HU HU

10 tipp a karantén túléléséről

Saška Mišiková

1 hodnotenie
Igen, ez így van, sajnos, még ha nem is tetszik nekünk, a jelenlegi helyzet mottója: "légy felelősségteljes és ülj otthon". Bárhol látjuk: koronavírus ... ... szorongás ... ... ruha ... pánik ... 2 évig tartó élelmiszer-ellátás ... könyökkel tisztelegve ... nukleárisellenes menedékház építése ... .karantén. Igen, mindez olyan helyzetben van, amelyben Szlovákia és valójában az egész világ nagyon fontosnak találta magát (leszámítva ezeket az ellátásokat és egy nukleárisellenes menedékházat).

Nevezhetnénk egy új társadalmi kísérletnek is, amelyben rájövünk, hogy 4 fal és pár családtag nagy kihívást jelent . Legyünk őszinték egymáshoz, végre kint süt a nap, érezni lehet a tavaszt a levegőben, szeretnénk elmenni egy kávéra a kedvenc kávézónkba a teraszra, moziba vagy sörözőbe menni, de az extrém rendkívüli intézkedéseket igényel. A GoSlovakia gyakorlati tanácsokat készített Önnek , amelyek most mindenképpen hasznosak az Ön számára, hogy Ön és mi "kihasználhassuk" ezt a helyzetet, és kombinálhassuk a szükséges, hasznos és kellemes dolgokat, és nem utolsósorban mindezt fizikai körülmények között is túlélhessük. és mentális egészségét, és ne őrüljön meg.

1. Mer a konyhában
Régóta szeretett volna kipróbálni egy új receptet, de nem volt rá ideje? Talán attól féltél, hogy ez nem úgy alakul, ahogy vártad, el kell dobnod, és akkor nem lesz időd főzni vagy sütni mást. Most van ideje, minden bizonnyal sok alapanyag van a kamrában (ha valami maradt a boltokban), és megőrülhet, próbáljon ki valami újat. Próbáljon ki új alapanyagokat, kóstolja meg az új ízeket, egyszerűen kísérletezzen.

2. Ha otthon dolgozik, hozzon létre otthoni irodát
A házirodák, a repülők és az otthon dolgozó emberek nagyon jól tudják ezt. Ismerek olyan embereket, akik otthon dolgoznak, és azt mondják, hogy ez nem mindig a legjobb, otthon a kanapén, laptop be van kapcsolva, ez nem hangzik munkamorálnak és mindennek, még a konyhában lévő edények is vonzóbbak, mint munka. Készítsen saját munkasarkot, mindössze egy asztalra, egy székre, egy laptopra van szüksége, és rendetlenség lehet az asztalon, még mindig otthon van.

3. Rendezze a fényképeket a mobiljára és a laptopjára
Mindannyian tudjuk, a modern idők lehetővé teszik számunkra, hogy mindent és azonnal dokumentáljunk, ehhez nem kell semmi és tehetség, csak egy kamerával ellátott mobiltelefonra van szükségünk. Szó szerint mindent lefényképezünk, és az emlékezet feltöltődik. Akkor törlöm, rendben. Akkor soha nem történik meg, és az eredmény egy zsúfolt galéria, felesleges felvételekkel. Most van ideje arra, hogy hígítsa fotóit akár mobiljáról, akár laptopjáról, vagy lefordítsa mobiljáról laptopjára, és archiválja őket. Tőled függ.

4. Vegyen részt hobbijában, vagy tanuljon valami újat
Természetesen ez a tanács haszontalan, ha szeret vadvizeket vadászni vagy sárkányrepülőket repülni. De reálisaknak kell lennünk, és követelményeinket a hazai viszonyokhoz kell igazítanunk. Szeretsz edzőterembe járni? Gyakoroljon otthon, rengeteg videót talál az interneten arról, hogyan kell helyesen bezárni magát otthon. Kombinálhatja például sz. Tanácsokkal. 1., készítsen videót arról, hogyan gyakorolja otthon, majd hozzáadhatja a megfelelő receptet, és motivációvá válhat másoknak. Olvasson könyveket, oldjon meg keresztrejtvényeket, tanuljon nyelveket ... A kreativitás nem ismer határokat. Ha szeretsz aludni, akkor aludj, de ne felejts el néha szellőztetni.

5. Tisztítsa meg
Először szándékosan nem adtuk meg ezt a tanácsot, hogy a kezdetektől fogva ne indokolatlanul motiváljuk. El tudjuk képzelni, hogy április van, itt a sarkon a húsvéti ünnepek, és itt az ideje, hogy elmozdítsuk a kanapét, megtaláljuk mindazt, amit körülbelül fél éve keresünk, és boldogok és büszkék vagyunk magunkra. Ablakmosás, hűtőszekrény mosása, a fagyasztó leolvasztása, uff - valóban sok minden van.

6. Indítson el egy filmet vagy sorozatmaratont
Biztosan ismeri az érzést, amikor edz, majd mosolyogva elégedetten leül a kanapéra, és jól érzi magát. Kicsit jobbá tesszük - készítsünk pattogatott kukoricát, távolítsuk el a zsetont a készletből, és kezdjünk el egy filmmaratont. Sok olyan film van, amelynek több része van, és az idő gyorsan telik velük. Megemlíthetjük például Harry Pottert, az élet játékát, a labirintust, James Bondot, a Star Trek-et, az X-menet stb. Sorozatokból pl. Barátok, ősrobbanás-elmélet, két és fél ember, csontok, mentalista ... stb. Megtekintheti a sorozatot a Netflixen keresztül, vagy aktiválhatja az HBO-t ehhez a helyzethez.

7. Játssz
Lóverseny és fogadások, Scrabble, kártyajátékok, az ember ne haragudjon, Fifa játékok..Bármi. Használjuk ki a mostani időt, töltsük a lehető legjobban, és ez a családé, ha természetesen a helyzet lehetővé teszi. Nincs annál jobb, mint amikor az egész család veszekedik egy férfival, ne haragudjon.

8. Hozzon létre
Talán ez a tanács nem mindenkinek szól, nem mindannyian kreatív és kreatív típusok vagyunk. Az interneten sok utasítás található arra, hogy szinte bármiből bármit készítsen. Készíthet különböző otthoni dekorációkat, frissítéseket. A kreativitáshoz elegendő egy egyszerű felnőtteknek szóló kifestőkönyv, és hidd el, soha nem vagyunk túl öregek a rajzoláshoz.

9. Rendeződjön a közösségi hálózatokon.
Közösségi hálózatok, időnk nagy részét ott töltjük, és észre sem vesszük. Használjuk ki most ezt az időt, és tegyünk itt rendet. Van egy csomó barátod, akit 100 éve nem láttál, és nem is köszöntöd őket az utcán? Távol tőlük, őrizze magánéletét. A fényképeket itt is hígíthatja, bár vicces látni, hogy milyen fotót osztottunk meg 10 évvel ezelőtt, néha szó szerint "drágakő".

10. A fenti tanácsok mindegyikét jó egészségi állapotban lehet teljesíteni
Ez a tanács a megelőzéssel foglalkozik. Mindazon tevékenységeket azonban, amelyekbe belekezdenénk, nem lehet örömmel végezni, mindaddig, amíg rossz egészségi állapotban vagyunk. Ezért figyeljünk a megelőzésre, erősítsük immunitásunkat, fegyverkezzünk fel pozitív gondolkodással és tegyünk olyan dolgokat, amelyeknek mi örülünk. Meg lehet csinálni otthon is.

A GoSlovakia csapata.

oszd meg
Spracoval: Saška Mišiková
Frissítve: 25.3.2020
Forrás: GoSlovakia


Összefüggő... rólunk írtak

Lehet, hogy érdekel