HU HU

Hol lehet hétvégére 22-22. 2020 február

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotenia
Üdvözlet az új évben, újjáélesztettük a Hova hétvégére című hírszűrőnket. Mivel melegebb napok jönnek, és a szórakozás kínálata változatosabb, ezért a hétvégére válogatott eseményeket hozunk Szlovákia egész területéről. Annak érdekében, hogy ne unatkozzon otthon a tévé vagy a számítógép előtt, valami újat tapasztalt és érdekes emberekkel találkozott.
A hétvége hagyományosan péntek délután kezdődik, és Nagyszombatban, közvetlenül a belvárosban kezdjük. 17: 30-tól 19: 30-ig fel lehet emelkedni a város tornyába egy órásmesterrel, akinek családja generációk óta gondozza és nyújtja a városi órát. Tudja meg, hogy ezek a csodálatos órák, amelyek itt voltak a 290 munkájához.

Az idei első fesztivál a tuuuuu. Várj így, ne örülj, ez egy nap, de két szakaszban. A Trenčín VIBE Fest két sikeres éve után úgy döntöttek, hogy új márkanevet adnak a márkának. Nagyobb, jobb és még jobb minőségű WAVE Fesztivált hoznak neked! Hagyományosan két szakaszra és még jobban felfújt LINE-UP-ra, jobb hang- vagy fény show-ra és természetesen sokkal többre számíthat! A szlovákiai elektronikus és rap szcéna legjobbjai várnak rád a trencséni kiállítási központban ezen a pénteken 19: 00-tól.

Ha Trencsén messze van, van egy tippünk is keletre, pontosabban Rozsnyóra. Mairee keveredik a helyi Times Clubban pénteken.

188_eapmetqmma.jpg

De ezt a hétvégét farsang jellemzi. Mi ez pontosan? Ez a hamvazószerda előtti időszak. Mi az a hamvazószerda? A nap neve abból a szokásból származik, hogy tavaly májustól vasárnapig pálmafákat vagy iszapot égettek. Az így kapott hamut hamvazószerda istentiszteletén használják.

Farsangi ünnepségek zajlanak Szlovákia több városában. Tele lesznek maszkokkal, zenével és jó ételekkel. Portálunkon számos, karneválokkal kapcsolatos esemény található, mint például a Trnafské Fašángi 2020 , a Nitrianske fašiangy vagy a Nová Dubnica Fašiangy.

Vasárnap látogassa meg a basszus hagyományos temetését, amely a mulatság és mulatság időszakának végét jelképezi. A keresztények számára 40 napos böjt kezdődik, amely húsvétig tart. A basszust vasárnap 15:00 órakor temetik el Cíferben. A hangszer temetkezésének egyéb szimbolikus helyei és időpontjai megtalálhatók honlapunkon az esemény részben. Kellemes hétvégét, és egy hét múlva olvasni.

188_ryvui7cf4p.jpg
oszd meg
Spracoval: Maťo Šimončič
Frissítve: 20.2.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel