirtókat nem tartalmazhatnak.
A technológiai folyamatoknak köszönhetően egészségbarát borokat állítanak elő, ami azt jelenti, hogy a hisztamin szintje bennük nagyon alacsony . Ezt igazolták a borminták tanúsított laboratóriumban végzett elemzésének eredményei is.

Forrás: Víno pod hviezdami (14.2.2020)

Ma egy modern borászatot építenek progresszív technológiákkal. Szőlőültetvényeik, összesen 5,3 ha területtel, a Modranské szőlőskerület Malokarpatska szőlőterületén, Šenkvice és Modra város kataszterében találhatók . Fajtákat termesztenek: Nitria, Hron, Tramín červený, Devín, Pálava, Muscat Moravian és 2019-ben Hybernal ültetett.

Forrás: www.bigsta.net (14.2.2020)

A CARPATE DIEM-nek is világos jövőképe van, és tovább akarnak fejlődni. Fokozatos felépítésükkel modern borokat szeretnének hozni fogyasztóiknak, amelyek tükrözik a Modranské szőlőskerület jellegét.

oszd meg
Spracoval: Saška Mišiková
Frissítve: 8.6.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel