HU HU

Hogyan készítsünk fertőtlenítő gélt a kezek számára otthon?

Saška Mišiková

0 hodnotenia
Az üzlet polcai üresen ásítanak, és a fertőtlenítő géleknek nyoma sincs. Mit fog tenni, ha nem tud kézfertőtlenítőt segíteni olyan helyzetekben, amikor nem tudja megmosni a kezét? Tedd magad otthon!

Az új koronavírus elleni védelem egyik leghatékonyabb módja , ha legalább 20 másodpercig alaposan mosson kezet szappannal és vízzel. Jó módszer ugyanolyan hatás elérésére, ha kézfertőtlenítőt visz a táskájában vagy az autójában.
Az Epidemiológiai Központ (CDC) egy kézfertőtlenítő használatát javasolja, amelynek minimális alkoholtartalma 60% , mivel ez az alkoholszázalék megöl bizonyos típusú vírusokat, például az influenzát vagy az új koronavírust. A legkevesebb 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítőszert ajánlott használni, mivel ez az alkoholszázalék többféle vírust elpusztít. Ha a jelenlegi koronavírus-járvány során nem sikerült fertőtlenítő gélt találnia az üzletben, és az árai az e-boltokban jelenleg túlzónak tűnnek, készítsen otthoni hatásos fertőtlenítő gélt a kezére.

Mire lesz szükségünk?

- 2/3 csésze legalább 60% alkoholtartalmú oldat (ez lehet például Alpa, vodka vagy tiszta alkohol)

- 1/3 csésze 100% aloe vera gél

- 5-10 csepp teafaolaj (vagy más illóolaj)

- 1/3 csésze 100% aloe vera gél

- keverő tál

- tölcsér

- üres adagoló vagy spray palack

A fertőtlenítő gél elkészítése már nagyon egyszerű

- az elkészített tálban keverje össze az alkoholt és az aloe verát a megadott mennyiségben, amíg a két összetevő tökéletesen össze nem kapcsolódik

- az Önnek megfelelő sűrűségtől függően a következő eljárást választhatja: ha vastagabb konzisztenciát szeretne, adjon hozzá aloe vera gélt, ha kevésbé vastag konzisztenciát, alkoholt adjon hozzá

- majd illóolajjal adjuk hozzá az illatot. Közepesen erős illathoz körülbelül 8 csepp illóolajnak elegendőnek lennie, erősebb illathoz 10-13 cseppet adhat. Folyamatos keverés közben cseppenként adjon hozzá illóolajat, és ne felejtse el rendszeresen illatosítani a fertőtlenítést. Tippek az illóolajok illatára, amelyeket használhat, például fahéj, szegfűszeg, menta.

- egy kis tölcsér segítségével egyszerűen töltse be egy üres előkészített palackba. Praktikus, ha van adagolója, de az üvegből a tenyerébe is öntheti.

Nem számít, ha antibakteriális gélt vásárol, vagy otthon készíti. A felhasználás ugyanaz. Csak tegyen egy vagy két szivattyút a tenyérre, és terítse szét a kéz teljes felületén. A gélnek körülbelül 30 másodpercen belül meg kell száradnia. Akkor ne mosson újra kezet. Mellékelünk egy videót is Önnek, mivel tudjuk, hogy néha elég egyszer megnézni, hogyan kell többször olvasni.

A GoSlovakia csapata

oszd meg
Spracoval: Saška Mišiková
Frissítve: 25.3.2020
Forrás: GoSlovakia


Összefüggő... rólunk írtak

Lehet, hogy érdekel