HU HU

A koronavírus veszélyezteti a terhes nőket?

Dominika Šimončičová

0 hodnotenia
A terhes nők általában hajlamosabbak a légzőrendszert érintő vírusos betegségekre. Emellett kiszolgáltatottabbak azoknak a változásoknak is, amelyeket testük és immunrendszerük átél. Eddig nincs bizonyíték arra, hogy a vírus közvetlenül károsítaná a magzatot. A fertőzés tünetei, például láz vagy gyulladás azonban bonyolíthatják a terhességet.

Terhes nő hajlamosabb a COVID-19-re? Hogyan védekezhet a terhesség alatt a koronavírus terjedésétől?

A legújabb tanulmányok szerint még mindig nincs bizonyíték arra, hogy a kismamák hajlamosabbak lennének a súlyosabb COVID-19-re. Annak ellenére, hogy a terhes nők testében az immunológiai és egyéb változások miatt a terhes nőket általában a légzőszervi megbetegedések kockázati csoportjának tekintik. A COVID-19 fertőzés fertőzött magzatokba való átvitele a mai napig nem bizonyított.

A rendelkezésre álló információk szerint a mai napig egyetlen terhes nő sem engedett a COVID-19-nek.

Hogyan viselkedjenek a terhes nők az ajánlások szerint?

A legfontosabb mind közül természetesen a higiénia és a megelőzés. Az alap, mint a lakosság többi részénél, a rendszeres és alapos kézmosás. A terhes nőknek ebben az időszakban a lehető legnagyobb mértékben kerülniük kell a népesebb helyeket, és ne utazzanak magas kockázatú területekre.
Növelniük kell a vitaminbevitelüket, gondoskodniuk kell a megfelelő életmódról, és ha lehetséges, ne hagyják ki a friss levegőn történő mozgást (ne zsúfolt területeken).

Szoptatás és koronavírus - információk a szoptató anyák számára

Sok szoptató anya minden bizonnyal érdekli, hogy biztonságos-e a csecsemője a koronavírus-betegség terjedése idején is.
Egy egészséges nő számára a gyorsan terjedő fertőzés idején a legjobb megoldás az, ha betartja a fokozott higiéniai intézkedéseket, és ugyanakkor nem hagyja abba a csecsemő szoptatását. Az anyatejben lévő védőanyagok segítenek fenntartani és kiépíteni a baba immunrendszerét, és magas védelmi funkcióval rendelkeznek.

Ha egy szoptató nő gyanítja a COVID-19-et, akkor a szoptatást haladéktalanul meg kell beszélni a kezelőorvossal, hogy megakadályozzák a vírus gyermekbe történő átvitelét.

217_1w5lhhethk.jpg
Forrás: Dojčenie a Koronavírus (20.3.2020)
oszd meg
Spracoval: Dominika Šimončičová
Frissítve: 25.3.2020
Forrás: GoSlovakia


Összefüggő... rólunk írtak

Lehet, hogy érdekel