HU HU

Hogyan érezzük jól magunkat, amikor karanténban vagyunk

Dominika Šimončičová

0 hodnotenia
A karantén az az idő, amikor legalább 14 napig otthon marad szeretteivel. Hogyan lehet túlélni otthon, hogy ne unatkozzon és kezelje? Íme néhány tipp, hogyan lehet túlélni a karanténban, valamint szellemileg és fizikailag alkalmasnak lenni.

Valami újat tanulni

Soha nem késő megtanulni valami újat. És a jelenlegi helyzet ehhez még hozzájárul. A filmeket vagy alkalmazásokat nem állhatja ki, hogy kicsinyeink örökké nézzék. A kreativitást már kiskorától kezdve ápolni kell. Használjon például fából készült gyöngyöket, festékeket, papírt, modellező anyagokat. Ügyes kezek gyakorolják majd a díszek, ajándékok nagyszülőknek gyártását. Tanítsd meg őket varrni, saját maguk készíthetnek játékot vagy ruhát.

Játék

A játékok az egyik legfontosabb emberi tevékenység, de néha megfeledkezünk róla. Manapság azonban emlékeznünk kell erre. Porolja le a régebbi játékokat, például ne haragudjon. Egy játék, amelyben a fiatalok és az idősek mindig jól érzik magukat. Sok nevetést fog tapasztalni, és az idegek egyszerre működnek, de a játék erről szól: "ember, ne haragudj". Kártyázz. Kártyajátékok közül sok közül lehet választani. a fáraóról, Jokerről, Uno-ról, Fekete Péterről és végül egy memória játékról? Próbálja ki a tudás és a nyelvi játékokat. Most ajánlhatnánk a népszerű tevékenységeket. Szórakozás a család vagy a barátok körében Egy másik felejthetetlen játék a Lóverseny és fogadások, játék amit órákon át lehet játszani, és akkor sem fogja fel, mennyi idő telt el. Csinálja meg, függetlenül attól, hogy gyermekei hány évesek otthon vagy a győzelemben. A győzelem érzése jelenleg nagyon fontos.

Nézzen filmeket és sorozatokat

Itt az alkalom a minőségi film vagy sorozat megtekintésére. Jönnek a tavaszi premierek, úgyhogy készülj fel. Megnézhet olyan sorozatot is, amelyről tudta, hogy jó, de nem volt rá ideje. Ha például fizetett a Netflixért , sok jó, kiváló minőségű sorozat létezik. Csak ajánlani tudom. Nekem személy szerint tetszett a Locke and Key sorozat, mindenképp nézd meg, szórakozni fogsz. A családom és egy nap alatt megláttuk :-). Másikat ajánlhatnék egy kicsit igényesebbeknek és azoknak, akik szeretnek valami horrort, például a Haunting of hill House-t. Nagyon jól sikerült sorozat is. Sok hasonló sorozat és film közül lehet választani. Néhányan rendelkeznek HBO-val is. Ott rengeteg minőségi és újonnan megjelent filmet is talál. Ha nincs ilyen programja, akkor a Bombuj.tv-n olyan filmeket is talál, amelyek jelenleg a Netflix vagy az HBO oldalán vannak, ha a szokásos tévéműsorok kínálata nem vonzza Önt. Itt a tökéletes alkalom, hogy végtelenül leüljünk a televízió elé.

Olvassa el a könyvet
A március hónap a könyv hónapjaként is ismert. Sokan elhatározták, hogy legalább egy könyvet elolvasnak március folyamán. Biztosan van olyan könyved, amelyet régóta szeretnél olvasni. Ha még nem volt ideje vagy ízlése, itt az ideje, hogy végre elolvassa ezt a könyvet. Olvasás közben más gondolatokkal fog előállni. Például néhány ezoterikát javasolunk, hogy ösztönözzön, vagy egy detektív történetet vagy valamit Steven King-től, vagy néhány bűnözőtől, különösen Jo Nesbo-tól, fantasy-től vagy sci-fi-től. Merészebb könyvek a járványokról, mert úgy gondolom, hogy az emberek többet szeretnének és többet megtudnának róla. Sokat lehet választani, és mindenki biztosan megtalálja a könyvét.

Takarítás szórakozásként

Igen, a takarítás napi tevékenység és némelyek számára kellemetlenséget jelent. De most a kikapcsolódás lehetőségeként használhatjuk fel. Bevonhatja az egész családot is, és eszedbe sem jut gondolni, hogy karanténban vagyunk e tevékenység során. A házimunkába minden életkorú gyermek bevonása jó megoldás. Ossza be a munkát képességeik szerint. Megtanulják a felelősséget és a rendet. Amíg főz, gyermekei megtisztíthatják játékaikat, letörölhetik a port vagy kivihetik a szemetet. Fontos a gyermekek motiválása a munkahelyen. Hozzon létre egy faliújságot az egyes tevékenységek felosztásához. Ha a gyerekek elvégzik ezeket a feladatokat, dekorációt vagy matricát csatolhatnak a hirdetőtáblára. Egy egyszerű trükknek köszönhetően a takarítás még a legkisebbek számára is szórakoztató lesz.

Élvezze a zenével való portalanítást. Takarítás közben teremtse meg kedvenc előadójának hangulatát. Tisztítás előtt készítsen elő egy lejátszási listát kedvenc dalaival, és kezdje el a takarítást. A család minden tagja kiválasztja kedvenc dalait. Szóval shush shush.

oszd meg
Spracoval: Dominika Šimončičová
Frissítve: 25.3.2020
Forrás: GoSlovakia


Összefüggő... rólunk írtak

Lehet, hogy érdekel