HU HU

Miért vásárolnak emberek WC-papírt ömlesztve? Számos oka van, többségük értelmetlen

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotenia
A koronavírus ösztönözte a bolt látogatását. Logikailag az emberek attól tartanak, hogy hiányozni fognak az áruk, különösen az élelmiszerek vagy a fertőtlenítőszerek, ezért megpróbálják ezeket ömlesztve vásárolni. Ha még ma is ellátogat egy boltba, akkor elképzelhető, hogy néhány terméket nem vásárol meg a listájáról. A WC-papír az egyik cikk, különösen külföldön.

Miközben élelmiszert vásárol annak megakadályozása érdekében, hogy az embereknek ne kelljen boltba menniük, ha mások fertőzöttek, vagy megmagyarázható a fertőtlenítőszerek beszerzése, az utolsó WC-papírtekercs megvásárlásának vagy akár harcának már nincs ilyen értelme. A hasmenés nem kíséri a koronavírusfertőzést, vagy - ha csak kivételesen - ezeknek az áruknak a nagy mennyiségű vásárlása nem szükséges. Az emberek azonban még mindig megveszik.

Ebben van pszichológia

A Beszélgetés portál arra is gondolt, miért vásárolnak annyi WC-papírt az emberek, és különféle szakembereket kérdezett meg róla.

Niki Edwards, a Queenslani Műszaki Egyetem Közegészségügyi és Szociális Munkaiskolája szerint a WC-papír az irányítást szimbolizálja. Az emberek úgy tekintenek rá, mint a higiénia és a tisztaság kordában tartására. Bár vészhelyzet esetén lehetőség van zsebkendők vagy konyharuhák formájában történő helyettesítők használatára, az embereket nem érdeklik ezek a helyettesítők.

Vásárlásakor azonban józanul gondolkodni kell, és gondolni más emberekre, akiknek jelenleg nincs otthon, és szükségszerűen meg kell vásárolniuk. Nincs értelme több évig szállítani, mert még egy lemez is viszonylag sokáig fog tartani. Ezenkívül vészhelyzet esetén más papír alternatívák is alkalmazhatók, vagy szélsőséges esetben lehetőség van a fürdőszoba részét képező zuhany vagy bidé használatára.

oszd meg
Spracoval: Maťo Šimončič
Frissítve: 20.3.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel